Mlada žena svetle puti sa narandžastom kosom
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Pantone boja godine: „Living Coral” je boja kose u trendu za 2019!Puna života, blistava i energična: to je opis „Living Coral” boje godine za 2019. Otkrivamo kako možete da nosite ovaj trend u kosi, kome pristaje ova boja i kako se prelepo kombinuje sa postojećom paletom

 

Za ljubitelje boja i trendova, ovo je hit godine: kada štamparska kompanija Pantone objavljuje svoju boju godine, svi zastanemo i obratimo pažnju. Bilo da su u pitanju nameštaj, odeća, šminka, aksesoari ili kosa: „Living Coral” će dominirati ove godine na dizajnerskom tržištu! Jedno je sigurno: trendseteri će hteti da nose ovu nijansu i u kosi.

Pantone „Living Coral”: šta je tako posebno u njoj?

Boja je zvanični naslednik „Ultraljubičaste”, boje godine za 2018. „Living Coral” boja ima broj 16-1546 u Pantonovom sistemu boja. Nije samo obična koralna nijansa, već snažna koralno crvena sa narandžastim nijansama i zlatnim podtonovima. Živopisna je kao što i izgleda! „Living Coral” zaista utiče na dobro raspoloženje. Prema Pantone, ova boja će dati malo energije. Biće veliki hit među bojama - i jasno je da želimo da ga nosite u kosi.

Pantonov tim je bio inspirisan prirodom sa ovom bojom, koja podseća na koralni greben - koji deluje kao izvor hrane i energije za veći deo morskog života. Trendovi iz filmova i dizajnerske industrije su takođe uticali u izboru boje godine.

Ko može da nosi „Living Coral”?

Evo dobre vesti: „Living Coral” je apsolutno za sve! Ipak, treba uzeti u obzir nekoliko stvari u zavisnosti od vašeg stila:

  • Oni sa tamnijim tenom će napraviti pravi pogodak sa „Living Coral” bojom! U kombinaciji sa preplanulom kožom, ova nijansa izgleda predivno i podstiče naš um da misli na sledeći letnji odmor. Ovaj izgled se savršeno kombinuje sa zlatnim tonovima, npr. zlatnim nakitom ili hajlajterom na obrazima.
  • Ukoliko imate crvenu kosu, ukombinujte koralne tonove sa vašim obrvama, bojom očiju i pegama. Što je nežnija nijansa korala, to je lepša! Tako da često nežne koralne nijanse odgovaraju ženama sa osetljivim, svetlim tenom. Neka ceo vaš izgled bude nežan sa belim ili pastelnim komadima garderobe.
  • Plavuše mogu da se raduju ovom trendu, s obzirom da su obično pošteđene prethodnog blajhanja. Ako nosite „Living Coral” u kosi, izaberete koralnu nijansu takođe i za odeću. Preporučena šminka: smeđi i zlatni tonovi i blago svetlucavi sjaj za usta.

Najhrabriji ljubitelji mode mogu oblikovati „Living Coral” sa izraženim neonskim tonovima i crnom.

Kako postići Pantone boju godine u trendu - u vašoj kosi

Kao što je često slučaj, bojenje kose „Living Coral” bi trebalo da se prepusti profesionalcu. Blajhanje i farbanje zahtevaju određeno znanje i iskustvo. Za savršeni ton, profesionalni kolorista bira kombinaciju delikatnih crvenih nijansi i zatim unosi zlatne pramenove - to će učiniti da kosa prelepo blista, pružajući toplu i duboku nijansu.

Nega za vašu „Living Coral” kosu

Kolorista je napravio važan posao da bi postigao boju - ali posao se nastavlja kod kuće kako bi boja ostala tako lepa. Kosa je bila pod stresom zbog blajhanja, što čini površinu grubljom. Negujući regenerator će pomoći da se podstakne sjaj. Može se držati preko noći za jači i hranljiviji efekat. Jednostavno nanesite regenerator na kosu prosušenom peškirom, umasirajte i očešljajte i zatim ispletite ili skupite u punđu. Hladno vam je sa mokrom kosom? Umotajte peškir oko glave kao turban. To će dodatno pomoći hranljivim sastojcima da prodru u unutrašnjost strukture kose, da oporavi kosu i da je učini sjajnijom.