Mlada žena sa cik-cak razdeljkom koja se odmara zatvorenih očiju na svojoj ruci
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Cik-cak razdeljak se vratio: evo kako ga oblikovati

90-e su ponovo u modi! Pored presovanja kose, još jedno specijalno uvijanje iz prošlosti doživljava svoj preporod: cik-cak razdeljak. Evo kako cik-cak razdeljak izgleda danas i kako postići izgled

Modni svet slavi već neko vreme povratak 90-tih. Patike sa platoformom, dukserice sa logoima, vinil i neon su opet u modi - prilagođeni sadašnjem vremenu, naravno. Ipak smo napredovali! Određeni trendovi lepote (na primer neke senke za oči) i frizure iz 90-tih su se ponovo vratile. Kosa 90-tih danas: nosili smo presovanu kosu a sada cik-cak razdeljak. Tačno je, vreme je opet za cik-cak!

 

Kao većinu trendova iz prošlosti koje volimo, malo smo ga promenili. Dozvolite nam da vam objasnimo kako sada izgleda cik-cak razdeljak, koje frizure i dužina kose odgovaraju i kako da ga oblikujete sami.

Cik-cak razdeljak danas

Plava žena sa modernim cik-cak razdeljkom koja drži šoljicu kafe i telefon

Moderni cik-cak razdeljak se razlikuje zbog blažeg oblikovanja.

Sećate se preciznog, cik-cak razdeljka iz 90-tih? Možda ste ga nosili u školskom dvorištu u kombinaciji sa širokim pramenovima? Mogli ste napraviti taj veoma oštri razdeljak sa vrhom češlja! Za razliku od toga, moderni cik-cak razdeljak je nesavršen i mnogo mekši.

 

Moderni cik-cak izgleda kao da je nastao prirodno. Broj „cikova” i „cakova” je mnogo manji i uglovi su mnogo širi i mekši od onih iz 90-tih.

Uputstvo: jednostavni koraci do cik-cak razdeljka

Pogled na glavu i ruke prilikom pravljenja cik-cak razdeljka sa češljem

Napravite brzo cik-cak razdeljak koristeći češalj.

Šta vam je potrebno da biste oblikovali cik-cak razdeljak: vrh češlja ili češalj za tapiranje kose, krema za oblikovanje i sprej za teksturu i lak za kosu.

  1. Očešljajte kosu češljem ili prstima od korena pozadi i zadržite.
  2. Koristeći špicasti vrh češlja, napravite cik-cak liniju u kosi sa čela ka pozadi. Za moderan izgled, oko tri do četiri cik-cak delova je idealno.
  3. Podelite i ugladite kosu s obe strane razdeljka rukama.
  4. Utrljajte malo kreme za oblikovanje ili koristite sprej za teksturu kako biste napravili razbarušenu završnicu. Za kraj nanesite malo laka za kosu za dugotrajnu postojanost.

 

Ove dužine i tipovi kose mogu nositi cik-cak razdeljak

Volimo cik-cak razdeljak u svim dugim bobovima, za srednje dugu kosu i za dugu kosu. Ove dužine čine savršenu podlogu za modernu neuglađenu završnicu, koja se postiže gužvanjem ili tapiranjem kose (samo malo). Cik-cak razdeljak je pogodan i za ravnu i za talasastu kosu. Cik-cak razdeljak ima tendenciju da nestane u kovrdžavoj kosi.

 

Moderni cik-cak izgleda savršeno sa puštenom kosom kao i sa podignutom. Izbegavajte da ga kombinujete sa komplikovanim podignutim frizurama - izgledaće previše „neuglađeno” a razdeljak će izgubiti svoj moderan i ležeran izgled. Probajte labavu nisku punđu ili niski konjski rep.