Oblikovanje kose | Tanka kosa

Više volumena za tanku kosu

Nekoliko jednostavnih caka Vam može omogućiti da uvećate volumen tanke kose. Moguće je dati tankoj kosi dugotrajnu elastičnost i volumen čak i bez gubljenja vremena na feniranje kose dok je prevlačite preko okrugle četke. Sve je pitanje odabira optimalnih frizura za tanku kosu i pridržavanje nekoliko korisnih pravila za kreiranje izgleda guste kose

Mnoge žene se žale na tanku, beživotnu kosu. Bez živosti i elastičnosti, njihova kosa se slepljuje uz glavu. Prečnik tanke koje je samo petina prečnika regularne kose, što objašnjava manjak volumena. Dok je debljina kose genetski određena, mi još uvek možemo da učinimo da tanka kosa izgleda kao da ima bogati volumen. Tokom vremena, profesionalci su nam obezbedili arsenal frizura i metoda za oblikovanja kose koji ističu najbolje kvalitete kose koje joj je priroda pružila.

Tanka kosa: Frizure za optimalan volumen

Tanka kosa zahteva ravno sečene frizure kako bi izgledala gušće. Kosa mora da bude sečena u istom nivou umesto da bude „resasta“. Redovno šišanje je neophodno, kako bi se izbeglo krzanje krajeva. Ućebani krajevi samo odmažu od postizanja volumena.

Osnovno pravilo je da su kratke ili frizure srednje dužine bolje za tanku kosu u odnosu na dugu kosu, jer kratka kosa je elastičnija. Piksi frizure, na primer, izgledaju kao da imaju veći volumen. Ukoliko ste baš rešili da nosite dugu kosu trebalo bi da razmislite o tome da Vas Schwarzkopf profesionalni frizer stepenasto ošiša. Potom možete isfenirati kosu dok čektate krajeve ka spolja okruglom četkom. Ovo daje utisak dinamike i dodatnog volumena.

Kratak savet za oblikovanje kose: Nosite razdeljak sa strane i nosite ga sa različite strane svaki dan. To je dovoljno da deo kose kod korena bude viši. Kao rezultat toga, Vaša kosa će delovati elastičnije i zbog toga gušće.

Frizure za tanku kosu: Kosa bujnog izgleda kroz sofisticirano bojenje

Boja uz sofisticirano naglašavanje, pramenove i nijansiranje stvara tankoj kosi izgled većeg volumena. Trajne boje za kosu takođe dovode do blagog zadebljavanja vlasi. Ova kombinacija stvarnog debljanja vlasi i optičke iluzije se najbolje dobija kombinovanjem plave i smeđe boje za kosu.

Frizure za tanku kosu: Zadebljavanje vlasi uz pomoć proizvoda za oblikovanje kose

Proizvodi za veći volume čine da Vaša kosa izgleda živahno. Posebno formulisani proizvodi poput šampona za volumen, laka za kosu za volumen, pene za kosu za volumen, pudera za volumen i spreja za feniranje su napravljeni tako da učine Vašu kosu punijom i elastičnijom.

Obavezno temeljno isperete sav šampon i proizvode za oblikovanje kose. U suprotnom, ostaci proizvoda mogu da otežaju kosu, a to nije nešto što bi želele žene sa tankom kosom. Nakon pranja kose, nanesite balsam za kosu samo na krajeve kose (ispod nivoa ušiju) kako biste izbegli da Vam kosa izgleda beživotno.

Frizure za tanku kosu: Izgled bogatog volumena pomoću pribora za oblikovanje kose

Osim što mogu da Vam razmrse i oblikuju kosu, češalj i četke mogu i da daju izgled bogatog volumena kose.

Uz pomoć češlja i četke za oblikovanje kose može se i istapirati kosa. Činjenjem strukture vlasi grubljom, kosa deluje punije. Korišćenjem “skelet” četke na delu kose kod korena tokom feniranja, kosi pružate dodatnu elastičnost. Pomoću prese, figara, difuzera i viklera kovrdžajte kosu. Kovrdže i talasi čine oblikovanje tanke kose lakšim i daju dinamiku, elastičnosti i privid bogatog volumena. Obavezno isfenirajte kosu u suprotnom pravcu od prirodnog rasta kose kako biste dobili dodatanu elastičnost.


U ovom video tutorijalu, Schwarzkopf profesionalni frizer, Armin Morbah, objašnjava kako da dodate volume svojoj kosi u nekoliko lakih koraka.

Nadamo se da će Vas fotografije zvezda i modela u našoj glariji inspirisati da potražite i pronađete pravu frizuru za svoju tanku kosu.

Video: Put do predivnog volumena kose

Galerija: Zvezde koje nose frizure namenjene za tanku kosu

Otkrijte: Duga kosa Tanka kosa