Žena dotiče rukom svoju dugu plavu kosu
Boje za kosu | Blajhanje

Posvetlite kosu za leto

 

Da li maštate o svetloj, blistavoj kosi? Onda unesite čarobno sunce u kosu i budite plavuša ovog leta! Ima toliko mnogo načina da posvetlite boju vaše kose. Podelićemo sa vama najnežnije i najbolje načine za posvetljivanje i za negu nakon farbanja.

Žena češlja dugu plavu kosu
© Schwarzkopf

Sunčano plava bez UV zračenja.

Svetliji pramenovi dodaju sjaj u kosi

Na čaroban način, pramenovi mogu dodati dubinu i sjaj vašoj kosi i da joj daju veoma prirodan letnji izgled. Možete dodati poneki pramen u kosu koristeći kapu za pramenove ili posvetljivanje. U suprotnom, možete takođe da odlučite da naslikate pramenove koristeći tanku četku ili jednu od odgovarajućih aplikatora iz bočice. Stručnjaci za negu kose ili farbaju kosu na tradicionalan način koristeći foliju ili češljeve za pramenove ili koriste četke i aplikatore za umetnički stil rukom. Svetle nijanse dobro pristaju skoro svakoj postojećoj boji kose.

Dodavanje blistavosti i sjaja vašoj kosi ima čarobno dejstvo. To daje sjaj i živahnost vašem izgledu. To je tačno za sve dobro izblajhane kose bilo da ste izabrali nekoliko tankih pramenova ili blajhanje cele kose ili ste samo koristili „sprej za zaštitu od sunca” (koji je takođe sprej za blajhanje). U principu, moguće je blajhati bilo koju boju kose, ali u zavisnosti o tome koliko je tamna kosa na početku, biće vam potrebno da izdvojite više vremena za postizanju plave boje. Tretmani za blajhanje kod kuće mogu da posvetle svetlu plavu do srednje smeđu kosu do osam nijansi, a srednje smeđu do crnu kosu do dve do tri nijanse.

Vaša omiljena nijansa plave: postignite je kod kuće!

Tretmani za farbanje kod kuće vam omogućavaju da farbate kosu u prirodnu plavu ako vaša kosa nije previše tamna u početku. Ovaj tretman farbanja uklanja prirodne pigmente kose na relativno blag način i zamenjuje ih novim plavim pigmentima. Važno je ostaviti tretman farbanja u kosi toliko vremena koliko je naznačeno na pakovanju. Linija Palette Naturals Go Blonde! takođe postoji u obliku farbe. Farbe za posvetljivanje mogu da posvetle kosu od dve do četiri nijanse, a istovremeno hrane kosu. Izaberite između blistavih nijansi kao što su Super Pepeljasto Plava i Ledena Plava - boje koje nikad nisu izgledale prirodnije.

Ići do kraja: Blajhanje kose

Potreban vam je intenzivnan tretman za blajhanje ako želite da pređete iz tamne kose u svetlo plavu a mi vam definitivno preporučujemo da odete kod profesionalnog frizera za to. Ti intenzivni tretmani farbanja koji saloni koriste posvetljuju prirodnu tamnu boju kose više nego obično. Prema tome oni vam omogućavaju da promenite vašu boju kose poprilično drastično tako da možete lako da pređete iz vaše smeđe kose boje lešnika u blistavo svetlu plavu. Ali ne zaboravite - kosi je potrebna posebna nega nakon tretmana farbanja, posebno nakon intenzivnog blajhanja!

3 kutije Palette Naturals boje z kosu ispod palminod lista
© Schwarzkopf

Najteži deo je izabrati kojom plavom ofarbati kosu.

Blajhanoj kosi je potrebna posebna nega

Nakon blajhanja bi trebalo da date kosi malo dodatne nege. To je jedini način da ostane zdrava, sjajna, elastična i da izbegnete rascvetane krajeve i lomljenje kose. Posebna nega za ofarbanu kosu je ono što ćete poželeti nakon blajhanja. Upotreba regeneratora nakon svakog šampona je neophodna za ofarbanu kosu. Osvežite kosu intenzivnim hranljivim tretmanom ili maskom jednom nedeljno. UV zaštita je takođe veoma važna da se spreči bleđenje vaše boje kose i isušivanje vaših krajeva.