haircut
Oblikovanje kose | Tanka kosa

Razbarušena frizura, bob ili piksi: Kako pronaći idealnu frizuru?

Moderna kratka frizura ili živahna - svako ima ideju za svoj lični izgled. Ali šta da radimo ako novi bob ne odgovara ili vam dugačka frizura ne pristaje? Imamo frizuru koja će vam garantovano pristajati

Dugačka kosa izgleda veoma ženstveno. Kratka frizura podmlađuje. A šeg (od "čupav") ne odgovara ženama sa tankom kosom. Ne treba generalizovati, nije uvek ispravno! Kako pronaći savršenu frizuru zavisi najviše od kvaliteta kose, teksture i oblika lica. Predstavljamo vam kratki vodič za frizure kako bismo vam pomogli da pronađete odgovarajući izgled. Ali iako to nije sve: Možete da prikrijete neke mane sa odgovarajućim stilom - otkrivamo vam neke pametne trikove za prikrivanje mana.

Frizura je osnova za savršeni izgled. Pogledajte galeriju kako biste otkrili sve što treba da znate o vašoj pobedničkoj frizuri.

Galerija: Prava frizura za bilo koji tip kose

Koja frizura odgovara mom obliku lica?

Imate ovalno lice? Čestitamo! U tom slučaju svaka frizura vam odgovara! Ali svi mogu da primene određene trikove kako bi suzili okruglo lice ili ublažili ugaonu glavu. Konturisanje je magična reč. Ono što poznajete kao tehniku šminkanja zvezda takođe se primenjuje na kosi. Posebne frizure i korišćenje boja mogu imati pozitivan efekat na oblik glave za izvanredno mršavljenje ili ulepšavanje.

Posvetljivanje, oblikovanje, prekrivanje - evo kako se radi sa frizurama:


Četvrtasto lice

Četvrtasto lice zahteva nežne kontraste. Krajevi koji se lagano pomeraju oko ivica i slojevi koji nežno uokviruju lice stvaraju atraktivne, okrugle konture. S druge strane, bilo šta što naglašava četvrtasti oblik kao što su grafične frizure ili veoma precizne šiške je neprijatno.

Naš savet za frizuru: Duge, istanjene šiške.


Lice u obliku srca

Učinite da kosa ima volumena u visini brade, na primer sa kovrdžama, talasima ili ležernim šiškama. To širi oštru liniju. Igrati se sa dodatnim volumenom kose je takođe uspešno, ali  frizura bi trebalo da bude tanja u visini ušiju kako bi suzila konturu.

Naš savet za frizuru: Bob sa istanjenim krajevima ispod brade.


Okruglo lice

Razdeljak na sredini i oštre geometrijske frizure su tabu tema. Ili će nepotrebno naglašavati postojeće obline. Dugačke stepenaste frizure, barem do ramena sa razdeljekom blago na strani ili duge šiške sa strane su mnogo bolje. Dobro: Volumen na vrhu, vizualno produžava i s time sužava lice.

Naš savet za frizuru: Harizmatična frizura u trendu.


Ovalno lice

Ovalno lice je idealan oblik. Možete izabrati bilo koju frizuru koja vam se dopada. Razdeljak u sredini je idealan ako imate veoma usko lice, s obzirom da dodaje malo širine. Ukoliko nosite šiške, ne bi trebalo da budu prekratke jer naglašavaju duguljasti oblik glave.

Naš savet za frizuru: Francuske "gringe" (izrasle šiške) sa dugom kosom su posebno atraktivne.

Koje frizure mogu da prikriju sitne mane?

Čak i osobe sa skoro savršenim licima ne smatraju sebe bez mana. Svi imamo male nedostatke koji nam smetaju a koje bi hteli da prikrijemo. Sitne mane mogu se sakriti sa našim savetima.


Visoko čelo: Dugačke šiške savršeno menjaju ovu karakteristiku. Kosa sklonjena sa lica na drugu stranu nije privlačna, kao na primer punđe koje nose balerine.