Narandžasta kosa: Najčešća greška pri farbanju

Žena narandžaste kose

Farbanje kose kod kuće zaista je prilično jednostavno. Danas čak s ovim „uradi sam“ metodama možete oblikovati i predivne pramenove u svom kupatilu. Ali ipak, dogodi se mala nezgoda pri farbanju i vaša kosa odjednom je narandžasta. Otkrivamo na šta treba obratiti pažnju pri farbanju kako biste se poštedeli te sudbine

Čekajte malo, nisam to htela: kad vam je kosa jarke narandžaste boje nakon farbanja, umesto baršunaste med plave, nešto je pošlo po zlu. Ali šta? I kako se to može izbeći? Objašnjavamo i otkrivamo sve trikove kako biste imali savršen rezultat bojenja:

Bitna je odgovarajuća nijansa

Da li je moja kosa tamnoplava ili više svetlosmeđa? Mnoge žene teško procene svoju početnu boju kose. Ali ipak to je prvi važan korak na putu do boje iz vaših snova. Ako je kosa, primera radi, previše tamna za neki proizvod za izbeljivanje, rezultat posvetljivanja neće biti zadovoljavajući. Kosa bi mogla izgledati tamnije od željene a, u najgorem slučaju, čak narandžasto.

Uzmite vremena

Obavezno pratite određeno vreme delovanja tokom farbanja – posebno ako posvetljujete kosu. Za razliku od bojenja kose, izbeljivanje doslovno uklanja prirodne pigmente iz vlasi. Prvo one tamnije, a zatim crvenkaste. Vaša kosa to i pokazuje: primera radi, boja kose se tokom posvetljivanja menja od smeđe, preko crvene, narandžaste i žute, a tek na kraju postane svetloplava. Kako biste bili sigurni, obavezno redovno proveravajte napredak izbeljivanja. Da li vam je kosa još crvena, narandžasta ili žuta? Nema potrebe za panikom. Samo čekajte malo duže dok ne dođete do željene nijanse.

Opasnosti od prirodnih preparata

Ako ste bojili kosu biljnim proizvodima poput kane, tada se ne preporučuje nanošenje hemijske boje. Prirodne boje za kosu mogu da sadrže metalne soli koje pojačavaju rezultat bojenja. U kombinaciji sa konvencionalnim proizvodima za farbanje kose, to može dovesti do neprivlačne dekoloracije.

Šta možete da učinite

Srebrni šampon najbolji je i najnežniji lek za dobijenu narandžastu ili žućkastu boju. Taj proizvod sadrži tamne/ljubičaste pigmente koji vizuelno kompenzuju neželjenu dekoloraciju. Ako je narandžasta boja uzrokovana izbeljivanjem, možete ponoviti postupak farbanja – ipak znajte da je to dodatni stres za vašu kosu. Ako niste sigurni, obratite se pouzdanom frizeru (Tražite dobrog frizera? Idite na Schwarzkopf Professional Salon Finder). Umesto saniranja štete, frizer može da vam pomogne da bez komplikacija dobijete boju koju želite!

Dodatna nega za kosu

Adekvatna nega ključna je kako bi nova boja kose duže ostala blistavom. Najbolje su posebne linije za negu obojene kose. One pomažu u održavanju zdrave strukture kose i predivan sjaj boje.

Povezani članci
 • Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi

  Farbajte kosu

  Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi
  ...

  Boja za kosu u peni daje vam prirodnu, sjajnu kosu zdravog izgleda, a s obzirom da se tako lako nanosi, sjajna je za početnike koji nikad pre nisu farbali svoju kosu.

  ...
 • Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose

  Crvena kosa

  Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose
  ...

  Jesi li crvenokosa? Crvenokose se ističu - na dobar način. Crvena kosa je retka i super seksi. Naučite najbolje savete za stilizovanje i negu za savršenu „radu“, upravo ovde.

  ...
 • Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi

  Bojenje u plavo

  Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi
  ...

  Svetli pramenovi su u trendu više nego ikad zahvaljujući njihovim specijalnim efektima…Otkrijte kakav efekat daju kosi i zašto će vas usrećiti

  ...
 • Kako obojiti izrastak kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrastak kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sede vlasi nadziru ispod ofarbane kose, možete se rešiti tog izrastka kod kuće.

  ...