Oblikovanje kose | Undercut frizura

Isprobavanje frizura bez makaza

Žene su sklone dvoumljenju pre nego što odaberu frizuru u trendu koja je pomalo ekstremna, poput kratke piksi frizure ili pank undercut frizure. Postoji dobar razlog da zastanete i razmislite pre nego što upotrebite makaze na svojoj kosi. Postoji šansa da rezultat neće izgledati kao frizura koju ste želeli i zamislili. Nećete iskusiti ovo razočarenje ukoliko iskoristite naše savete i testirate željenu frizuru bez rastanka sa voljenom kosom

Mnoge žene bi želele da isprobaju novu frizuru u trendu. Inspirisane platinasto plavom piksi frizurom Agnes Dejn, milioni žena širom sveta žude da imaju tako zanosnu frizuru. Sa druge strane malo njih skupi hrabrosti da nosi frizuru kao dvadesetčetvorogodišnja Alis Delal koja je izbrijala kosu na jednoj strani glave. Uprkos ovoj upečatljivoj i svakako neobičnoj frizuri ili možda baš zbog nje, za Alis Delal kao modelom sada postoji velika tražnja i ona je već učestvovala u projektima tako poznatih dizajnera kao što su Vivijen Vestvud, Aleksandar Vang i Valentino.

Naravno, nošenje tako drastično neouobičajne frizure zahteva dosta hrabrosti. Sem toga, ko je spreman da se laka srca rastane od voljene frizure i pažljivo negovane duge kose. Vama je možda privlačnija neriskantna opcija, kao bob frizura dužine brade koju nosi Kira Najtli. Dok ovo zahteva manje hrabrosti od skraćivanja kose kao Agnes Dejn ili Alis Delal, i dalje postoji oklevanja. Kad stignete u frizerski salon sve što ćete uspeti da izustite je “Želela bih samo da mi malo skratite krajeve”. Tako ćete ostati sa starom frizurom, blagom frustracijom i ozbiljnom željom da sakupite malo više hrabrosti sledeći put.

Frustracija je nepotrebna. Postoje načini da isprobate radikalno drugačije i trendi frizure bez istovremenog odsecanja kose uz mogućnost da se vratite na frizuru koju ste ranije nosili. Nekoliko brzih trikova za oblikovanje kose može da imitira željenu frizuru bilo da je to piksi, sofisticirani undercut ili kul bob. Za novu frizuru je potrebno malo imitacije, ali ne i centimetri Vaše duge kose. Uvek ima vremena za skraćivanje kose pošto isprobate željenu frizuru.

Isprobavanje frizura: Imitacija bob frizure

Imitacija bob frizure Džil Sender za kolekciju proleće/leto 2012

Testirajte bob frizuru tako što ćete sakupiti Vašu dugu kosu trakom za kosu oko 5 cm iznad krajeva. Pramenovi kose koji su pobegli od ovog labavog repa ne predstavljaju problem. Naprotiv, ovi razdvojeni pramenovi samo dodaju ležernom šarmu. Sada sakupite Vašu kosu prema vratu i zakačite urolanu kosu ukosnicama. Ukoliko su lokne ono što želite, možete da upotrebite figaro na kosi spreda i odbegloj kosi sa strane. Ova imitacija bob frizure će izgledati veoma realistično i moćićete da vidite kako Vam stoji.

Isprobavanje frizura: Imitacija piksi frizure (kratka kosa)

Da biste isprobali kraću frizuru jednostavno uvijte kosu koristeći figaro. Makar privremeno, kovrdžava kosa deluje kraće od ravne kose. Potom upotrebite ukosnice da učvrstite pramenove na zadnjem delu glave. Takođe možete da isprobate duge šiške na Vašoj imitaciji kratke kose. Jednostavno sklonite kosu sa strane i sa potiljka, a ostavite šiške kakve jesu.

Isprobavanje frizura: Imitacija undercut frizure

Kod undercut frizure kosa sa strane je izbrijana dok je ostatak kose dug. Nošenje ove trendi frizure zaista zahteva dosta hrabrosti – a potom zahteva još više upornosti da se vratite na neku konvencionalnu frizuru. Zbog toga bi trebalo da zahtevate da Vam Vaš frizer napravi undercut tek kada ste dobro razmislili. Evo jednostavnog načina da isprobate ovu frizuru pre nego što se odlučite za stalno: Prvo napravite ravan razdeljak sa strane. Suprotno od razdeljka nanesite malu količinu gela na kosu pored slepoočnice i začešljajte bočnu kosu pozadi, ispod prekrivajuće kose. Osigurajte uglađeni donji deo kose unakrsnim šnalicama. Malo ko će primetiti da niste (još uvek) upotrebili mašinicu za brijanje.

Isprobavanje frizura kao što to rade zvezde