Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi

Žena smeđe kose u violet haljini s velikom zlatnom ogrlicom.

Hteli biste da promenite boju svoje kose? Ako želite da ofarbate svoju kosu u udobnosti svog doma, treba vam boja koja se vrlo lako nanosi tako da ništa ne može da pođe po zlu. Boja za kosu u peni upravo je ono što tražite. Gusta, kremasta tekstura pene omogućava lako i ravnomerno nanošenje bez kapanja, sasvim prekriva svu kosu, ali ne i vaš pod i predmete u krugu dva metra.

Boja za kosu u peni daje vam prirodnu, sjajnu kosu zdravog izgleda, a s obzirom da se tako lako nanosi, sjajna je za početnike koji nikad pre nisu farbali svoju kosu.

Žena sa sveže ofarbanom smeđom kosom
Schwarzkopf
Boja za kosu u peni vrlo se lako nanosi i daje očaravajuće rezultate

Upotreba boje u peni čini farbanje kose puno prijatnijim doživljajem – nema uvijanja ni okretanja pred ogledalom kako biste videli jeste li prekrili svu kosu. Pena se nanosi poput šampona i stvara sapunicu tako da prekrije svu kosu. Blaga je prema skalpu, sjajno miriše (budući da ne sadrži amonijum hidroksid), ne kapa i ostaje tamo gde treba. Pored toga, boja u peni ravnomerno i savršeno će prekriti sede vlasi.

Kako nanositi boju u peni

1. korak: obmotajte peškir oko ramena kako biste zaštitili svoju kožu. Najbolje je pričvrstiti peškir šnalom kako ne bi spao sa ramena. Navucite priložene rukavice.

2. korak: stavite boju u bočicu za nanošenje.

3. korak: zatvorite bočicu za nanošenje priloženom pumpicom. Zatim samo jednom okrenite bočicu naopako i uspravite je. Vrlo važno: ne tresite bočicu!

4. korak: pre farbanja nemojte prati kosu. Penu istisnite direktno u ruke sa navučenim rukavicama i prvo je nanesite na kosu kod lica. Najbolje je da počnete da farbate tamo gde imate najviše sedih vlasi.

5. korak: rasporedite boju u peni po celoj kosi i ne zaboravite kosu na pozadini glave.

6. korak: temeljno umasirajte boju u peni po celoj kosi kao što biste to učinili sa šamponom, sve dok sva kosa ne bude sasvim prekrivena. Proverite i da li vam je prekriven koren kose.

7. korak: pustite boju u peni da deluje u kosi 30 minuta. Zatim temeljno isperite penu upotrebom tople vode.

8. korak: umasirajte negujući regenerator (priložen u pakovanju) u kosu i ostavite ga da deluje dva minuta. Zatim temeljno isperite regenerator. I gotovi ste!

Žena sa sveže ofarbanom smeđom kosom
Schwarzkopf
Pratite naše korake i ništa ne može poći po zlu

Saveti za upotrebu boje u peni

  • Uvek iskoristite celu bočicu farbe u peni – ne čuvajte je za sledeće farbanje. Jednom kada se pomeša, farba u peni mora odmah da se upotrebi.
  • Koristite dve bočice za vrlo dugu kosu.
  • Obavezno se držite određenog vremena delovanja. Postupak farbanja prolazi nekoliko faza dok ne dođe do završne boje. Možda nećete biti zadovoljni rezultatom ako boju prerano isperete.
  • Nemojte radite prevelike promene što se tiče boje kose. Najbolji rezultat i najprirodniji izgled kose dobićete izborom nijanse koja nije više od dve ili tri nijanse od vaše prirodne boje kose.
  • Nemojte farbati sveže opranu kosu. Neka barem prođe jedan dan od pranja kose tako da prirodna masnoća može da zaštiti skalp.
  • Ofarbana kosa ostaje blistava duže vreme ako koristite šampon i regenerator za farbanu kosu. Ti proizvodi pružaju dodatnu negu i održavaju svež izgled i sjaj vaše nove boje kose čak i nakon mnogo pranja šamponom.
Žena smeđe kose zavodljivo gleda u kameru
Schwarzkopf
Moderno samopouzdanje nakon bojenja kose bojom u peni

Pure Color boje u gelu: Za neodoljivu blistavost

Povezani članci