Moderna muška punđa
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Uradi sam alarm: Kako oblikovati klasičnu mušku punđu


Iako su muške punđe ponovo počele da se pojavljuju svuda, ne znači da su one novi trend – u suštini one su se pojavile još pre 2.000 godina! Njihova popularnost je skočila ponovo oko 2013. godine i od tada su poznate ličnosti kao što su Žoakin Feniks, Džered Leto, Leonardo Dikaprio i Bredli Kuper viđene sa ovom modernom frizurom.

 

Poznata kao „bro bun”, „hipster bun”, „mun”, i „dude bun”, muška punđa je veoma jednostavna frizura u kojoj je kosa jednostavno očešljana pozadi i učvršćena na vrhu glave kao visoki čvor ili vezana na potiljku. Jedini preduslov: potrebna vam je srednje duga kosa. Najmanje 30cm će biti dovoljno. Biće vam drago da znate da muška punđa može da se napravi na bilo kom tipu i teksturi kose.

Spremni da saznate kako da napravite mušku punđu? Hajde da počnemo!

Kako oblikovati mušku punđu

Ne samo da uklanja kosu sa lica već se nalazi na listi najboljih muških frizura. Evo kako napraviti ovu trendi mušku punđu:

Korak 1: Pripremiti kosu

Nema svrhe vezivati kosu u punđu ako je puna čvorova. Očešljajte temeljno lokne pre nego što počnete i biće mnogo lakše.

Korak 2: Koristite fen kako biste dodali volumena

Muškarac fenira kosu
© Schwarzkopf

Koristite nastavak za fen za dodavanje volumena.

Koristite fen sa nastavkom da biste dali korenu više volumena.

Korak 3: Nenesite pastu za teksturu

Muškarac polu duge kose na prstu ima pastu za kosu
© Schwarzkopf

Samo jedna kap paste za teksturu je potrebna - nemojte preterati.

Nanesite prstohvat got2b Beach Boy paste za stvaranje glatke baze i da bi ukrotili zvrk ako ga imate. Zagrejte malo pastu u rukama pre nego što je stavite u kosu.

Korak 4: Skupite kosu

Muškarac sa tetovažama po rukama veže rep
© Schwarzkopf

Što je duža i deblja kosa, to je veća muška punđa.

Lagano skupite kosu u rep okvirno na sredini vrha glave. Pobrinite se da imate gumicu spremnu kako bi učvrstili punđu.  

Korak 5: Vežite kosu

Učvrstite rep gumicom za kosu, ali pri poslednjem vezivanju gumice gurnite samo rep do pola kako biste napravili petlju. Krajevi kose će verovatno padati ka dole, ali to možete popraviti ako želite. I gotovo!

Muškarac u sakou gleda u levu stranu
© Schwarzkopf

Muške punđe su tako svestrane i izgledaju ležerno i elegantno u zavisnosti od autfita.

Naš savet:

Koristeći šampon za gustinu kose kao što je Schauma 3u1 Anti Dandruff sensitive - šampon će učiniti kosu punijom i dati volumen muškoj punđi.

Različiti stilovi muških frizura

Niste valjda mislili da postoji samo jedna vrsta muške punđe, zar ne? Ima toliko različitih varijanti klasične muške punđe koju smo gore prikazali. Evo mali uvod u tri varijante naše voljene muške punđe. Zašto ne eksperimentišete i probate ih sve?

 

Razbarušena muška punđa

Ova punđa je ista kao i klasična punđa osim što ne treba da se zalizuje jer je poenta cele razbarušene punđe da pramenovi ispadaju svuda. Ako imate bradu, to daje muškarcu koji ima razbarušenu punđu sasvim novi prefinjeni izgled.

 

Polu punđa za muškarce

To je savršeni stil za uklanjanje kose sa lica ali istovremeno i da se pokažu lokne. Ono što je potrebno je da prepolovite kosu horizontalno i da upotrebite gornji deo za punđu a zatim da ostavite ostatak kose pušten. Ovaj stil je poznat takođe kao polu podignuti visoki čvor s obzirom da punđa stoji visoko.

 

Uvijena muška punđa

Ova varijanta stoji nisko na potiljku i to je klasična muška punđa sa malim uvojkom - bukvalno. Napravite razdeljak na sredini ili na strani - koji god više volite - i počnite da uvijate oba dela kosa same oko sebe. Kada dostignete vrat s oba dela, vežite ih zajedno i obmotajte rep samog oko sebe kako bi napravio punđu.