Žena plave pastelne kratke kose
Boje za kosu | Frizure i trendovi boja

Kreativni trend boja za kosu: Kosa boje sirene

Volite šarenu kosu? Onda je kosa boje sirene za vas. To su svetlucave, pastelne nijanse koje podsećaju na čarobne sirene iz dubina tirkiznog mora. Evo na šta trebate da pazite kod bojenja i kako negovati i oblikovati ovaj trend.

 

„Kad porastem želim da budem sirena!“ Sad možete ispuniti svoj devojački san tim novim trendom boje za kosu: kosa boje sirene. Ova će se boja svideti čak i obožavateljima duginih boja u kosi.

Boje kose boje sirene

Ovaj trend spaja plavu boju mora, sa drugim nijansama. Za skladan rezultat, spojite svoju tamnu bazu sa drugim nijansama plavih tonova. Probajte zelenu i ljubičastu za savršen izgled sirene.

Šta kosu boje sirene čini posebnom?

Tehnika bojenja! Različite boje – od plave preko zelene do ljubičaste – nanose se tehnikom „fluidnog bojenja kose“. Tom se tehnikom postižu meki, prirodni prelazi nijansa – bez ružnih linija ili grubih prelaza. Čak i kad je kosa suva, prelaz među nijansama je fluidan.

Kako do kose boje sirene?

Devojka plavih pletenica
© Shutterstock

Predivne boje sirene posebno zanimljivo izgledaju u kombinaciji sa plavom.

Ko god sanja o kosi boje sirene treba da ima dve ključne stvari: hrabrost i strpljenje. Potrebno je puno truda kako bi se postigao taj lepi izgled! Savet: s obzirom da je ta tehnika bojenja složeni postupak, za savršen rezultat otiđite do frizera.

 

  1. Početna boja za kosu sirene jeste plava. Tamnu kosu treba izbledeti kako bi mogla da primi boje sirene.
  2. Izblajhana kosa češlja se ravno i pramen po pramen postavlja se na ravnu površinu.
  3. Vaše izabrane boje sirene zatim se nanose na tačno određene pramenove. Na područja koja trebaju biti jarkija nanosi se više boje, a na druga manje.
  4. Kosa se umotava u foliju tako da se obojeni pramenovi ne dodiruju tokom razvijanja boje.
  5. Kad istekne vreme delovanja boje na kosi, boja se ispire sa kose i neguje proizvodom za zaštitu boje kako bi se učvrstio njen sjaj.

Nega vaše kose boje sirene

Obojenoj kosi treba intenzivna nega s obzirom da postupak bojenja stvara stres na strukturi kose. Kako biste održali svoje nijanse što duže moguće, obavezno koristite šampon i regenerator razvijene baš za obojenu kosu. Oni učvršćuju boju i štite vaše boje sirene od bleđenja. Važno: perite kosu šamponom samo u mlakoj vodi i pustite kosu da se odmori od sušenja fenom i oblikovanja aparatom za ispravljanje i kovrdžanje kose!

 

Uz regenerator, svoju kosu boje sirene trebalo bi jednom nedeljno da negujete maskom za kosu.

Najlepše ideje oblikovanja kose boje sirene

Žena plave kratke kose s roza pramenovima
© Shutterstock

Romantična, pletena frizura savršeno izgleda u kosi boje sirene.

Zbog posebnog efekta boja, vaša kosa boje sirene privlačiće poglede i kad je nosite puštenu, bez ikakvog posebnog oblikovanja. Ipak ako želite glamurozan izgled sirene, probajte romantično oblikovanje. Pletenice, poput „sirenine pletenice“ ili vodopad pletenice savršene su i pojačavaju privlačnost tog trendi izgleda.

 

Otkrijte: