Skip to Content

Imate problem sa kovrdžanjem kose? Ukrotite kosu sa ovim trikovima

Mlada žena gleda u kameru sa raspuštenim pletenicama

Zima je sezona kovrdžanja. Sušenje, centralno grejanje i ledeni vetrovi podstiču leteće vlasi i kovrdžanje. Ako je napolju veoma velika vlaga, vaša glava će se pretvoriti u loptu sa kovrdžama. Ne brinite! Reći ćemo vam kako da se oslobodite ovih sabotera oblikovanja jednom za sve i koji anti-frizz proizvodi pomažu da se ukroti vaša kosa.

Vaša kosa se ne želi da se namesti, odbija da se umiri i suprostavlja se bilo kojem oblikovanju...kovrdžanje je krivo za sve! Kada vaša kosa ne može da sadrži dovoljno vlage, njena površina postaje hrapava. Kosa postaje suva i hrapava a neposlušni pramenovi kvare bilo koju frizuru. Ali evo pomoći! Anti-frizz proizvodi su osmišljeni baš da se bore potiv tih uzroka. Kako bi se kosi pružila vlažnost, napunite vaše porozne zone i zaštite kosu od isušivanja. Istovremeno, oni sprečavaju naelektrisanje i slepljivanje kose.

Kako bi se izborili sa neposlušnom kosom postoje brojni proizvodi. Vaša prva opcija je anti-frizz šampon. Oni obično sadrže određena ulja koja obmotavaju kosu kao zaštitni sloj, zatvarajući kutikulu. Anti-frizz regeneratori oporavljaju oštećene delove kose sa proteinima. Neposlušna kosa koja ima tendenciju da se kovrdža zahteva dodatnu negu jednom ili dvaput nedeljno u obliku intenzivnog tretmana: to će nahraniti kosu i negovati delove gde je struktura oštećena na površini kose, kao i u unutrašnjosti ćelija kose. Rezultat: vaša kosa je opuštena, glađa i sjajnija.

Zlatno pravilo: kada je u pitanju nega neposlušne kose, pravilo je što više to bolje. Različiti proizvodi iz anti-frizz linija su osmišljeni da se upotpunjuju. Redovno korišćenje anti-frizz šampona i regeneratora će dugotrajno eliminisati uzroke kovrdžanja kose. 

Anti-frizz oblikovanje

Oblikovanje bi trebalo da uzme u obzir posebne potrebe takve kose. Kako ne bi došlo do isušivanja kose odmah nakon feniranja, preporučuje se upotreba anti-frizz losiona ili anti-frizz seruma. Oboje štite kosu od gubljenja vlažnosti i potpomažu prirodno izglađivanje.

Ako koristite peglu ili aparat za kovrdžanje kose kada oblikujete, trebalo bi uvek da upotrebite sprej za zaštitu. Nanesite ravnomerno na mokru kosu pre korišćenja aparata za ispravljanje ili kovrdžanje kose. Ako se nanese na mokru kosu, takođe štiti od toplote fena i sprečava kovrdžanje kose.

Korišćenje laka za kosu sa anti-frizz efektom za kraj će oblikovati vaš stil: pružiće vam zaštitu od vetra, UV zračenja i vlage i sprečiće ponovo pojavljivanje neposlušne kose.

Povezani članci
 • Ošišajte krajeve kod kuće

  Prelepa kosa

  Ošišajte krajeve kod kuće
  ...

  Bez obzira na stanje vaše kose ili koju frizuru imate, šišanje krajeva pomoći će vam da izbegnete njihovo pucanje. Nemojte se plašiti, šišanje krajeva vrlo je jednostavno kad znate kako.

  ...
 • Kako koristiti ulje za kosu svakodnevno

  Prelepa kosa

  Kako koristiti ulje za kosu svakodnevno
  ...

  Ima toliko prednosti u korišćenju ulja za kosu. Ovaj čarobni proizvod ne samo da obezbeđuje dovoljnu hidrataciju, već i sprečava opadanje kose, drži podalje perut, jača kosu i daje joj prelepi sjaj i blistavost.

  ...
 • Maske za kosu: Dodatna nega

  Suva kosa

  Maske za kosu: Dodatna nega
  ...

  Da li je vaša kosa pod stresom, oštećena ili suva? Zatim morate dodati maske za kosu u svoju rutinu lepote. Evo kako pravilno nanositi maske za kosu!

  ...
 • Imate problem sa kovrdžanjem kose? Ukrotite kosu sa ovim trikovima

  Kovrdžava kosa

  Imate problem sa kovrdžanjem kose? Ukrotite kosu sa ovim trikovima
  ...

  Kiša i vlaga uzrokuju kovrdžanje vaše inače glatke kose? Oslobodite se letećih vlasi sa našim savetima.

  ...
 • Šampon za suvo pranje za dodatnu svežinu i volumen

  Šampon za kosu

  Šampon za suvo pranje za dodatnu svežinu i volumen
  ...

  Nemate vremena da perete i oblikujete kosu ujutro? Šampon za suvo pranje može da pomogne da se ukloni masnoća i da kosa miriše na čisto i sveže

  ...
 • Predstavljanje Gliss 2-u-1 maske za kosu

  Suva kosa

  Predstavljanje Gliss 2-u-1 maske za kosu
  ...

  Ako želite intenzivno hranjenje i kosu zdravog izgleda, na pravom ste mestu. Maska za kosu ne može biti jednostavnija za upotrebu i čak imate mogućnost da izaberete način na koji želite da je koristite pre pranja ili posle pranja.

  ...