Skip to Content

Prirodno posvetljivanje kose

Prirodno posvetljivanje kose

Unesite sunce u vašu kosu! Sjajne nijanse osvetljavaju ne samo vašu kosu već i vaše raspoloženje! Pored efikasnih osvetljivača i sprejeva iz linija za lepotu, postoje prirodne metode koje mogu da posvetle kosu sa finim nijansama – kao neka mala svetla tačka u kosi.

Da li želite da vaša kosa bude za nijansu svetlija? Veoma je prosto! Sa specijalnim osvetljivačima vaša kosa će blistati, a intenzivna nega i ekstra sjaj će biti posebno efektni. Međutim za one koji žele da probaju prirodne metode, imamo nekoliko jednostavnih recepata koji mogu da se naprave kod kuće: med, cimet, limun, slana voda, kamilica, prašak za pecivo ili sirće - sedam sastojaka koji svi imaju kod kuće a koji su se pokazali kao pravi prirodni osvetljivači. Polako napravite sami:

Med

Slatki univerzalni med ima efekat posvetljivanja kose. To je zbog glukoze enzima oksidaze koji se nalazi u medu. On pretvara glukozu i kiseonik u hidrogen peroksid koji prirodno održava med. To je ista supstanca koju koriste frizeri za blajhanje kose. Za primenu kod kuće, bolje je pomešati med sa balsamom da bi se lakše naneo. Zatim stavite toplu maramu oko glave ili na primer zagrejani peškir, tako da enzimi mogu intenzivnije da deluju. Idealno bi bilo da ostavite preko noći i nakon toga dobro isperete. Posvetljivanje medom je idealni tretman da se povremeno osveži kosa. Prelepi sjaj i nega su uključeni.

Slana voda

Proleće, leto, jesen ili zima- ko ne bi hteo kosu kao sa odmora cele godine, kao da ju je dotaklo sunce. Srećom to je veoma jednostavno - i bez plaže ispred vrata. Rastvorite malo soli u vodi, pustite da provrije i nanesite prohlađeni rastvor na kosu. Potom se raskomotite i ostavite mešavinu da deluje. Sunčeva svetlost pojačava efekat. Nakon toga negujte kosu sa bogatim hranljivim tretmanom kako bi se regenerisala.

Cimet

Ovaj začin je dobar prirodni osvetljivač, pogotovo za smeđe nijanse. Pomešajte jednaku količinu cimeta, isperite kosu i nanesite mešavinu ravnomerno na vlažnu kosu. Ova smesa bi trebalo da se ostavi da deluje najmanje šest sati, a idealno bi bilo da prenoći. Providna folija i kapa za tuširanje sprečavaju da cimet bude svuda po vašem krevetu. Na kraju dobro isperite sa šamponom. Sada je kosa posvetljena sa finim nijansama. Efekat: Kosa prijatno miriše na cimet!

Kamilica

Ovaj prirodni lek može takođe da se koristi kao osvetljivač posebno za plavu kosu. Sjajna crvena i zlatne nijanse mogu se postići na tamnoj kosi. Napravite čaj od sušenih cvetova kamilice ili šest kesica čaja od kamilice u jednom litru kipuće vode. Ostavite napitak da se ohladi potom isperite kosu sa njim. Najbolje je da tretman od kamilice deluje celu noć. Dok će efekti posvetljivanja biti vidljivi samo nakon nekoliko nanošenja, u međuvremenu možete uživati u predivnom sjaju.

Limun

Kiselo vas razveseljava - i posvetljuje kosu: Limunovi su posebno efikasni. Njihova voćna kiselina otvara pore kose i razlaže pigmente koje sadrže. Kako bi se sprečilo da struktura kose bude previše  pogođena, treba pomešati limunov sok sa šamponom i balsamom i ostaviti da odstoji ne više od jednog sata. Dobro isperite. 

Sirće

Jabukovo sirće pogotovot pravi nove nijanse. Razblažite sirće sa vodom pre nego što ga naneste jer tako sprečavate da se kosa previše isuši. Mešavina proporcije 1:1 je idealna. Nanesite rastvor na kosu, ostavite ga da odstoji 15 minuta i dobro isperite. Ponovite proces jednom nedeljeno dok ne vidite blagi efekat posvetljivanja. 

Prašak za pecivo

Prašak za pecivo je idealan ako želite da odstranite višak boje sa obojene kose. Može takođe da se upotrebi kako bi se sakrila neprivlačna žuta boja ili crveni odsjaj. Kako napraviti: Rastvorite dva pakovanja praška za pecivo u mlakoj vodi (otprilike 250ml) i nanesite mešavinu na mokru kosu. Čvrsto obmotajte peškir oko glave, ostavite tretman da odstoji otprilike 20 min i dobro isperite.

Povezani članci
 • Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi

  Farbajte kosu

  Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi
  ...

  Boja za kosu u peni daje vam prirodnu, sjajnu kosu zdravog izgleda, a s obzirom da se tako lako nanosi, sjajna je za početnike koji nikad pre nisu farbali svoju kosu.

  ...
 • Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose

  Crvena kosa

  Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose
  ...

  Jesi li crvenokosa? Crvenokose se ističu - na dobar način. Crvena kosa je retka i super seksi. Naučite najbolje savete za stilizovanje i negu za savršenu „radu“, upravo ovde.

  ...
 • Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi

  Bojenje u plavo

  Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi
  ...

  Svetli pramenovi su u trendu više nego ikad zahvaljujući njihovim specijalnim efektima…Otkrijte kakav efekat daju kosi i zašto će vas usrećiti

  ...
 • Kako obojiti izrastak kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrastak kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sede vlasi nadziru ispod ofarbane kose, možete se rešiti tog izrastka kod kuće.

  ...