Žena s ravnom, plavom kosom, crvenim ukrasom u kosi i kariranom bluzom
Oblikovanje kose | Festivale

Najnovije dirndl frizure su tako jednostavne

Od tradicionalne pletene krune do opuštene podignute frizure sa cvetnom krunom: pratite naše jednostavno korak po korak uputstvo da biste postigli dirndl frizuru o kojoj ste maštali!


Bilo da volite da sedite i pijete pivo, ili da idete na lude vožnje ili samo da se šetate po festivalu, poseta festivalu zahteva odgovarajući izgled. Kada počne sezona narodnih festivala na proleće, vreme je da opet nosite vaš dirndl. Potrebna vam je zabavna frizura prilagođena sezoni, od klasične pletene krune do lepršave kose sa cvetnim vencem. Dozvolite nam da vas pripremimo za folk festivalsku scenu sa najmodernijim dirndl frizurama za srednju i kratku kosu!

Dirndl frizure: pletena kruna

Plava žena sa pletenom krunom nosi roze dirndl haljinu

Pletena kruna je moderna i tradicionalna.

Folk festivali imaju dugu, istorijsku tradiciju u Nemačkoj. Pivo i trubači su isto toliko tadicionalni deo kao i klasične pletene frizure. Jedna posebno lepa frizura je pletena kruna. Postignite ovu lepu dirndl frizuru u srednje-dugoj ili dugoj kosi u samo nekoliko koraka.


Uputstvo:

 • Dodajte malu količinu pene ili puder za volumen u kosu za dodatnu postojanost. 

 • Počnite da pletete kosu u visini uva u dve duge pletenice.


 

 • Uvijte te dve pletenice oko glave i učvrstite ukosnicama. Čak i sa kraćom kosom se može postići ovaj stil. Jednostavno počnite da pletete direktno na liniji kose.
   

Dirndl frizure: polu podignuta sa uvijenim pramenovima

Lepa alternativa za pletenu krunu je polu podignuta frizura sa uvijenim pramenovima učvršćena svilenom mašnom. Ovaj stil je elegantan, romantičan i veoma jednostavan za oblikovanje. 

Uputstvo:

 • Napravite razdeljak na sredini i uzmite širi deo kose s desne na levu stranu čela.

 • Uvijte ta dva pramena ravno pozadi u visini uva i spojite ih zajedno pozadi.

 • Vežite ova dva dela tankom gumicom i zatim napravite lepu mašnu koristeći svilenu traku. Lepa crta: uklopite mašnu sa vašom dirndl haljinom!

 • Dodatni savet: koristite malo losiona protiv kovrdžanja kose kako bi kosa ostala svilenkasta i glatka i ukrotila leteće pramenove!

Dirndl frizure: bokserske pletenice

Bokserske pletenice su moderne ali ipak klasične dirndl frizure koje se nose sa srednje-dugom kosom. Za to je potrebno spretnosti ali rezultat je vredan toga.

Uputstvo:

 • Napravite razdeljak na sredini i podelite kosu na dva dela.

 • Uzmite jednu od dva dela i podelite u tri dela počevši od čela.

 • Pletite kao što biste pleli Francusku pletenicu ali umesto da ubacujete dva spoljna pramena preko srednjeg, ubacujete ih ispod njega. Svaki put kad uzimate pramen, uzmite malo više kose i dodajte ga u pramen u koji pletete.

 • Počnite da pletete u blizini linije kose i pletite na vrhu glave ka vratu.

 • Pletite dužine kose i učvrstite na kraju gumicom za kosu.

 • Ponovite na drugoj polovini kose!

Dirndl frizure: pletenica sa strane

Smeđa žena sa pletenicom sa strane u zelenoj dirndl haljini

Veoma ženstveno: pletenica nošena sa strane

Volite sanjalački, romantični stil? Onda je pletenica sa strane idealna za vas! Klasični dirndl odgovara za srednje dugu kosu i dužu kosu. Možete da pletete samo dužine kose ili da počnete na liniji kose. 

