Devojka sa visokim tamnim repom
Oblikovanje kose | Frizure u trendu za žene

Brzo i lako: visoko efektne frizure u trendu

Za većinu nas, jutarnje oblikovanje mora da bude brzo - ali i da dobro izgleda. Predstavljamo vam neke od fantastičnih frizure koje su lake i brze za pravljenje!

 

Iskreno, većina ne voli da razmišlja o frizuri ujutro. Duga kosa se obično vezuje u konjski rep, kratka kosa se oblikuje sa malo voska ili pudera za volumen - a oni sa bobom ne eksperimentišu previše. Jutarnje oblikovanje bi trebalo da bude brzo i praktično - imaćemo vremena da budemo kreativni za naše večernje izglede. Ali stvari se menjaju! Predstavljamo vam moderne frizure sa „wow” efektom koje su brze i lake.

Uputstvo: frizure sa „wow” efektom

  • Konjski rep je večno popularan izbor za one sa dugom kosom: on sklanja kosu sa lica, izgleda uredno i brzo se pravi. Probajte konjski rep sa mehurićima: izdvojite veći deo kose na vrhu i vežite tankom gumicom. Podelite još jedan deo ispod i učvrstite u gornji deo sa drugom gumicom za kosu. Nastavite skupljajući nove delove kose i dodavajući ih u gornji konjski rep. Za kraj, uvucite gumice po dužini repa u redovnim intervalima. Nežno izvucite kosu između gumica kako bi je otpustili, stvarajući „mehuriće” kose - veoma atraktivno!
  • Punđa koja izgleda kao mašna? Lady Gaga je napravila senzaciju sa ovim izgledom: „mašna punđa”. Ali i ovaj stil je toliko jednostavan da vam neće biti potreban frizer poznatih. Evo kako da napravite: skupite kosu u visoki konjski rep, ali izvucite samo pola kose kroz gumicu. Podelite postojeću petlju na pola i oblikujte je u dve petlje mašne. Podelite krajeve konjskog repa koji i dalje idu ka dole u dva dela. Umotajte jedan deo oko gumice i učvrstite ukosnicama. Umotajte drugi deo oko sredine mašne, s dna prema vrhu i učvrsite ukosnicama. Fiksirajte frizuru sa malo laka za kosu.
  • Bob sa uvojkom: bob svi vole jer je brza i laka frizura. Da biste postigli ovaj izgled, napravite razdeljak na sredini i izdvojite mali deo kose na jednoj strani. Čvrsto uvijte deo pozadi, držeći ga blizu glave i učvrstite gumicom za kosu. Uzmite deo s druge strane vašeg razdeljka i ponovite.
    Drugi način da ulepšate vaš bob? Sa šnalom sa veselim motivom! Izdvojite kosu na vrhu glave i vežite je. Zatim, uzmite šal i umotajte ga kao traku oko glave, od pozadi ka napred. Ukrstite krajeve dvaput s prednje strane na čelu, zatim ih spojite na potiljku i vežite zajedno. Za kraj, otpustite vezane delove kose, olabavite ih i koristite da sakrijete vezane krajeve šala.
  • Kratke frizure sa trakom: kratka kosa je svestranija nego što mnogi misle. Možete oblikovati kosu ka licu, pozadi u quiff ili napraviti razdeljak sa strane: svaki put, efekat je sasvim drugačiji. Napravite raznovrsnije sa aksesoarima kao što su trake za kosu i šnalice. Ako vam je kosa duža na vrhu, uzmite traku i stavite oko glave. Zatim, napravite (duboki) razdeljak sa strane i podelite deo vaših šiški sa šireg dela. Umotajte oko trake za kosu, s prednje strane ka pozadi i ugurajte ispod trake. Nastavite da umotavate šiške sa te strane razdeljka oko trake za kosu, deo po deo. Uklonite sve neuredne krajeve s ukosnicama i dajte svom stilu dugotrajnu postojanost sa malo laka za kosu. S druge strane razdeljka, možete ukrasiti kosu lepom šnalom.