Žena se smeška i dodiruje kosu
Nega kose | Umorna kosa

Obnova oštećene kose - naši najbolji saveti

Što je duža kosa, to ćete verovatno morati da se borite sa oštećenom kosom u nekom trenutku. Ako puštate kosu, nemojte odustati zbog rascvetanih krajeva i krhkih pramenova. Iako faktori kao što su okolina, sunce i izlaganje hemikalijama dovode do iscrpljenosti kose, postoje mnoge stvari koje možete uraditi kako biste joj vratili živahnost i vlažnost! Evo uzroci i rešenja za suvu, oštećenu kosu.

Žena smeđe kose gleda u pod
© Schwarzkopf

Samo ste na nekoliko koraka od obnavljanja vaše oštećene kose

Uzroci oštećene kose

Za oštećenu kosu obično nije kriv samo jedan uzrok. Nažalost, postoje mnogi faktori koji mogu da oštete vaše pletenice, kao što su minival, blajhanje i često oblikovanje toplotom. Ne morate prestati da radite te stvari (svi znamo koliko je to sve zabavno!). Umesto toga, uložite u dobru rutinu nege kose sa proizvodima koji su osmišljeni da pomognu. Evo nekoliko naših omiljenih:

Obnova kose: Osnove

Bolje sprečiti nego lečiti - to isto važi i za kosu. Sa pravilnim pranjem možete smanjiti moguća dnevna oštećenja. Upotrebom odgovarajućeg šampona i regeneratora za vaš tip kose i za potrebe kose je prvi korak, kao što je i upotreba odgovarajuće količine, ali mnogi ljudi preskaču ovu rutinu koja može da učini lokne blistavim i glatkim: maska za kosu. Svi bismo mogli da koristimo malo nege nakon nekoliko godina pod stresom, putovanja, sunca, izlaganja hemikalijama - tako je i za vašu kosu! Prepustiti se rutini subotom ujutro zvuči kao san, pogotovo kad se osećate iscrpljeno. Kosa može da uživa u istom luksuzu a najbolji način da se to postigne jeste da upotrebljavate maske za kosu.

Česta upotreba maski za kosu

Maske za kosu mogu biti vaš novi najbolji prijatelj kad je u pitanju oštećena kosa. Ugodite svojoj kosi dobrom rutinom. Činije za doručak pune borovnicama i osvežavajućim voćem su ključ za savršeni opušteni branč, ali možete započeti svoj branč i početi dan sa punom činijom luksuza za vašu kosu! Maska za kosu hrani kosu i može se lako uklopiti u vašu negu. Evo kako mi to radimo:

 

 

  1. Šamponirajte i isperite kosu kao i obično ili možda upotrebite malo bogatiji šampon.
  2. Nakon ispiranja kose, iscedite ostatak vode. Naneti masku na mokru kosu znači da će samo skliznuti i neće delovati u potpunosti.
  3. Istisnite dobar deo maske za kosu na dlan ruke i rasporedite na kosu od korena ka krajevima tako da prekrijete sve pramenove.
  4. Pustite da deluje. Uživajte u trenutku mira i tišine - ili pevajte glasno uz muziku koju ste pustili.
  5. Isperite masku za kosu nakon nekoliko minuta i uživajte u svilenoj i glatkoj kosi koja miriše na sveže voće - taj osećaj leta od jutra će trajati ceo dan!

 

Usporite...ovo vreme je samo za vas. Opustite se i dajte sebi malo vremena pre nego što započnete dan. Pustite muziku koju volite, uzmite vaše omiljene proizvode i uskočite ispod tuša.

Oblikujte kosu bez oštećenja

Možete koristite aparate za oblikovanje kose bez toplote kako biste postigli prelepi izgled i zaštitili svoju kosu! Ako pletete kosu dok je mokra i ostavite da prenoći dobićete romantične, boho talase u kosi ili možete jednostavno da osušite sa dobrom kremom za oblikovanje i preskočiti fen. Ako ste potpuno zavisni od aparata za oblikovanje kose, imamo nešto za vas: proizvod kao što je got2b’s Guardian Angel štiti kosu i omogućava vam da je oblikujete onako kako ste zamislili.

 

Umesto da oblikujete sa hemijskim preparatima ili sa aparatima za oblikovanje, možete probati različite frizure!

Klasične frizure kao konjski rep ili šinjon nikad ne izlaze iz mode.

Žena se smeška dok dodiruje kosu u cvetnoj haljini
© Schwarzkopf

Redovnim šišanjem ćete se osloboditi rascvetanih krajeva i obezbediti dobru dodatnu negu.

Nema više ispucalih krajeva!

Čak i najzdravija kosa će se rascvetati na kraju. Najčešće rešenje za rascvetane krajeve je da se ošišaju. To se preporučuju jednom ali možete takođe koristiti maske da biste sprečili da se oni pojave pre svega. Odgovarajuća maska može da zadrži vlažnost i da produži život vaših krajeva,  sprečavajući još jedan put do frizera. 

Otkrijte: