Žena crne kose se smije u kameru
Nega kose | Umorna kosa

Najbolji saveti kako sprečiti pucanje krajeva

Sve je dobro što se dobro završi! Svi želimo zdravu kosu, a održavani krajevi jedan su od uslova za sjajnu i predivnu kosu. Uravnotežena rutina nege kose posebno je važna za vaše krajeve. Ipak vaše održavanje ne mora biti skupo – čak i jednostavni trikovi mogu pomoći u sprečavanju pucanja krajeva. Otkrivamo najbolje savete protiv kovrdžanja kose i pucanja krajeva.

 

 

Popucali krajevi često se pojavljuju u oštećenoj ili polomljenoj kosi. Žene sa dugom kosom dobro su upoznate s tim dosadnim ispucalim krajevima. Ipak evo dobrih vesti: upotrebom odgovarajućih proizvoda, možete spasiti svoje krajeve od pucanja. Naš paket prve pomoći pokazuje vam šta treba da učinite. Otkrivamo zaista efikasne proizvode koji dubinski neguju kosu i krajeve.

Kako dolazi do pucanja krajeva?

Ispucali krajevi posledica su mnogih faktora: sunca, vetra, uticaja sredine, toplote, aparata za oblikovanje kao i agresivnih šampona koji iscrpljuju vašu kosu. Posledica je oslabljivanje sloja kutikula koji štiti vlas. Kako vlas gubi svoj zaštitni sloj, postaje krhka i suva. Kad ne sprečavamo taj postupak habanja dubinskom negom, unutrašnji deo vlasi i vlakna sve su više izloženi stresu i dolazi do pucanja vlasi.

Proizvodi koji sprečavaju pucanje krajeva

Krajevi se mogu lako iscrpiti zbog toplote, uticaja sredine i trenja o odeću. Zato im je potrebna posebna dodatna nega. Ugodite im posebnim programom nege s intenzivnim tretmanima i posebnom negom za krajeve. Beology Repairing Booster Solution učvršćuje ispucale krajeve i odmah sprečava kovrdžanje kose. Proizvod možete da nanesete kao deo svoje redovne nege ili kao intenzivni tretman za sprečavanje oštećenja krajeva. Rezultat: meka i glatka kosa. Jednom nedeljno, posegnite za dubinski hranjivom maskom. Pametno je ostaviti masku da deluje malo duže. Obmotajte kosu u peškir od mikrofibera. Peškir od mikrofibera nežniji je prema kosi od tradicionalnog peškira. Dodatna toplota pomaže negujućim sastojcima da dublje prodru u vlasi.

Izbegnite pucanje krajeva na jednostavan način

Kaže se „bolje sprečiti nego lečiti“, a to se može primeniti i na pucanje krajeva. Uz odgovarajuću negu možete da izbegnete pucanje krajeva i kovrdžanje kose. Obavezne su redovne posete frizerskom salonu! Nakon pranja kose, peškirom nežno istisnite višak vode iz kose kako biste izbegli ogrubljivanje strukture vlasi i oštećivanje krajeva. Dobra je ideja uložiti u peškir od mikrofibera umesto tradicionalnog peškira. Takođe možete koristiti staru majicu i pustiti kosu da se osuši umotana u nju. Mekša vlakna manje opterećuju kosu. Pucanje krajeva možete sprečiti i češljanjem kose posebnom četkom ili češljem.

Sami ošišajte krajeve: Evo kako

Ako vam je kosa neposlušno kovrdžava, preporučujemo šišanje krajeva. Želite sami da ošišate svoje oštećene krajeve? Možete to učiniti kod kuće. Nađite mesto puno prirodnog svetla i proučite svoju kosu – pramen po pramen. Uvijte pramen kose i isecite vrh gde se vidi ispucala vlas. Važno, koristite samo makaze za šišanje kose, nikako kuhinjske makaze ili makaze za papir jer oni mogu samo još više da oštete vašu kosu.

Kako popraviti popucale krajeve – pet saveta

  1. Ne želite da rizikujete i sami ošišati krajeve? Onda idite kod frizera. Puno je frizerskih salona koji šišaju krajeve „vrućim makazama“ kojima se oštrice zagrevaju pre šišanja kose. Toplota pomaže da se krajevi kose „zatvore“. Kako kosa ne bi bila neposlušno kovrdžava, redovne posete frizerskom salonu su neizbežne.
  2. Toplota fena i aparat za ispravljanje kose mogu da isuše vašu kosu i pojačaju pucanje krajeva. Ako je moguće, pokušajte da izbegnete te aparate i uvek nanesite zaštitu od toplote pre nego što ih koristite. Ako morate da koristite fen, počnite da sušite kosu kao stručnjak.
  3. Budite nežni prema mokroj kosi. Raščešljajte je pažljivo i nežno, peškirom istisnite višak vode. Nemojte trljati mokru kosu.
  4. Ako imate kovrdžavu kosu i ispucale krajeve, lagano ulje za kosu može biti sve što vam treba. Stavite nekoliko kapi ulja između prstiju i nežno ga umasirajte u krajeve kose kako ne bi još više pucali.
  5. Sprečavajte pucanje krajeva preko noći: uložite u svileni jastuk za spavanje. Njegova nežna površina manje oštećuje kosu od pamučnog ili platnenog jastuka. Takođe možete isplesti kosu kako biste izbegli mršenje tokom spavanja.

Otkrijte: