Mlada žena sa stepenastom kosom u šarenoj jakni
Oblikovanje kose | Stepenaste frizure

Stepenaste frizure za svaku dužinu i tip kose

Bilo da imate kovrdžavu ili ravnu kosu, kratku ili dugu, tanku ili gustu: stepenasta frizura je za vas! Pogledajte našu galeriju sa stepenastim frizuram kao inspiraciju.

 

Stepenaste frizure su uvek u modi. Slojevi daju pokret kosi i čine da izgleda neverovatno svestranom. U izboru su od blago stepenaste frizure do izuzetno stanjene kose. Odgovarajuća stepenasta frizura može da učini kovrdže lakšim ili da doda volumen tankoj kosi. Slojevi su dobri za bilo koji kvalitet ili teksturu kose. Sve je u pojedinačnim pramenovima koji čine dobru frizuru. Otkrijte ovde sve što treba da znate o slojevima.

Izaberite stepenastu frizuru koja odgovara vašem tipu kose

One sa veoma tankom kosom treba da izbegavaju da im dužine budu previše stanjene. Tanka, stepenasta kosa bi trebalo da bude najmanje dužine do ramena - ako su dužine duže od toga mogu biti previše tanke. Samo napred i dodajte malo jače slojeve na vrhu - to će dati dodatni volumen. Probajte „ghost slojeve” i dodajte punoću tankoj kosi. Trik: Gornji sloj kose je minimalno ošišan, dok kosa ispod ima prekrivene slojeve koji daju volumen celokupnom stilu. Saznajte više o ovoj posebnoj tehnici šišanja ovde. Koristite penu za oblikovanje kako biste dali tankoj kosi dodatno ojačali kosu.

Tanka kratka kosa izgleda prelepo kada su kraći slojevi na vrhu dužine od oko 5 centimentara, što omogućava kosi da prelepo pada.

 

Da li imate gustu kosu? Slojevi su savršeni način da olakšate malo vašu celokupnu frizuru. Kosa koja prelazi preko ramena može se stanjiti počevši od nivoa ušiju ka krajevima. Slojevi oživljavaju umorne kovrdže i daju im elastičnost. Važno je da se pojedinačne dužine dobro uklapaju i da kovrdže na vrhu glave ne budu previše kratke - pazite da ne izgledate kao pudlica!

One sa gustom kosom bi trebalo da se raspitaju kod frizera o tehnici šišanja krajeva. Sa specijalnim makazama sa grubim zupcima, svaki pramen kose dobija slojeve. To daje celokupno mekše konture i manje oštru frizuru.

 

Otkrijte najlepše stepenaste frizure za sve dužine kose i tipove u našoj galeriji: