Berlin tedan mode
Izdvojeno

Mercedes-Benz Fashion Week: Šta očekivati ove godine

 

Dana 13. januara 2020. obeležava se otvaranje još jednog Mercedes-Benz Fashion Week-a. Schwarzkopfov stručnjak za kosu Armin Morbak otkrio je šta se može očekivati na tom prestižnom događaju i koji su uzbudljivi trendovi frizura centru pažnje ove godine.

 

Dizajnerski talenti predstavljaju svoje kolekcije

Models at Mercedes-Benz Fashion Week
© Armin Morbach

Najnovija moda za sezonu jesen/zima prikazana je na 15 revija

Dvaput godišnje Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW) poziva nemačke dizajnere da predstave svoje nove kolekcije u očaravajućoj atmosferi. Poslednjih nekoliko modnih nedelja održani su u Krafwerk Berlin – bivšoj elektrani u kojoj se danas održavaju razni događaji i izložbe – i stoga savršeno prikazuje šarm tog industrijskog i urbanog glavnog grada. Više od 30 dizajnera na 15 revija pokazuju nam šta nas ove jeseni/zime očekuje u modi i dizajnu.
 

 

Za početak, održaće se grupna revija četiri nadolazeća talenta iz Južne Afrike koji će predstaviti svoje dizajne kao deo „Mercedes-Benz Fashion Talents“ programa za mlade dizajnere. Fokus je na savremenim dizajnima koji spajaju tradiciju i kulturu Južne Afrike na moderan način. Uz njih, modne piste otvoriće poznate marke poput Lene Hoshek i Riani. Videćete puni spektar, od modernih mladih talenata do vrhunskih i ekskluzivnih marki.

 

Sveobuhvatan pristup modi

Armin Morbach at Mercedes-Benz Fashion Week
© Armin Morbach

Stručnjak za kosu, Armin Morbak, pokazuje svoje radove

Godina 2020. biće jasnija nego ikad: svemir mode ne samo da uključuje odeću, nego spaja dizajn, održivost i raznolikost. Tim temama Mercedes-Benz Fashion Week odražava duh vremena. Držeći se svog mota „Kosa širom sveta“, stručnjak za kosu Armin Morbak već je impresivno predstavio svoju seriju frizura SCHWARZKOPF LOOKS 2020 i pokazao kako se slavi individualnost. Isto se odnosi i na nedelju mode: „Modeli su šareni i međunarodni. Vidimo švedske, izraelske, afričke i južnoafričke modele, a ne samo jedan određeni tip“, kaže Armin Morbak. „Prihvatamo individualnost svakog modela“, objašnjava Schwarzkopfov stručnjak za kosu.

 

Uz 45 metara dugu modnu pistu, tu je i novodizajnirani STUDIO, prezentacijska platforma koja omogućava dizajnerima da pokažu svoje dizajne još individualnije i konceptualnije. Drugi uzbudljivi element je A/C POP UP GALLERY, galerija na kojoj su izložena razna umetnička dela povezana sa temom mode. Višetalentovani umetnik i Schwarzkopfov stručnjak za kosu, Armin Morbak, počinje sa izlaganjem svojih odabranih dela.

 

„Uzbudljivo mi je što se sve može povezati“, kaže stručnjak u vezi sa spajanjem mode i umetnosti. „Počeo sam ovde u Berlinu kao frizer, a sad sam se vratio kao frizer, zbog čega sam ponosan. Napravio sam puni krug, ali ovog puta nosim sa sobom svoju umetnost.“

 

 

Frizure sa MBFW-a: Prihvatite svoju prirodnu kosu

Model with naturally curly hair on the catwalk at Mercedes-Benz Fashion Week
© Armin Morbach

Nosiva moda i frizure koje je lako oblikovati kod kuće

A kakva bi to senzacionalna modna revija bila bez prikladne frizure? Ove godine je Schwarzkopf zvanični sponzor Mercedes-Benz Fashion Weeka i stoga podržava svog stručnjaka za kosu, Armina Morbaka, u upotpunjavaju izgleda modela i kreacija posebno oblikovanim frizurama. Ove godine glavni adut je individualni pristup: „Mercedes-Benz Fashion Week kolekcije spremne su za nošenje. Moda je nosiva, zato i frizure nisu ekstremne, nego ih svako može lako kopirati i oblikovati“, objašnjava Armin Morbak u intervjuu za Schwarzkopf. „Modeli imaju lagane talase, šinjone ili male repove. Poigrali smo se sa strukturom kose.“ Ipak ključne frizure takođe uključuju moderne pletenice koje podsećaju na afričke pletene frizure – poput tankih pletenica ispletenih sa trakom.

 

Modne marke poput Nobi Talai, Odeeh, Danny Reinake i Riani doslovno su se prepustili Schwarzkopfu u ruke. Schwarzkopf ima godine iskustva u oblikovanju kose na modnim revijama. „Savršena frizura za reviju jeste ona koja ističe kreaciju dizajnera, smiruje kosu i ne čini je centrom pažnje. Predstavu prepuštamo dizajnerima – a prava frizura treba da bude upravo takva“, kaže Armin Morbak. „Dizajneri nam veruju i prihvataju naše savete.“

 

Ipak koja je tačno filozofija tih frizura? Arminu Morbaku je to jasno: „Više vam niko ne određuje šta morate da nosite. Mnogi počinju da prihvataju svoju strukturu kose.“ Pa ako imate prirodne kovrdže, ne biste trebali da koristite aparat za ispravljanje vlasi kako biste joj promenili strukturu. Umesto toga, stručnjak preporučuje upotrebu proizvoda za definisanje strukture kose.

 

Ekstra snažno učvršćivanje

Spremna za nošenje, lako se oblikuje!

Armin Morbak nam daje sveže informacije iza kulisa i objašnjava kako nema vremena da oblikuje ekstravagantne frizure na revijama odeće spremne za nošenje. Kosa mora da se oblikuje brzo i da izgleda moderno. „Sjajno je što ih sve žene mogu kopirati“, objašnjava – i pod time misli na trenutne frizure na modnim pistama. Naš savet: prihvatite svoju frizuru i strukturu kose!

 

Frizure Armina Morbaka sa Mercedes-Benz Fashion Week-a

Otkrijte: