new-york-fashion-week-2011
Oblikovanje kose | Uglađeno

Nedelja mode u Njujorku 2011: Obavezna moda

Nedelja mode u Njujorku 2011. predstavila je nove kreacije za sezonu jesen/zima 2011. koje će svi želeti da poseduju. U pitanju je elegantna i sofisticirana moda sa primesama kosmopolitanskog duha

Nedelja mode u Njujorku 2011
© Getty Images

Zavolećete hladnoću kada vidite kolekciju Paula Melgoze za Luca Luca. Kapa iste boje kao ostatak odeće će biti od koristi kada Vam jednostavno nije dan za frizuru

Prva dama SAD, Mišel Obama obožava kreacije indijskog dizajnera Naem Kana. On je bio među poslednjim dizajnerima koji su predstavli svoje kreacije na Njujorškoj nedelji mode. Posetioci modne revije su čekali njegove radove sa dosta uztbuđenja i bili su opčinjeni njegovom bogatim i elegantnim vezenim haljinama.

Nedelju dana poznati dizajneri i njihovi rivali čije vreme tek treba da dođe su prikazivali nove kreacije za sezonu jesen/zima koje svi žele da poseduju. Nove modne kreacije su predivno raznobojne. Na primer, u modnom svetu, jarko crvene, žute i zelene kreacije Viktorije Bekam su naišle na dosta iskrenog divljenja. Orjentalne šare dizajnerke Mare Hofman su takođe bile pozdravljene sa oduševljenjem. Stil kreacija američkih dizajnera poput Done Karan i Kelvina Klajna je bio minimalistični kao i uvek. Američki dizajneri preferiraju delikatne pastelne boje i boju kože. Krzno je i dalje veoma popularno. Majkl Kors je obojio svoje kreacije od krzna u prenaglašene šljašteće boje kao na primer svetlo narandžastu. Nasuprot tome, Oskar de la Renta, Helen Jamak i Dona Karan su svoje kreacije od krzna ostavili onakvim kakve je priroda odredila da izgledaju.

Bile su uglavnom zastupljene tri vrste frizura, pre svega klasičan uglađeni izgled sa jako sjajnom kosom, geometrijske i ponekad čak androgene (uniseks) frizure i podignuta kosa koja nije mogla više da bude uzdignuta. Pokazaćemo Vam najlepše primere predstavljene na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku.

Nedelja mode u Njujorku 2011

Linkovi:

Informacije insajdera >> nymag.com/fashion

Zvanicni sajt >> mbfashionweek.com