Čovek pune brade u beloj majici
Oblikovanje kose | Brada

Kako da negujete i oblikujete bradu

Brada je još uvek veoma popularna. Nije ni čudo! Brada daje licu karakter, seksi je i u suštini veoma muževna. Najbolje od svega: postoji stil sa bradom za svako lice. Ovde ćete otkriti sve što treba da znate od aktuelnim trendovima i adekvatnoj nezi brade.

 

Trendovi sa bradom se nastavljaju - što nije iznenađujuće! Ima toliko puno prednosti sa bradom. Sa bradom muškarci dečačkog izgleda deluju odraslije, ozbiljnije i snažnije. Stariji čovek, pleni mudrošću i iskustvom. Iako nemate ni dlaku na glavi, vaša brada i dalje može biti puna. Trendovi za bradu inspirišu podjednako mlade i starije muškarce i obogaćuju stajling muškaraca sa različitim varijantama i dužinama.

Odgovarajuća brada za svakog muškarca

Od negovane jednodnevne brade do fantastične pune brade, postoji odgovarajuća za svakog čoveka i za svaki oblik. Otkrijte koji tipovi brade su veoma traženi, sa svojim različitim karakteristikama i načinom oblikovanja.

Muškarac sa punom bradom
© Stocksy

Zahvljajući sličnosti koju je imala sa bradom bivšeg predsednika SAD Abrahama Linkolna, ova brada je dobila ime „Linkoln”.

Brada od tri dana- poznata kao neuredna brada - je privlačna. Recite muškarci i žene! Zašto? Izgleda atraktivno, ležerno i dalje veoma negovano. Za bradu od tri dana, dlake bi trebalo da budu između pola do četiri milimetara dužine, tako da se koža još nazire. Brada je raspoređena oko predela brade, usta, nižeg dela obraza i gornjeg dela vrata. Da li je zaista potrebno tri, šest ili deset dana za postizanje ovog popularnog stila zavisi od vašeg prirodnog rasta brada.
Nega brade je jednostavna: koristite trimer kada brada postaje duža od željene dužine. Na taj način ćete je vratiti na dužinu koju želite brzo i jednostavno. U međuvremenu mokro brijanje može da održi konture vašeg lica čistim ili izdefinisanim. Rezultat: upečatljivo, muževno i negovano! Idealno je za muškarce sa četvrtastim ili pravougaonim licem, s obzirom da teške konture izgledaju nežnije i lice je okruglije.
 

Šenandoa je brada koja ima više nadimaka: Linkoln (prema Abrahamu Linkolu), traka za bradu, brada zavesa ili brada kitolovca - da napomenemo nekoliko njih. Brada se nalazi na viličnoj liniji, povezuje zulufe i u suštini uokviruje celo lice. Ova brada od uveta do uveta zrači samopouzdanjem, izražajna je i vesela. Za negovanu Šenandoa bradu, pustite bradu ali ne brkove - održavajte je, zagladite gornju usnu i predeo oko obraza - i skratite bradu na srednju dužinu.
Punija verzija brade je najbolja za uska lica, jer će dati punoću i okvir putem guste brade na donjem obrazu i bradi. Punija lica izgledaju mršavije zahvaljujući dužim dlakama na dodnjem delu vilice i obraza.
 

Muškarac sa punom bradom
© Shutterstock

Muškarac sa bradom.

Henri četvrti je dobio ime prema francuskom kralju Henriju IV - takođe poznatom kao Veliki ili Dobri kralj Henri. U ovoj varijanti brada raste u predelu oko usana i odgovara muškarcima sa širokim, ugaonim licima. Deo oko brade i brkova je povezan, dok je deo oko obraza i vrata veoma precizno obrijan. Sa ovom bradom uglovi izgledaju nežnije i uže i čine da nosilac brade izgleda veoma muževno. Nega zavisi od dužine brade. Ako želite gušći rezultat, moraćete da je pustite da naraste. Važno: redovno brijte bradu na obrazima i vratu sa mokrim brijačem. Poznati nosioci ove brade: Robert Dauni Junior, Leonardo DiCaprio, i Jan Josef Lifers.

