Plava žena sa frizurom iz 70-tih
Oblikovanje kose | Frizure 70-tih

Vintaž iz 70-tih: najbolji stilovi i frizure

70-e godine se pamte po disko muzici, hipicima i glamuroznom roku! Originalno, šareno i uvek pomalo preterano - tako se definiše stil iz 70-tih. Danas su 70-e ponovo u modi, ali ovog puta je znatno jednostaviji i elegantniji stil. Pokazaćemo vam kako da postignete modernu frizuru iz 70-tih.

ABBA, Dona Samer i Roling Stonsi: ikone tipičnog stila 70-tih. Snaga cveća, velike lokne, stepenaste frizure i boemski duh. Ovi stilovi prolaze i danas - ukoliko dodate modernu crtu. Jednostavno je uklopiti se ako znate kako - a mi znamo! Pronađite inspiraciju u našim uspomenama na vintaž iz 70-tih.

Stil iz 70-tih: kako da nađete retro moderan stil koji vam odgovara

Moda: originalna, provokativna i raskošna. 70-e su godine jarkih boja, drečavih tkanina i čvrstih materijala kao što su velike kragne, šorcevi i platforme. To je ono što ostaje iz disko vremena: svetlucavi materijali i sjajne šljokice. Psihodelični printovi, cvetni i batik tekstili, zajedno sa dugim lepršavim ženstvenim haljinama podsećaju na nekadašnje hipike. Sedamdesete su takođe period popularnih rokerskih pravaca, koji su nam doneli kožu, revere i istrošeni izgled.

 

Kosa: Dok je modu predstvaljala mešavina boja, tekstila, materijala i tkanina koje su bile šljašteće i atraktivne, kosa je u poređenju bila mnogo pitomija. Umesto savršeno isfenirane i oblikovane kose, moderan neuglađeni stil je bio u trendu. Uz jednostavnu rolku, jednobojno odelo, široke revere i zvoncare ili bluze sa mašnom oko vrata, frizura koja je postala karakteristična je - duga, kovrdžava i razbarušena kosa.

 

Šminka: „Smokey eyes" ili prirodan izgled savršeno označavaju stil iz 70-tih. Jarki ruževi daju osvežavajuću crtu ali i ženstveniji i elegantiji izgled.

Predstavljanje: frizure i stilovi iz 70-tih