Crvenokosa žena posmatrana sa strane za vreme proslave
Boje za kosu | Posvetljivanje

Crvena kosa: sve je spremno za novu nijansu u trendu?

Reč „crvena" obuhvata široki spektar nijansi, od toplih, smeđe crvenih do živahnih ljubičastih. Prvi korak ka crvenoj boji je ranije bilo blajhanje. Međutim zahvaljujući tehničkim inovacijama to više nije neophodno.

 

Prave crvenokose su retkost. Ustvari, samo 1-2% ljudi u svetu čine prirodno crvenokosi. Većina žena se oslanja na proizvode za bojenje kose da bi postigle svoje fantastične frizure, a crvena je trenutno naša top omiljena boja. Svet mode je posebno naklonjen sjajnim bakrenim nijansama koje izgledaju prirodno jer su tako prirodne, a crveno plavi tonovi poput jagodaste plave su trenutno veoma moderni.

Zaštitite crveni sjaj

Kosa obojena u crveno može da dostigne potpunu slavu kada je zaista sjajna i blistava. Prema tome, s obzirom da svaki put kad operete kosu, boja pomalo bledi, veoma je važno koristiti specijalne šampone i balzame koji će pomoći da se sačuva intenzitet boje. A pri sušenju kose, uvek koristite proizvod za zaštitu od toplote: sušenje čini sloj kutikule grubljim, a vaša kosa će izgubiti sjaj.

Otkrijte: Saveti za boju