Plava žena sa frizurom iz 70-tih
Oblikovanje kose | Frizure 70-tih

Vintaž iz 70-tih: najbolji stilovi i frizure

70-e godine se pamte po disko muzici, hipicima i glamuroznom roku! Originalno, šareno i uvek pomalo preterano - tako se definiše stil iz 70-tih. Danas su 70-e ponovo u modi, ali ovog puta je znatno jednostaviji i elegantniji stil. Pokazaćemo vam kako da postignete modernu frizuru iz 70-tih.

 

ABBA, Dona Samer i Roling Stonsi: ikone tipičnog stila 70-tih. Snaga cveća, velike lokne, stepenaste frizure i boemski duh. Ovi stilovi prolaze i danas - ukoliko dodate modernu crtu. Jednostavno je uklopiti se ako znate kako - a mi znamo! Pronađite inspiraciju u našim uspomenama na vintaž iz 70-tih.

Stil iz 70-tih: kako da nađete retro moderan stil koji vam odgovara

Moda: originalna, provokativna i raskošna. 70-e su godine jarkih boja, drečavih tkanina i čvrstih materijala kao što su velike kragne, šorcevi i platforme. To je ono što ostaje iz disko vremena: svetlucavi materijali i sjajne šljokice. Psihodelični printovi, cvetni i batik tekstili, zajedno sa dugim lepršavim ženstvenim haljinama podsećaju na nekadašnje hipike. Sedamdesete su takođe period popularnih rokerskih pravaca, koji su nam doneli kožu, revere i istrošeni izgled.

 

Kosa: Dok je modu predstvaljala mešavina boja, tekstila, materijala i tkanina koje su bile šljašteće i atraktivne, kosa je u poređenju bila mnogo pitomija. Umesto savršeno isfenirane i oblikovane kose, moderan neuglađeni stil je bio u trendu. Uz jednostavnu rolku, jednobojno odelo, široke revere i zvoncare ili bluze sa mašnom oko vrata, frizura koja je postala karakteristična je - duga, kovrdžava i razbarušena kosa.

 

Šminka: „Smokey eyes" ili prirodan izgled savršeno označavaju stil iz 70-tih. Jarki ruževi daju osvežavajuću crtu ali i ženstveniji i elegantiji izgled.

Frizure i stilovi iz 70-tih

Frizura iz 70-tih za dugu kosu

Duga, prirodna i neuglađena - razbarušeni stil iz 70-tih se savršeno uklapa u današnje vreme. Kako biste postigli vintaž izgled iz 70-tih, nanesite penu za volumen ili balzam za kovrdže nakon šampona i prosušite kosu difuzerom. Odgovarajuća odevna kombinacija: ženstvene, atraktivne suknje, visoke čizme i kratka jakna.

 

Frizura iz 70-tih sa turbanom

U 70-tim godinama, nijedna frizura ne bi bila kompletna bez neke vrste aksesoara. Veliki plus: minimalno ulaganje, maksimalni efekat. Moderan turban se savršeno uklapa sa talasastom, razbarušenom kosom. Šta nositi: izaberite svetlucave i glamurozne materijale sa metalima, kožu i šljokice. Za uzbudljivi i privlačni finiš, nosite jarke ruževe i velike okrugle naočare za sunce.

 

Frizura iz 70-tih sa šiškama

Tipične šiške iz 70-tih se modernizuju sa kosom dužine do vrata. Pažnja: ključno je za ovaj izgled da se sačuva razbarušena strana. Idealno bi bilo da imate blago talasastu kosu. Prođite prstima kroz kosu u toku dana kako biste razbarušili kosu. Odgovarajuća modna kombinacija: pobednička kombinacija je bokserska jakna, suknja srednje dužine i rolka.

 

Frizura iz 70-tih sa kovrdžama

Kovrdžava i neuglađena - ali elegantnija nego 70-tih godina: bob sa talasastom kosom ili kovrdžama. Naš savet: pitajte frizera za savet o tome koji bob najbolje pristaje vašim loknama. Umesto da fenirate kosu, pustite je da se osuši na vazduhu. Vaša kosa će dobiti prelepe kovrdže. Odgovarajući modna kombinacija: rolka u boji crvenkaste zemlje.

 

Frizure iz 70-tih za srednje dugu kosu

Kosa dužine do ramena sa dugim šiškama je još uvek u trendu. Želite da bude još više u trendu? Sve što vam treba je plava nijansa, idealno bi bilo da je postignuta balajaž tehnikom ili slikanjem rukom. Odgovarajuća modna kombinacija: dugi rukavi, kratke haljine sa cvetnim printom i bluze sa mašnom oko vrata, nošene sa širokim kajšem koji ističe vaš struk.