Žena crvene kose
Boje za kosu | Crvena kosa

Grimizne kovrdže: Izvucite maksimum iz crvene kose

Crvenokose se ističu – na dobar način. Crvena kosa je retka i vrlo privlačna. Da li ste crvenokosa? Onda ste na pravom mestu! Otkrijte najbolje savete za oblikovanje i negu za savršenu frizuru, baš ovde.

 

Nijedna druga boja kose nije tako misteriozna i privlačna kao crvena. Oni kojima je priroda dala crvenu kosu imaju najviše sreće, a to je samo oko dva posto svetske populacije. Crvena kosa nije samo retka boja, nego ima i drugačiju teksturu od plave ili smeđe kose. Crvenokose imaju deblje vlasi – ali manji broj vlasi od ostalih boja. Kako biste izvukli maksimum iz svoje prirodne crvene kose, evo šta treba da imate na umu tokom nege i oblikovanja.

 

Savršena nega kose za crvenokose

940x730_Stocksy_2008016_Julia_K_coloration
Uz odgovarajući program nege, crvena kosa će biti blistavo lepa.

Žene sa crvenom kosom uglavnom imaju vrlo bledu kožu sa pegama. Da li ste to vi? Onda ne moramo da vam govorimo da ste vrlo osetljivi na sunce! A da li ste znali da treba da zaštitite svoju kosu – ne samo kožu – od štetnog sunčevog zračenja? Leti obavezno nosite šešir ili se držite hlada.

Plavuše i brinete imaju proizvode za negu kose posebno razvijene za njih. Ipak za crenokose to, nažalost, nije slučaj! Umesto toga, crvenokose bi trebaleo da koriste linije za farbanu kosu. Uz to: šamponi, regeneratori i maske za farbanu kosu sadrže lagane pigmente boje koji čine kosu blistavo sjajnom. Obično sadrže i zaštitu od štetnog UV zračenja.

Nanesite masku jednom nedeljno. Za razliku od običnih regeneratora, dodatne negujuće i obnavljajuće hranjive supstance u maskama prodiru duboko u vlas i pomažu da se rekonstruišu. Time se zaglađuje vlas koja je ogrubela od sušenja fenom, ispravljanja, kovrdžanja aparatima i četkanja i čini je predivno sjajnom, mekom i zaglađenom.

 

Frizure za crvenokose

Žena crvene kose
© Shutterstock

Crvene kovrdže privlače pažnju.

S obzirom da mnoge crvenokose prirodno imaju deblje vlasi, kratke frizure poput piksija izuzetno dobro pristaju toj kosi. Ipak postoje i druge frizure koje su savršene za crvenokose.

 

Dugi bob sa šiškama

Ovo je pravi klasik – i za crvenokose! Dugi bob ili „lob“, pristaje uz svaki oblik lica i savršeno je raznolik. Može se nositi u različitim dužinama i frizurama. Dugi bob sa šiškama skida godine s lica! Ako želite konvencionalniji stil, neka vam šiške budu ravne.

 

Nezaglađen izgled

Neke stvari nekad jednostavno morate da pustite. To se odnosi i na vašu kosu! Nezaglađen izgled vrhunska je frizura za crvenokose koje žele da izgledaju originalno. Negovana, ipak razbarušena kosa ne samo da se ističe, nego je i prikladna za razne prilike! Zašto ne biste malo odmorili od češljanja kose?

 

Kovrdže

Ako imate srednje dugu ili dugu kosu: kovrdžava crvena kosa ima privlačnu, atraktivnu prirodu. Čak vam ni ne trebaju prirodne kovrdže! Otkrijte nekoliko trikova koji će vam pomoći da oblikujte kovrdže iz snova u svojoj kosi.

 

Piksi frizura

Uzbudljiva, smela, bezvremena: piksi je sjajna alternativa dugoj kosi za crvenokose žene. Ta frizura spaja sve prednosti praktičnosti i jednostavne nege kratkih frizura sa raznolikošću duže kose. U svakodnevnom životu, na poslu ili na romantičnom sastanku – nećete pogrešiti sa piksi frizurom!

 

Rejčelina frizura

Klasična stepenasta frizura. Rejčelina frizura dobila je ime po legendarnoj frizuri lika Rejčel glumice Dženifer Aniston u seriji „Prijatelji“. Kosa treba da ima malo volumena pa treba pripaziti da se ova stepenasta frizura ne spljošti – zato, crvenokose, ona je savršena za vašu kosu!

 

Otkrijte: Crvena kosa