Ženska z blond kodrastimi lasmi, oblikovanimi v stopničasto postriženo pričesko
Oblikovanje kose | Stepenaste frizure

Stepenaste frizure: Nega i oblikovanje

Feniraj, definiši, održavaj: ova tri osnovna pravila će vam pomoći da izvučete najbolje iz vaše stepenaste kose. Pokazaćemo vam kako - i otkrićemo vam koja pomagala za oblikovanje su vam potrebna 

Tražite frizuru koja će vam dati raznolikost, strukturu i definiciju? Onda je stepenasta frizura za vas. Slojevi pružaju i lakoću i strukturu vašoj kosi. Treba imati tri stvari na umu kad je u pitanju nega i oblikovanje: volumen u korenu, zdravi krajevi i dobro definisani slojevi.

Kako postići puno volumena u stepenastoj kosi

Dodatni volumen počinje sa šamponiranjem. Koristite šampon i regenerator koji jačaju kosu od korena. Savet: pre feniranja, unesite količinu veličine teniske loptice pene za volumen u kosu prosušenom peškirom. Ili, nanesite sprej za feniranje. Oba proizvoda dodaju strukturu i postojanost, stvarajući optimalnu bazu za dalje oblikovanje. 

Krupni plan duge plave kose osušene sa okruglom četkom.

Koristite okruglu četku da biste stvorili volumen u stepenastoj kosi.

Fenirajte kosu sa okruglom četkom, gurajući kosu s korena ka krajevima. Osušite celu kosu na ovaj način, pramen po pramen. Savet: ako imate kosu srednje dužine ili dugu i želite da oblikujete krajeve uvijene ka spolja, postavite četku na vrh krajeva, uvijajući dok fenirate.  

Za ravnu, kratku do srednje dugu kosu, koristite ravnu četku. Iščetkajte kosu u suprotnom smeru rasta kose, prvo na desnoj strani zatim na levoj pa na prednjoj i zadnjoj strani. To će stvoriti volumen u korenu i učiniće da kosa sija, a opet će ostati glatka i ravna.  

Odgovarajuća nega za stepenastu kosu

Kako bi vaša kosa izgledala prelepo, potrebno je da je negujete na odgovarajući način sve do krajeva. Želite sjajne vrhove koji sijaju na krajevima pojedinačnih slojeva. Oporavite krajeve sa hranljivim tretmanima ili uljima za kosu. Šamponi, regeneratori i tretmani za kosu koji su specijalno osmišljeni za oštećenu kosu takođe obezbeđuju zdravu i sjajnu završnicu. Ako niste dobri u održavanju redovne nege onda je stepenasta kosa savršena za vas! Pustite stepenastu frizuru da izraste nekoliko nedelja i i dalje će imati oblik.  

Saveti oblikovanja za stepenastu kosu

Stepenasti stilovi mogu da izgledaju malo „neuglađeno”. Kako bi slojevi dobro izgledali potrebni su im definicija i istaknuti pramenovi. Samo utrljajte malu količinu kreme za oblikovanje ili voska prstima kako bi definisali pojedinačne pramenove. Ovi proizvodi za oblikovanje pomažu da se definiše vaš izgled bez otežavanje ili slepljivanja. Uz to, vosak daje prelepi sjaj. Umereno koristite vosak na tankoj kosi kako se ne bi otežala. 

Dodatni savet:

Pramenovi daju savršenu vizuelnu definiciju stepenastoj frizuri. Probajte pramenove u dve ili tri nijanse kako biste dali trodimenzionalni efekat i dodali dubinu kosi.  

one dam image
Pramenovi se najbolje ističu u stepenastoj frizuri.