Žena s frizurom za venčanje koja drži cveće
Oblikovanje kose | Venčanja

Jedinstvene frizure za venčanje za vaš veliki dan

Kada je u pitanju vaš veliki dan, želite da se kasnije vratite unazad i pomislite „to je bio najbolji dan mog života”, ali potajno i da pomislite i „Baš sam izgledala fenomenalno - moja kosa je izgledala fantastično”. Ne može svaka frizura za venčanje da pristaje svakoj mladoj, ali srećom ima toliko lepih frizura u izboru da ćete sigurno naći frizuru koja je stvorena za vas! Kako bismo vam pomogli, hteli bismo da vam predstavimo tri veoma različite frizure samo da bi vam pokazali koliko jedinstvene mogu biti frizure za venčanje.

Frizure za venčanje 1: Razbarušena

Ova fenomenalna frizura je najbolja za srednje do dugu kosu i isto je savršena za kosu koja želi da ide svojim putem. Najveća prednost ove razbarušene frizure je da ako pramenovi počinju da padaju nakon više odigranih Makarena, neće biti strašno jer će izgledati kao da je to deo frizure. Ne možete pogrešiti. Evo korak po korak uputstvo kako da postignete ovu razbarušenu frizuru:

Žena sa razbarušenom frizurom
© Schwarzkopf

Razbarušena frizura je veoma jednostavna za pravljenje ali opet stvara fenomenalan rezultat.

Korak 1: Gurnite kosu pozadi u rep koji se nalazi na sredini glave i učvrstite gumicom.

 

Korak 2: Uvijte rep samog oko sebe dok ne napravi punđu i gurnite krajeve repa ispod gumice kako bi stajao u mestu.

 

Korak 3: Sada je vreme za razbarušenu punđu. Izvucite nekoliko pramenova iz punđe i uvijte ih ako je neophodno. Koristite ukosnice da učvrstite labave pramenove tako da padaju tačno tamo gde želite.

 

Korak 4: Postavite traku za kosu na prednjoj strani glave i gurnite ka napred kako biste malo natapirali i dali više volumena frizuri.


Korak 5: Nekoliko prskanja laka za kosu i razbarušeni stil je gotov.

Frizure za venčanje 2: Smela

Svi znamo da punđe i šinjoni mogu izgledati fenomenalno kao frizure za venčanje ali ako hoćete da se istaknete i da se udaljite od tradicionalnih frizura za mlade, možda možete koristiti neku smeliju varijantu. Evo kako da napravite ovaj smeli izgled rok zvezde.

Žena sa elegantnom frizurom u venčanici i cvećem
© Schwarzkopf

Smela frizura je jednostavna i elegantna.

Korak 1: Skupite svu kosu na vrh glave i pobrinite se da su obe strane ravne. Vežite ih i vratićemo se na njih kasnije.

Korak 2: Sada je vreme da se naprave zalizane strane. Skupite ostatak kose i vežite u srednje visoki rep. Češalj će vam pomoći da strane budu gurnute pozadi što čvršće moguće. Nanesite bogatu količinu laka s obe strane i češljajte kosu pozadi kako bi izgledale što zalizanije moguće.

Korak 3: Sada se vraćamo na deo na vrhu glave. Izvucite gumicu za kosu i uzmite deo kose od pozadi. Savet: Ako imate poprilično tanku ili svilenkastu kosu, ako naprskate malo spreja za teksturu to će vam pomoći da kosa bude postojana. Počešljajte pozadi ovaj deo kako biste dali više volumena.

Korak 4: Počešljajte pozadi ostatak delova na vrhu, počevši od pozadi ka prednjoj strani. Uzmite po mali deo kose svaki put. Kada je taj deo natapiran, bogato naprskajte kovrdže lakom za kosu još jednom.

Korak 5: Učvrstite rep kako bi ovaj smeli izgled bio još zalizaniji ali nemojte zaboraviti da upotrebite zaštitu od toplote kako bi zaštitili kovrdže. I gotovi ste.

Frizure za venčanje 3: Romantična

Neće nedostajati romantičnih trenutaka na dan vašeg venčanja, prema tome zašto da ne idete u istom pravcu? Romantična frizura bi trebalo da bude mekana i opuštena i da se ne plaši svetlucavih aksesoara. Ova posebno romantična frizura je najlakša od ovih tri ali izgleda kao da je profesionalac napravio!

Žena sa romantičnom frizurom
© Schwarzkopf

Romantična frizura može da bude ukrašena cvećem i nakitom.

Korak 1: Prvo, važno je da vaša kosa nema čvorove tako da možete da je pletete bez da se prsti zaglave.

Korak 2: U predelu uva, podelite kosu u tri jednaka dela i počnite da pletete francusku pletenicu stavljajući levi deo preko srednjeg, zatim desni preko srednje itd.

Korak 3: Kada ispletete pletenicu u kosi, možda će vam ostati poprilično tanka pletenica. Sada je trenutak da se napravi deblja. Držeći krajeve pletenice u jednoj ruci, koristite drugu ruku da biste nežno povukli delove ka gore tako da pletenice počnu da izgledaju punije. Nastavite do vrha pa zatim opet krenite ispočetka ako na kraju niste zadovoljni sa „razbarušenošću” pletenice.

Korak 4: Ako želite da dodate malo nakita za kosu kao na modelu na fotografiji, onda ga ubacite u pletenicu i postavite tako da može da se vidi što više kako bi sijalo u frizuri.

Korak 5: Nemojte zaboraviti pouzdani sprej za kraj u vašoj romantičnoj frizuri.