Žena sa kratkim bobom
Oblikovanje kose | Bob frizure

Trend oblikovanja boba: Staklena kosa


Oštri bob poput žileta, veoma ravan i koji reflektuje svetlost je frizura u trendu sezone. Pokazujemo vam kako da oblikujete „staklenu kosu”.

 

Tražite elegantnu frizuru? Šta mislite o ravnom, sjajnom bobu? Ovaj izgled u trendu je poznat kao staklena kosa: kosa koja reflektuje svetlost: kosa koja reflektuje svetlost kroz svoju glatku, staklenu površinu poput ogledala. Osnova za ovaj izgled je precizni, geometrijski ošišani bob bez slojeva. Boja kosa ima takođe veliku ulogu: staklena kosa izgleda posebno elegantno u crnim ili tamno smeđim tonovima. Otkrivamo ovde kako da oblikujete izgled.

Kako napraviti staklenu kosu

Da bi kosa prelepo sijala, mora pre toga da bude optimalno negovana. Savet: farba daje prirodnoj boji kose dodatnu dozu sjaja. Vaša rutina za negu kose bi trebalo da sadrži šampon, balzam i masku jednom nedeljno. Najbolje je koristiti proizvode iz iste linije, jer se oni savršeno usklađuju i deluju zajedno. Proizvodi za negu koji uglađuju ili proizvodi za zaštitu boje pružaju savršenu podlogu za glatki bob. Nakon šampona i balzama možete naneti nekoliko kapi ulja za kosu na dužine i krajeve kose. Napravite razdeljak po vašem izboru i isfenirajte kosu koristeći okruglu četku. Koristite četku sa prirodnim čekinjama, jer sintetičke čekinje mogu da vam naelektrišu kosu.

Važno: uvek nanesite zaštitu od toplote pre oblikovanja. Zatim podelite kosu u nekoliko delova i ispravite je peglom. Ispravite kosu spuštajući tanku kosicu na liniji kose sa malo kreme za oblikovanje ili voskom za sjaj. Za blistavi finiš, naprskajte sprej za sjaj preko cele frizure. Elegantno sjajna staklena kosa je savršen izgled za praznične prilike kao što su Božić i Nova godina. Ovaj izgled je spreman čak i za crveni tepih: svi pogledi će biti uprti u vas!

Otkrijte: Bob frizura