Žena sa smeđom nijasnom kose
Boje za kosu | Smeđa kosa

Tri nove nijanse za brinete - i kako ih obojiti


Kesten, karamel i lešnik: ovo su najnovije prelepe nijanse za brinete, najbolje ako se nose multidimenzionalno. Objasnićemo sve, počevši od toga kome pristaje ovaj izgled pa sve do kako se postiže

 

Najnoviji trend smeđih nijansi zvuči kao top lista naših omiljenih grickalica: kesten, karamel i lešnik. Mnoge žene žele smelu, sjajnu smeđu kosu. I u pravu su! Nijanse smeđe su opet na vrhu liste frizura u trendu za zimu. A ko god već ima smeđu kosu može svakako da dotera nijansu i sjaj.

Boja u trendu: kestenjasto smeđa

Žena sa kestenjasto smeđom kosom.
© Getty Images

Kestenjasta boja u trendu savršeno ide uz svetlu kožu i pege.

Svetla koža, nežne pege i duga, gusta kosa. Zvuči kao vi? Onda je kestenjasta boja vaša nijansa. Za razliku od obične smeđe, kestenjasta ima blagi sjaj. Ta nijansa je veoma nežna i može da se prepozna pod određenim svetlom. Da bi se postigla bogata kestenjasto smeđa, najbolje je se obratiti profesionalcu: kolorista može izabrati odgovarajući podton kako bi stvorio multidimenzionalni izgled. Uz ovu smeđu nijansu, prelepi crveni i sjajni pigmenti mogu se takođe uključiti. Vaša kosa će sijati! Savet: istaknite oči svetlucavim nijansama smeđe, bež i narandžaste.

Boja u trendu: karamel

Žena sa dugom smeđom kosom
© Shutterstock

Pomešajte smeđe sa toplim zlatnim tonovima i dobićete karamel boju u trendu - njam!

Za razliku od kestenjaste, (ukusne) boja kose u trendu nema crvenkastih nijansi, već topli zlatni podton: baš kao vaš voljeni karamel. Ova nijansa smeđe je svetla, skoro kao nakon odmora, kada koža i kosa imaju sjaj kao dotaknute suncem.

 

Vaš kolorista će vam prvo posvetleti kosu (u zavisnosti od vaše prirodne nijanse) a zatim će naneti nežnu, privlačnu smeđu. Za savršeni izgled, oni će uneti zlatne pigmente kao pramenove. To će dati odgovarajuću količinu sjaja i učiniće da se ton menja u zavisnosti od svetla. Naravno, vaš ten treba da sija kao vaša kosa okupana suncem. Oni koji imaju malo tamniji ten će obožavati karamel smeđu. Savet: Bronzer i highlighter su sve što vam je potrebno: „izgled kao bez šminke” savršeno upotpunjuje ovaj trend.

Boja u trendu: lešnik

Žena sa dugom smeđom kosom
© Shutterstock

Nežna sa zlatastim i plavim podtonovima: lešnik boja kose u trendu

Ponekad nam se čini da ima toliko nijansi smeđe kao i zvezda u nebu! Lešnik smeđa nije samo klasična već je potpuno moderna. Veoma je popularna kod kolorista jer stoji skoro svakoj ženi. Bilo da ste svetle ili tamne puti, nežna smeđa izvlači najbolje od svakoga. Lešnik ističe i zlatne i plave podtonove. Bilo ko da izabere ovaj izgled definitivno treba da se opredeli za multidimenzionalnu verziju - u protivnom boja može da izgleda dosadno. Profesionalni kolorista tačno zna kako da savršeno prilagodi vašu nijansu vašem tonu kože. On će obojiti osnovni ton, zatim - u zavisnosti od boje kože i očiju - će uneti svetlije, zlatne ili skoro crvene plave pramenove. Ležnik smeđa je idealna za one sa plavim očima jer pruža savršeni kontrast modernoj, mističnoj boji očiju. Savet za šminkanje: usne bi trebalo da ostanu neutralne - probajte nude sjaj kako bi se uklopio sa tenom.

Otkrijte: