Muškarac duge tamne kose
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za muškarce

Frizure za muškarce: Surferski stil

Morski talasi nisu samo u trendu među ženama, već je ovaj opušteni stil hit i među muškarcima! Saznajte kako momci sa plaže donose modu u grad i kako izgleda surferski stil nezavisno od dužine kose.

 

Šta određuje surferski stil? Preplanula koža? Šarene havajske majice? Daska? Mornarske priče. Ustvari samo je u pitanju kosa - a ona dobija karakterističan oblik od sunca, vetra i slane vode. Morski talasi savršeno odražavaju opušteni stil života momaka s plaže. Muškarci ih prenose sa plaže u grad - surferska kosa sa blago talasastom strukturom je veoma popularna. Može da se nosi svaki dan, jednostavna je i brza za oblikovanje – a pruža osećaj da još traje godišnji odmor. 

Tipični surferski stil

Prirodno je ključ jednostavnog morskog izgleda. Surferski izgled ne prihvata stroge razdeljke, oštro brijanje ili precizno očešljane frizure kao comb-over.Ovaj opušteni stil nastaje isključivo uz povetarac okeana i slanu vodu. Tako se stvaraju savršeni (blagi) talasi, sa elastičnom strukturom i mat izgledom. Uz to, kosa se posvetljuje pogotovo dužine i krajevi.

Da li i vi isto želite, ali nemate plažu u blizini? Nema problema. Sa odgovarajućim znanjem, možete postići ovaj stil i u gradu. Predstavljamo vam najmodernije surferske frizure za kod kuće.

Surferski stil sa kratkom kosom

 

Duga kosa nije neophodna za popularne talase u kosi. Ukoliko je kosa na vrhu malo duža, čak i kratke frizure mogu da se oblikuju u ovaj moderni stil. Za elegantni surferski stil, nanesite malo paste za teksturu na prste i ležerno prebacite kosu s jedne strane. Kosa treba da izgleda kao da je vetar razbarušio. Za još prirodniji izgled, neka nekoliko pramenova ležerno pada na čelo.

 

Surferska frizura u mokrom stilu

 

Mokri izgled je popularna verzija surferskog stila. Najveća atrakcija: vaša kosa će ceo dan izgledati kao da ste jahali talase. Za mokri izgled, nanesite količinu lešnika gela za kosu na kosu osušenu peškirom ili mokru kosu i blago gnječite krajeve. Ako je kosa duga ponovite proces i neka kosa bude potpuno mokra

 

Surferski stil sa šiškama

 

Frizure sa šiškama takođe mogu da izgledaju kao sa plaže. Gnječite kosu sa pastom za teksturu (sa mat efektom za odgovarajući finiš sunčane strane života) s prednje strane, tako da kosa prada preko čela do obrva u širokim pramenovima. Brinete se da će vam upropastiti vid? Bez brige, s obzirom da vaša kosa ima dobru postojanost i može lako da se oblikuje sa strane.

 

Surferski stil sa srednje dugom kosom

 

Talasasti efekat se ističe bolje sa dužom kosom. Blago stepenasta srednje duga kosa na primer je idealna. Zahvaljujući stepenastoj frizuri, kosa dužine do ramena prirodno pada kao da surfujete. Kako bi frizura ostala takva: nanesite slani sprej za teksturu na dužine, malo ih zgnječite i imaćete pravi surferski izgled. Savet: ako razdvojite kosu, nemojte praviti preterano precizni razdeljak - pre svega treba da izgleda prirodno i ležerno.

 

Surferski stil sa dugom kosom

 

Kosa koja je duža od dužine ramena je praktično stvorena za surferski stil. U tom slučaju ombre izgled sasvim odgovra, sa kosom koja je svetlija na krajevima u odnosu na koren i dužine. Kao da je okupana suncem. Slani sprej (za dodatnu elastičnost) ili pasta za teksturu (za bolju postojanost) stvaraju opuštenu morsku teksturu. Najbolje je naneti proizvod na dužine i krajeve, kako bi koren ostao gladak i kako bi frizura izgledala uredno i negovano.