Sidro brada je džentlmen među bradama. Ovaj moderni stil čini jedna vertikalna linija u sredini brade, koja se spaja sa oštrom bradom. Zajedno, izgleda kao strela okrenuta ka dole ili sidro. Ovaj stil se često kombinuje sa tankim brkovima. Najjednostavniji način da se postigne ovaj izgled je da se pusti puna brada nekoliko nedelja a zatim da se obrije na donjem delu obraza ka viličnoj liniji. Vaš set za negu brade definitivno mora da sadrži četku za brijanje, kremu za brijanje i mokri brijač - mokro brijanje će pomoći da delovi bez dlaka budu glađi. Koristite trimer za fino izdefinisane konture. Kako bi se zaoblila ova pametna brada, oblikujte je (posebno brkove i vrh brade) sa malo pomade za bradu.

Muškarac sa gustom bradom
© Stocksy

Pravi prirodni momak zna koja nega mu je potrebna. Zdrav, gusti rast je neophodan za muževnu punu bradu.

Puna brada može vizuelno da izduži lice, čineći da izgleda mršavije - iz tog razloga posebno pristaje muškarcima sa okruglim licima i punijim obrazima. Oni sa užim licima ne bi trebalo da nose predugačku bradu. Iako vam se dopada izgled prirodnog neobuzdanog dečaka, dnevna nega brade je i dalja imperativ. To znači: redovno pranje, skraćivanje i oblikovanje. Posebno važno za sve brade: koristite šampon za pranje i regenerator. To čini bradu mekšom i nežnijom. Mokro brijanje brade na obrazima za postizanje jasnih kontura na gornjem delu brade - ovaj izgled deluje samouvereno i elegantno. Savet: ulje za negu brade ublažava svrab i vraća punu bradu u lep oblik. Češalj za bradu i pomada će pomoći u završnici.

Nega brade: saveti i trikovi

Za posao u kancelariji i za konzervativnije profesije, brada ne bi trebalo da bude predugačka. Ali uopšteno govoreći, negovana brada se lako uklapa u svakodnevni život. Zato smo sakupili najbolje savete i trikove za odgovarajuću negu brade. Pranje, skraćivanje, oblikovanje - sa odgovarajućim proizvodima i dobrim setom za negu brade, vaša brada će biti sređena i žene će se okretati za vama.

 

  • Odgovarajuća nega je neophodna kako bi brada i čovek ispod nje izgledao negovano. Baš kao što radite sa kosom, tako bi trebalo da perete bradu redovno. Specijalni šampon za bradu bi bio idealan ali blagi šampon za kosu isto odgovara. Možete takođe probati specijalni sapun za bradu. Gel za tuširanje je manje prikladan jer ima efekat odmašćivanja jer izvlači vlagu iz brade.
  • Svakom nosiocu brade je neophodan dobar set za bradu. U zavisnosti od toga da li više volite mokro ili suvo brijanje, to bi trebalo da podrazumeva električni trimer, mokri brijač za konturisanje i četku za nanošenje sapuna za bradu ili kremu za brijanje.
  • Negujte svoju kožu i brkove povremeno pilingom za lice. Redovna upotreba će smanjiti urastanje dlaka.
  • Rast brade može ponekad nadražiti kožu. Ali bez obzira na svrab, trebalo bi da izbegavate češanje jer to samo stvara probleme. Nanesite blagu hidrantnu kremu da ublažite svrab i umirite kožu.
  • Od čvrste do baršunaste: posebni proizvodi za negu brade kao što su ulje za negu brade omekšavaju dlake na bradi i kožu i pomažu da se postigne dobro uravnoteženi ten. Savet: nanesite jednu do tri kapi (u zavisnosti od dužine brade) na dlanove i nežno rasporedite ulje oko brade. Oblikujte prstima.
  • Nega brade je duplo zabavnija sa odgovarajućim proizvodima. Pomada za bradu može da definiše vaš izgled i da pruži moderan sjaj. Koristite je da istaknete i negujete retro stil kao što je sa brkovima ili punom bradom. Savet: utrljajte malu količinu na dlanove i nanesite na suvu bradu.