Skip to Content

Uradite sami: najbolji saveti za farbanje kose kod kuće

Žena kojoj crveni ručnik prekriva ramena boji svoju kosu

 Više volite da se farbate sami kod kuće? Ili ste totalni početnik a želite da probate prvi put? Pokazujemo kako da postignete još bolji rezultat boje.

Ombre, balajaž ili neka druga boja: ima mnogo mogućnosti za farbanje kose kod kuće, a nikad nije bilo lakše. Sa prelivima i trajnim bojama, farbanje je veoma jednostavno. Imamo neke savete za vas kako da se ofarbate kod kuće i pokazujemo vam kako da postignete još bolji rezultat boje.

Farbanje kose: evo kako da pripremite kosu

Važno je koristiti malo proizvoda za oblikovanje nekoliko dana pre farbanja. Ostaci mogu da utiču na rezultat boje. I, došao je dan da postanete Kolorista. Nanesite proizvod za bojenje na suvu i neopranu kosu. Prirodni sebum štiti vaš skalp. Ako vam je kosa srednje dužine ili duža, preporučujemo da upotrebite dva pakovanja proizvoda za bojenje. Na taj način ćete obezbediti prelepu i ravnomernu boju.

Tajni savet: da biste se zaštitili od fleka, nanesite uljanu kremu oko korena i stavite peškir na ramena. Ili, možete obući staru majicu tako da ako se isfleka neće biti važno.  

Bojenje kod kuće: koja boja je najbolja za mene?

Preporučujemo vam da se farbate uvek samo u dve svetlije nijanse ako se farbate sami. Potpunu promenu boje - iz crne u plavu ili obrnuto - je bolje prepustiti ekspertu za kosu. Na pakovanju ćete naći preporuke kojoj boji proizvod odgovara. Pročitajte to uputstvo. Kako bi rezultat bio ravnomeran na potiljku, pitajte ukućane da vam pomogne. Čemu služe ukućani?

Ombre ili balajaž bojenje kod kuće: evo kako se radi

Trenutni trendovi Ombre ili Balajaž daju kosi prirodan izgled kao okupan suncem. Kada se farbate sami, preporučujemo vam da izaberete nijansu koja je samo malo svetlija od vaše prirodne boje. Zatim, nežno rasporedite boju četkom na vaše krajeve. Za prirodnu boju, izbegavajte teške tranzicije.

Ipak, ako želite aktuelni Balajaž izgled sa mešavinom plavih i smeđih pramenova bolje je da se prepustite profesionalcu kako bi sve izgledalo jednako.

Žena sa velikom minđušom i Ombre kosom
Ombre izgled je takođe jednostavan za bojenje kod kuće
Povezani članci
 • Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi

  Farbajte kosu

  Boja za kosu u peni: Za svetlucave vlasi
  ...

  Boja za kosu u peni daje vam prirodnu, sjajnu kosu zdravog izgleda, a s obzirom da se tako lako nanosi, sjajna je za početnike koji nikad pre nisu farbali svoju kosu.

  ...
 • Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose

  Crvena kosa

  Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose
  ...

  Jesi li crvenokosa? Crvenokose se ističu - na dobar način. Crvena kosa je retka i super seksi. Naučite najbolje savete za stilizovanje i negu za savršenu „radu“, upravo ovde.

  ...
 • Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi

  Bojenje u plavo

  Novi svetli pramenovi: Plavi pramenovi
  ...

  Svetli pramenovi su u trendu više nego ikad zahvaljujući njihovim specijalnim efektima…Otkrijte kakav efekat daju kosi i zašto će vas usrećiti

  ...
 • Kako obojiti izrastak kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrastak kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sede vlasi nadziru ispod ofarbane kose, možete se rešiti tog izrastka kod kuće.

  ...