Uputstvo:

 • Prvo, skupite kosu na jednu stranu i podelite je u tri jednaka dela.

 • Uzmite spoljni pramen i pletite ga između dva druga pramena.

 • Za čvrstu pletenicu, nastavite da uzimate spoljni pramen i pletite sa donje strane između ostalih, učvršćujući pletenicu svaki put. Nastavite dok ne postignete željenu dužinu pletenice.

 • Savet: umesto gumice za kosu, koristite lepu satensku traku da biste učvrstili pletenicu.

Dirndl frizure: jednostavna punđa

Od svih varijanti, jednostavna punđa najbolje odgovara šatoru sa pivom. 

Uputstvo:

 • Vežite kosu pozadi u rep i uvijte u čvor na vrhu glave. Učvrstite ukosnicama.

 • Ponovite se pletenicama: prvo, napravite pleteni konjski rep, zatim kao i gore uvijte u čvor na vrhu glave i učvrstite ukosnicama. 

 • Kako biste obezbedili dugotrajnu postojanost, završite sprejem za kosu koji će pružiti dodatnu potporu čak i u najdužim danim zabave.  

Dirndl frizure: pletenice za kratku kosu

Pletenice u kratkim frizurama? Da možete! Bilo da imate piksi ili undercut frizuru, sve dok imate malo dužu kosu na vrhu, možete napraviti fantastičnu dirndl frizuru! Vaše tajno oružje: vosak za kosu i ukosnice. 

Uputstvo:

 • Pre nego što počnete unesite malo voska u kosu da biste podelili pramenove. Zatim „pletite” te pramenove i napravite pletenicu.

 • Učvrstite krajeve s ukosnicama (u istoj boji kao i kosa).


 

 • Pletite labavo, skupljajući nove pramenove kose sa strane.


 

 • Završite lakom za kosu i zadivite sve na festivalu!

 

Dirndl frizure: pletene šiške

Dve žene u dirndl haljinama sa plavim kosama i pletenim šiškama

Ukrasite puštenu neuglađenu kosu sa pletenim šiškama

Pletene šiške su preslatke! Ako je kosa dovoljno dugačka, možete da upletete i cveće kako bi se osvežio ovaj zanimljivi dirndl izgled. Sa kraćim šiškama, izbačenim krajevima pruža se prirodna, razbarušena završnica. Savet: završite sprejem za kosu za dugotrajnu postojanost. 

Dirndl frizure: cvetna kruna

Žena sa talasastom kosom sa cvetnom krunom u beloj bluzi

Tako romantično: cvetna kruna koja ukrašava neuglađenu kosu

Cveće u kosi će savršeno upotpuniti vaš tradicionalni dirndl stil! Bilo da ih nosite sa puštenom punđom ili talasastom, neuglađenom kosom - cvetni venac kruniše svaki stil! Cvetne krune su prešle sa čela na potiljak, ukrašavajući (pletene) punđe. Uvijte punđu u cvetnu traku za kosu ili gumicu ukrašenu cvećem.

Dirndl frizure: puštena, talasasta kosa

Ako ste više prirodan, jednostavan tip, dajte kosi maksimalnu slobodu i pustite je! Prirodno talasasta ili kovrdžava? Savršeno! Sa malo kreme za oblikovanje ili kovrdžanje, vaše lokne će izgledati još lepše. Žena sa ravnom kosom koja koristi velike viklere ili široki aparat za kovrdžanje kose da bi napravila blage talase. Savet: jednostavno uvijte mokru kosu na viklere i pustite da se osuši. Doterajte frizuru sa šarenim cvetnim vencem. 

Dirndl frizure za kratku kosu: piksi sa aksesoarima

Piksi frizura sa aksesoarima je savršena dirndl frizura! Koristite prelepe šnalice ukrašene cvećem ili šik ukosnice za oblikovanje šiški sa strane. Koristite malo voska za kosu kako biste definisali ostatak kose. Istaknite ostatak kose sa malo voska za kosu. 

Otkrijte: Pletenice