Žena sa ghost layers i naočarima
Oblikovanje kose | Tanka kosa

Tanka kosa? Probajte novi trend za kosu: Ghost Layers!

Tražite frizuru koja će pružiti vašoj kosi više volumena? Onda je ghost layers za vas! Ova tehnika dodaje slojeve ali ne ugrožava volumen ili dužinu


Žena sa kosom srednje dužine i ghost layers slojevima

Ghost layers slojevi daju više volumena tankoj kosi.

Pravilo: za više volumena i pokreta u kosi izaberite stepenastu frizuru. Da! Ali ovo je je tačno samo za kosu koja već ima malo volumena. Veoma tanka kosa može da izgleda još tanje sa slojevima. Međutim, postoji nova frizura u trendu - sa upečatljivim imenom - koja može da pomogne: Ghost layers. Ova tehnika šišanja koju je kreirao frizer na Beverli Hilsu osvaja Instagram i šire. Ghost layers se postiže sa različitim dužinama kose. Otkrivamo trend ghost layers - nije strašno, obećavamo!


Zašto su slojevi ghost layers savršeni za tanku kosu

Žena sa kovrdžama i ghost slojevima

Ghost layers slojevi su savršeni za tanku kovrdžavu kosu ili talasastu kosu.

Karakteristika ghost layers frizure: gornji sloj kose ne gubi na dužini a slojevi su u osnovi sakriveni. Detaljnije: donji slojevi kose su blago stepenasti dok je gornji sloj ošišan samo na krajevima. Sve u svemu, kosa izgleda punije sa više volumena. Razlog: slojevi sakriveni ispod gornjeg sloja stvaraju više pokreta. Kako bi ova frizura uspela, kosa bi trebalo da bude najmanje dužine do ramena.


Još više volumena za tanku kosu

Uz odgovarajuće šišanje, postoji još nekoliko saveta i trikova koji pomažu da se poveća volumen tankoj kosi. Kada se pere kosa, važno je izbegavati proizvode koji je otežavaju. Koristite liniju za negu namenjenu tankoj kosi. Savet: obrnite redosled kojim koristite šampon i regenerator. Tačno: to se zove obrnuto pranje! Prvo nanesete regenerator a onda operite kosu šamponom. Kosa će ostati prelepo mekana. Utrljajte penu za teksturu pre feniranja. Okrugla četka će dati još više volumena za vreme sušenja, posebno u korenu.
Kosa se spušta tokom dana? Šampon za suvo pranje je pravo rešenje. Samo nanesite malu količinu, umasirajte i iščetkajte ostatke ako je neophodno. Kosa će biti svežija - i punija.

S odgovarajućom bojom, kosa može takođe izgledati punije: idealno je mnoštvo pramenova koji unose pokret u kosu. Sa tehnikama farbanja poput balajaža ili bojenja rukom dobićete prirodnu, trendi završnicu. Najbolja stvar: nećete morati često da obnavljate boju jer će sa ovim tehnikama kosa izgledati prirodno kao suncem okupana umesto ofarbana. Ne može biti jednostavnije!