Žena duge kovrđave kose sa ukrasnom maramom
Oblikovanje kose | Traka za kosu

Kreativni letnji stilovi: Najlepši izgledi sa maramom za kosu

Marame za kosu pretvaraju svaku frizuru u letnji izgled. Najbolja stvar u vezi sa maramama jeste to da vam je potrebna samo jedna za različite stilove! Pokazaćemo vam kako da napravite ovaj stil - potrebna vam je samo jedna marama, ali verovatno ćete poželiti da ih imate više nakon čitanja ovog članka.

 

Kockasta marama je savršen, raznovrstan modni dodatak sa kojim ćete moći da kreirate različite frizure: od rokerskog do retro stila, od ležernog do veoma privlačnog. Stvaranje različitih stilova u zavisnosti od boje, dezena i materijala marame je zabavan način da se osveži stil. Možete se odlučiti za bandanu ili za turban za kosu ali sa maramom se mogu napraviti veoma zanimljive frizure. Klasična marama je obično napravljena od tamno plavog ili crvenog pamuka i ima zanimljive printove.

 

Tri frizure sa maramom: Uputstva za oblikovanje

Predstavljamo vam naše omiljene frizure sa maramom koje možete napraviti kod kuće. Leto će biti sa vama gde god da krenete, čak i ako se sunce sakrije! Ovde ćete naći najmodernije frizure za leto i neke od naših omiljenih proizvoda za kreiranje nove frizure.

 

Retro frizura sa maramom: Puštena kosa sa malim dodatkom

Ova frizura je savršeni kompromis. Kosa je puštena da leti na letnjem povetarcu, ali možete da je uklonite sa lica skupljajući gornji deo pozadi. Vežite maramom.

Žena tamne kovrđave kose veže maramu za kosu
© Schwarzkopf

Prelepi stil koji pokazuje vaše zdrave lokne

Naprskajte malo parfema za kosu na vaše puštene lokne da bi vas blagi miris pratio gde god da idete - mi volimo liniju got2b’s Blessed. Taj izgled je savršen način da se pokažu lokne bez obzira na dužinu, a istovremeno da vam kosa ne pada na lice (i na šminku!).

Žena nosi maramu za kosu i igra se uvojcima
© Schwarzkopf

Praktično rešenje da vam kosa ne pada na lice

Punđa sa maramom

Ovo je odlično rešenje za sve one koji žele da skupe kosu i da je uklone sa lica. Visoka punđa je moderan način da oslobodite lice i ramena tokom vrelih letnjih dana.

Žena nosi punđu svezanu maramom
© Schwarzkopf

Odlično rešenje da uklonite kosu sa vrata i lica kako vam ne bi bilo pretoplo

Obogatite svoj izgled oblikujući punđu kao i obično (visoki konjski rep koji se uvija), i učvrstite maramom ili uvijte maramu oko gumice za kosu. Jednostavna varijanta večne klasične frizure!

 

Žena tamne kose steže maramu da popravi punđu
© Schwarzkopf

Krajeve ili sakrijte ispod marame ili ih pustite da padaju

Pletenica sa maramom

Ako volite pletenu kosu, onda ste u dobrom društvu. Pletenice su praktičan način da vaša kosa izgleda dobro ceo dan i pružaju romantičan, zanimljiv izgled. Pogotovo francuske pletenice pružiće vam klasičan izgled ili možete izabrati moderniju varijantu sa holandskom pletenicom.

Žena tamne kose nosi pletenicu s upletenom maramom
© Schwarzkopf

Dodajte malo boje kosi bez farbanja

Da biste kombinovali svoju prelepu pletenicu sa maramom, samo dodajte maramu jednom od pramenova koji već pletete. Nije loše odrediti pramen pre nego što dodate maramu - možete učvrstiti vašu pletenicu dobrim lakom za kosu kao što je taft Shine. Započnite svoju francusku ili holandsku pletenicu na vrhu glave, a kada dostignete kraj dodajte maramu jednom od pramenova i nastavite da pletete normalno!

Žena tamne kose nosi pletenicu s upletenom maramom
© Schwarzkopf

Ovaj izgled je veoma jednostavan za pravljenje ali je istovremeno efektan i privlačan

Dodatne ideje za stilizovane izglede sa maramom

To su ipak samo početne ideje! Možda ste već dobili inspiraciju ali dozvolite nam da vam damo još ideja za ovaj najmoderniji letnji trend!

 

  1. Loš dan za kosu je stvar prošlosti sa maramom. Jednostavno ukrotite neposlušnu kosu - na veoma stilizovan način!

  2. Marama nije samo za kosu: nosite je kao narukvicu na ručnom zlobu ili na nadlaktici. Probajte da je stavite na džins jaknu - to smo videli na raznim influencerkama.

  3. Marama se takođe može nositi kao šal oko vrata, ili ležerno umotana oko članka. Zanimljiv savet za tople dane: pokvasite je pre nego što je stavite da bi se ohladila.

  4. Nemojte zaboraviti omiljeni trik dizajnera: koristite maramu kao zanimljivi detalj na ručki vaše torbe.

  5. Osećajte se i izgledajte kao kraljica, zamenite pamučnu maramu sa svilenom. Svila je fantastična za vašu kosu i osećaćete se veoma moderno sa takvim luksuznim aksesoarom!

Otkrijte: Hair Styling