Skip to Content

Tri nove nijanse za brinete - i kako ih obojiti

Žena sa smeđom nijasnom kose


Kesten, karamel i lešnik: ovo su najnovije prelepe nijanse za brinete, najbolje ako se nose multidimenzionalno. Objasnićemo sve, počevši od toga kome pristaje ovaj izgled pa sve do kako se postiže

Najnoviji trend smeđih nijansi zvuči kao top lista naših omiljenih grickalica: kesten, karamel i lešnik. Mnoge žene žele smelu, sjajnu smeđu kosu. I u pravu su! Nijanse smeđe su opet na vrhu liste frizura u trendu za zimu. A ko god već ima smeđu kosu može svakako da dotera nijansu i sjaj.

Boja u trendu: kestenjasto smeđa

Svetla koža, nežne pege i duga, gusta kosa. Zvuči kao vi? Onda je kestenjasta boja vaša nijansa. Za razliku od obične smeđe, kestenjasta ima blagi sjaj. Ta nijansa je veoma nežna i može da se prepozna pod određenim svetlom. Da bi se postigla bogata kestenjasto smeđa, najbolje je se obratiti profesionalcu: kolorista može izabrati odgovarajući podton kako bi stvorio multidimenzionalni izgled. Uz ovu smeđu nijansu, prelepi crveni i sjajni pigmenti mogu se takođe uključiti. Vaša kosa će sijati! Savet: istaknite oči svetlucavim nijansama smeđe, bež i narandžaste.

Boja u trendu: karamel

Za razliku od kestenjaste, (ukusne) boja kose u trendu nema crvenkastih nijansi, već topli zlatni podton: baš kao vaš voljeni karamel. Ova nijansa smeđe je svetla, skoro kao nakon odmora, kada koža i kosa imaju sjaj kao dotaknute suncem.

Vaš kolorista će vam prvo posvetleti kosu (u zavisnosti od vaše prirodne nijanse) a zatim će naneti nežnu, privlačnu smeđu. Za savršeni izgled, oni će uneti zlatne pigmente kao pramenove. To će dati odgovarajuću količinu sjaja i učiniće da se ton menja u zavisnosti od svetla. Naravno, vaš ten treba da sija kao vaša kosa okupana suncem. Oni koji imaju malo tamniji ten će obožavati karamel smeđu. Savet: Bronzer i highlighter su sve što vam je potrebno: „izgled kao bez šminke” savršeno upotpunjuje ovaj trend.

Boja u trendu: lešnik

Ponekad nam se čini da ima toliko nijansi smeđe kao i zvezda u nebu! Lešnik smeđa nije samo klasična već je potpuno moderna. Veoma je popularna kod kolorista jer stoji skoro svakoj ženi. Bilo da ste svetle ili tamne puti, nežna smeđa izvlači najbolje od svakoga. Lešnik ističe i zlatne i plave podtonove. Bilo ko da izabere ovaj izgled definitivno treba da se opredeli za multidimenzionalnu verziju - u protivnom boja može da izgleda dosadno. Profesionalni kolorista tačno zna kako da savršeno prilagodi vašu nijansu vašem tonu kože. On će obojiti osnovni ton, zatim - u zavisnosti od boje kože i očiju - će uneti svetlije, zlatne ili skoro crvene plave pramenove. Ležnik smeđa je idealna za one sa plavim očima jer pruža savršeni kontrast modernoj, mističnoj boji očiju. Savet za šminkanje: usne bi trebalo da ostanu neutralne - probajte nude sjaj kako bi se uklopio sa tenom.

Povezani članci
 • Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi

  Farbajte kosu

  Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi
  ...

  Boja za kosu u peni daje vam prirodnu, sjajnu kosu zdravog izgleda, a s obzirom da se tako lako nanosi, sjajna je za početnike koji nikad pre nisu farbali svoju kosu.

  ...
 • Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose

  Crvena kosa

  Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose
  ...

  Jesi li crvenokosa? Crvenokose se ističu - na dobar način. Crvena kosa je retka i super seksi. Naučite najbolje savete za stilizovanje i negu za savršenu „radu“, upravo ovde.

  ...
 • Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi

  Bojenje u plavo

  Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi
  ...

  Svetli pramenovi su u trendu više nego ikad zahvaljujući njihovim specijalnim efektima…Otkrijte kakav efekat daju kosi i zašto će vas usrećiti

  ...
 • Kako obojiti izrastak kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrastak kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sede vlasi nadziru ispod ofarbane kose, možete se rešiti tog izrastka kod kuće.

  ...