Žena sa kratkom bob frizurom
Oblikovanje kose | Bob frizure

Svi pričaju o bobu

 

 

Znak vaše emancipacije: bob

Praktičan, jednostavan za održavanje i ludo moderan. U stvari, bob bi mogao biti najmodernija frizura na svetu! Otkrivamo vam zašto nikad ne izlazi iz mode i današnje najatraktivnije bob frizure za nošenje.

 

U 1920-tim godinama ženama svuda u svetu je bilo dosadno da se pridržavaju starim slikama ženstvenosti. Upišite: bob! Prvi talas ženske emancipacije je počeo da se pojavljuje i sa njim su došle i kratke frizure, za koje se u to vreme smatralo da nisu ženstvene. Emacipovane žene su osmislile bob 1920-tih sa njihovim radikalno novim frizurama. Ova frizura se završavala u nivou ušne školjke, upečatljivo tupa sa ravnim šiškama. Koko Šanel i mirne zvezde filma iz tog perioda su pokazale koliko ženstvena može biti ova frizura.

 

 

U 1960-tim, bob se ponovo vratio, podstaknut pokretom mladih i živahnim Šezdesetim i seksualnom revolucijom. U odnosu na druge kompleksne i preterane frizure tog vremena (setite se velike kose iz 1950-tih), bob je imao nešto veom posebno: bio je vrlo jednostavan za negu! Umesto stajanja ispred ogledala satima, žene sa bobom su imale vremena za druge stvari - bavile su se sobom i bile politički aktivne.

5 razloga za nošenje boba

  1. Bob nikad ne izlazi i mode.
  2. Bob je jednostavan za održavanje i praktičan.
  3. Pristaje svakom tipu kose i svakoj starosnoj grupi.
  4. Postoji varijanta boba za svakoga.
  5. Bob može biti raznolik: oblikujte ga prema vašem raspoloženju.
     

Različite strane boba

Zašto bob nikad ne izlazi iz mode?

Zato što je ova frizura kraljica ponovnog osmišljavanja. Postoji toliko varijanti boba da može da bude nezgodno izabrati jednu! Uz tu raznolikost, bob je savršen za žene različitih godina, za svaki tip kose. Bilo da imate ravnu ili kovrdžavu kosu, sa kreativnim ili konzervativnim poslom, mlada ili stara - postoji bob za vas. Dizajneri i zvezde su davno otkrile raznolikost ove frizure. Još niste sigurni? Počnite sa bobom dužine do ramena. Grafički bob poput paža može biti pravi zaštitni znak - pogledajte samo Anu Vintur, glavne urednice američkog Voga. Ako mislite da precizne tupe šiške dužine do brade izgledaju previše ozbiljno dodajte malo tankih slojeva.

 

Veoma moderno: nemirni bob koji daje pokret kosi zajvaljujući toni slojeva. Idealan je izgled za žene sa gustom kosom. Ako imate prirodne kovrdže možete nositi talasasti bob ili kovrdžavi bob.

Bob: tako jednostavan, tako svestran

Operi i kreni: to je moto kada oblikujete bob. Zahvaljujući kraćim dužinama, obično možete da ga pustite da se prirodnoo osuši i opet će izgledati fantastično. Proizvod za prirodno sušenje kao što je pena Taft Casual Chic Air dodaje volumen i sprečava neposlušno kovrdžanje kose.

 

Ako prelazite sa duge na kratku ili ako puštate kratku kosu, bob je idealna tranzicija, slojeviti izgled koji neće zahtevati česte posete frizeru. Jedan izuzetak: grafički bob. Ova frizura zahteva malo više posvećenosti! Njegov zaštitni znak, precizne linije, zahtevaju redovnu pažnju vašeg frizera.

Bob dobija dodatne poene za svoju svestranost - mogućnosti oblikovanja su sve veće! Sprejevi za sjaj dodaju savršen finiš za svako veče dok tokom dana, malo voska u kremi će definisati slojeviti bob. Koristite proizvod za isticanje kovrdža, mleko za oporavak kovrdža kako bi bob dao oblik prirodnim kovrdažama.

Svestrani bob može se nositi ravan ili uvijen, sa blagim morskim talasima, polu podignut ili sasvim u trendu u mokrom stilu. Za izlazak, oblikujte ga glamurozno sa „finger waves” talasima ili dodajte aksesoar. Izaberite bob i svaki dan ćete osmišljavati novi stil.