Gospođa kratke kose sa naočarima
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Odgovarajuća frizura za sve starosne dobi

Izrazito duge kovrdže u 50-tim? Buzz cut u 20-tim? Ima toliko frizura u ponudi ali koja najbolje izgleda u vašim godinama - a da je i moderna i elegantna? Otkrivamo vam najlepše frizure.

 

Evo o čemu se radi: svako treba da nosi frizuru s kojom se najbolje oseća. Ipak, ima frizura koje bolje ili lošije stoje u zavisnosti od godina onih kojih ih nose. Ono što izgleda moderno u dvadesetim može da deluje preterano u vašim šezdesetim. Otkrivamo vam sa kojim frizurama ćete izgledati tako dobro u bilo kojoj starosnoj dobi.

20-e: Buzz frizura

Setite se legendardnog muzičkog klipa Sineada O'Konorsa „Nothing Compares 2 U"? Njen izgled je inspirisao publiku. Ta veoma kratka frizura je ponovo u trendu. Naše razmišljanje: kada bi trebalo da nosite ovu frizure nego u dvadesetim? Za buzz frizuru treba hrabrosti: kosa je obrijana u delovima oko 2.5 cm dužine - toliko kratko koliko se usudite. Rezultat je impresivno hrabar, veoma seksi i moderan izgled. Pre nego što se odlučite treba definitivno da se posavetujete sa stručnjakom. Dobar frizer može brzo da proceni da li će vam ta frizura odgovarati. Pravilo: što su nežnije vaše crte lica to će lepše izgledati buzz cut frizura.

30-e: Francuska frizura

Živela Francuska! Toliko dobrih stvari potiče iz Francuske: vino, kroasani, sirevi, baget - i francuska frizura. Francuska frizura ne prelazi grudi, što znači da nije baš za devojčice. Izgleda posebno dobro sa razdeljkom na sredini, talasima i kraćim šiškama a la Brižit Bardo. To daje moderan, nonšalantan izgled. Savet: nemate prirodne talase? Stvorite ih viklerima, aparatima za kovrdžanje ili ispravljanje kose. Sprej za teksturu takođe daje neku dimenziju kosi.

40-e: veoma duga

Ako može Hajdi Klum...čak i u četrdesetim možete da nosite dugu kosu. Duga kosa je mladolika i sveža - ali, opet, sve zavisi od frizure. Samo pustiti kosu nije dovoljno. Ako imate gustu kosu, slojevita frizura je savršena. Ako želite da istaknete vaše crte lica, dodajte šiške. A da bi duga kosa ostavila utisak, trebalo bi da zrači lepotom i zdravljem. Savet: redovno koristite maske za kosu i utrljajte nekoliko kapi ulja za kosu na krajeve.

50-e: Lob

U 50-tim bi trebalo da se oprostite od velikih dužina. Lob je savršeno privremeno rešenje u ovim godinama. Krajevi kose su na nivou ramena, a duge šiške mogu da istaknu crte lica. Savet: osušite kosu okruglom četkom za dobijanje pokreta i modernog izgleda. Za dodatnu postojanost, učvrstite lakom za kosu.

60-e: Bob

Sivi bob izgleda moderno i samouvereno. Ovaj moderni izgled savršeno odgovara ženama u šezdesetim. Za promenu, napravite uglađeni i elegantni bob peglom ili ležerne talase aparatom za kovrdžanje kose. Ova frizura takođe ide uz ravne ili šiške sa strane. Bore će biti sasvim zaboravljenje ;).