Skip to Content

Prekrivanje izrastka – Kako obojiti izrastak kod kuće

Woman with long hair wearing hat and sunglasses and pouting.

Bilo da imate crvenu, crnu, platinastu, pepeljasto-smeđu, zlatno-plavu ili kosu boje karamela – da li je redovno farbate? Onda verovatno znate kako je naporno kad se pojavi izrastak. Srećom, taj izrastak možete da ofarbate i kod kuće. Prikupili smo savete o tome kako ofarbati izrastak kod kuće.

Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sede vlasi nadziru ispod ofarbane kose, možete se rešiti tog izrastka kod kuće. Ako se odlučite za preliv, on će se s vremenom isprati i trajaće oko šest do osam nedelja. U tom periodu moraćete opet i češće da farbate svoj izrastak. Stoga je farba za kosu možda najbolja ideja s obzirom da puno duže traje. Ako niste dovoljno hrabri da sami ofarbate izrastak, postoje i druge mogućnosti poput pudera za kosu ili posebnih frizura koje vam pomažu da prekrijete svoj izrastak, barem neko vreme.

Farbanje izrastka – kako to uraditi!

Za farbanje izrastka trebaće vam češalj za tapiranje i odgovarajuća boja za kosu. Pripazite da ta nova boja bude slična nijansi vaše kose, tako da dobijete ujednačenu boju. Skinite nakit, obucite staru majicu i ogrnite se tamnim peškirom kako biste se zaštitili od fleka boje. Trebaće vam takođe i ukosnice ili šnale za pridržavanje pramenova kose. Drugi pribor poput jednokratnih rukavica možete naći u kutiji sa farbom. Sad ćemo detaljno objasniti kako možete sami da ofarbate izrastak kod kuće:

 1. Podelite kosu na četiri dela. To možete lako učiniti češljem za tapiranje. Napravite njime ravnu crtu preko pozadine glave od jednog uva do drugog. Podelite taj donji deo na dva jednaka dela s razdeljkom na sredini. Kosa na vrhu glave trebalo bi takođe da bude podeljena na dva jednaka dela s razdeljkom na sredini.
 2. Sad je vreme za farbanje. Počnite od pozadine glave, s obzirom da kosi tu treba duže da upije farbu nego kosi na vrhu glave. Da biste to uradili, uzmite levi donji deo kose i počnite da nanosite boju na izrastak. Pazite da koren bude sasvim prekriven bojom, ali i da ne obojite previše preko već ofarbane kose. Tako ćete dobiti ujednačenu boju.
 3. Sad kad ste obojili kosu ispod, vreme je da krenete na sledeći deo. Češljem za tapiranje odredite koliko je jedan centimetar od korena i nanesite boju. Ponovite taj postupak pramen po pramen sve dok ne obojite prvi deo kose.
 4. Sledeći korak je farbanje drugog dela kose te nastavite da bojite na isti način kao i prvi deo, bojeći izrastak od korena do jednog centimetra dužine.
 5. Sad je vreme da ofarbate dva gornja dela kose – ponovite iste korake kao i pre pa bojite prema čelu.
 6. Pustite da boja radi svoju čaroliju. Tačna količina vremena delovanja boje na kosi napisana je na kutiji. Postavite alarm ili štopericu na svom pametnom telefonu tako da ne izgubite pojam o vremenu.
 7. Kad se alarm oglasi, vreme je da isperete boju. Kad voda bude sasvim čista, to znači da ste dobro isprali kosu. Nanesite regenerator koji će vašoj sveže ofarbanoj kosi dati divan sjaj.
Povezani članci
 • Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi

  Farbajte kosu

  Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi
  ...

  Boja za kosu u peni daje vam prirodnu, sjajnu kosu zdravog izgleda, a s obzirom da se tako lako nanosi, sjajna je za početnike koji nikad pre nisu farbali svoju kosu.

  ...
 • Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose

  Crvena kosa

  Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose
  ...

  Jesi li crvenokosa? Crvenokose se ističu - na dobar način. Crvena kosa je retka i super seksi. Naučite najbolje savete za stilizovanje i negu za savršenu „radu“, upravo ovde.

  ...
 • Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi

  Bojenje u plavo

  Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi
  ...

  Svetli pramenovi su u trendu više nego ikad zahvaljujući njihovim specijalnim efektima…Otkrijte kakav efekat daju kosi i zašto će vas usrećiti

  ...
 • Kako obojiti izrastak kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrastak kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sede vlasi nadziru ispod ofarbane kose, možete se rešiti tog izrastka kod kuće.

  ...