Žena sa dugom kosom i plavim pramenovima
Boje za kosu | Pramenovi

Pramenovi napravljeni kod kuće: lako je!

Želite promenu? Pramenovi osvetljuju kosu, čine da izgleda punije i dodaju strukturu kroz igru svetlosti i senke. I najbolje od svega, možete ih lako napraviti kod kuće. Korak po korak uputstvo

 

U zavisnosti od proizvoda za posvetljivanje, svetlo plava do srednje smeđa kosa može da se posvetli do šest nijansi kod kuće. Sa različitim tehnikama možete napraviti veoma tanke pramenove, široke pramenove, raznobojne pramenove ili veoma široke pramenove u blokovima. Generalno: manje širokih pramenova stvaraju upečatljiviji izgled, dok puno tankih pramenova izgledaju veoma prirodno. Evo kako ih napraviti:

Napravite tanke pramenove koristeći kapu za pramenove

Postignite prirodan izgled koristeći kapu za pramenove - trebaće malo više vremena nego sa drugim metodama ali ćete dobiti veoma tanke pramenove:

 

Korak 1: Postavite kapu na suvu, očešljanu kosu i vežite je ispod brade. S obzirom da će samo gornji slojevi kose biti posvetljeni, nema potrebe da gurate dužine ispod kape - samo ih pokrijte sa peškirom.

 

Korak 2: Koristeći kukicu za pramenove (priložena u pakovanju), izvucite pramen po pramen kroz rupice. U zavisnosti od broja pramenova koji želite, možete upotrebiti svaku drugu do treću rupicu - ili sve. Držite kukicu što ravnije moguće i pobrinite se da izvučeni pramenovi idu ka gore.

 

Korak 3: Pažljivo očešljajte izvučenu kosu. Sada, možete pomešati rastvor za pramenove i naneti ga na kosu. Vreme razvijanja boje zavisi od vaše osnovne boje i efekta posvetljivanja koji želite da postignete. Pogledajte priloženo uputstvo kako biste pronašli za vas odgovarajuće vreme razvijanja boje.

Korak 4: Kad vreme razvijanja boje istekne, isperite pramenove sa vodom pre skidanja kape. Zatim šamponirajte i stavite regenerator. Ostavite ga tri minuta zatim pažljivo isperite i oblikujte kao i obično.
 

Napravite pramenove koristeći četku

Žena sa svetlim pramenovima sa stepenastim šiškama

Plavi pramenovi isfenirani ka unutra prirodno osvetljuju vašu kosu.

Dodajte pojedinačne pramenove kosi koristeći četku za pramenove - bilo da su na celoj glavi ili na maloj površini kao što su šiške. Evo kako:

Korak 1: Očešljajte pažljivo kosu i odvojite je kao što je obično nosite.

Korak 2: Pomešajte smesu za pramenove, obložite četku i nanesite na delove koje želite da posvetlite. Držite deo kose koji posvetljujte gore, dalje od glave. Smesa ne bi trebalo da dođe u dodir sa skalpom. Naš savet: nemojte nanositi smesu za pramenove skroz ka korenu. Počnite na pola centimetra od korena. Na taj način će budući izrastak izgledati prirodnije.

Korak 3: Kako biste posvetleli kosu pozadi, uzmite dva ogledala - ili još bolje, neka vam prijateljica pomogne. Vreme razvijanja boje zavisi od toga koliko želite da posvetlite i od vaše početne boje.

Korak 4: Kada su se pramenovi razvili, prvo isperite kosu vodom, zatim operite blagim šamponom i nanesite regenerator koji treba da odstoji par minuta. Isperite i uživajte u novim pramenovima.
 

Napravite pramenove koristeći češalj aplikator

Sa aplikatorom za pramenove i sa dodatnim češljem na bočici smese za pramenove, možete napraviti široke pramenove u jednom udarcu. Izvucite dodatni češalj za upečatljive, pramenove u blokovima.

Korak 1: Pre nego što počnete, napravite cik-cak razdeljak koristeći vrh češlja. To će obezbediti prelepo prirodni rezultat. Savet: prvo probajte vaš aplikator za pramenove na parčetu papira. Tako ćete imati osećaj koliko treba da pritisnete za vreme nanošenja na kosu.

Korak 2: Provucite aplikator napunjen smesom za pramenove vertikalno kroz svaki deo kose koji treba da se posvetli, sa jednim glatkim pokretom od korena do krajeva, koji omogućava redovno, ravnomerno nanošenje celim putem. Poštujte vreme razvijanja boje navedeno u uputstvu. Isperite, šampon i regenerator nakon toga, kao i za ostale tehnike nanošenja.
 

Zaboravite na neželjene žute tonove u kosi uz Gliss Blonde Perfector liniju

Važni saveti za posvetljivanje

  • Koristite rastvor za pramenove odmah nakon mešanja - i nemojte ostavljati ostatke za kasnije! Samo sveža smesa će dati dobar rezultat.
  • Uradite alergijski test pre početka. Proverite uputstvo na pakovanju da biste to uradili.
  • Nikad ne pokrivajte pramenove koji se razvijaju folijom ili kapom za tuširanje. Toplota može dovesti do alkalizujućih agensa u smesi što može da ošteti kosu.
  • Nosite staru odeću i priložene rukavice dok posvetljujte kosu. Ukoliko se smesa prospe po vašoj odeći, može ostaviti trajne bele tragove.
  • Pazite da ne udahnete prašinu dok mešate prah za posvetljivanje u rastvor za pramenove.
  • Koristite priloženi regenerator kako bi nahranili kosu nakon posvetljivanja. To će pomoći boji da ostane lepa a kosi da ostane zdrava.
  • Pramenovi i minival istovremeno nije dobra ideja. Pustite kosu da se odmori nedelju ili dve pre sledećeg farbanja.