Oblikovanje kose | Stepenaste frizure

Frizure koje vas čine mršavijim

Ne brinite, niko neće gladovati! Dobri saveti i trikovi zaista mogu da vas učine mršavijim, na primer sa adekvatnom odećom. Ili sa odgovarajućom frizurom. Otkrivamo vam frizure koje savršeno smanjuju kilograme, i takođe vam objašnjavamo koje frizure treba da izbegavate kako bi ostavili dobar utisak

Ok, bez makaza, četka i tehnike oblikovanja ne mogu da eliminišu višak kilograma - ali mogu da ih sakriju. Tajna dijete: Oblikujte frizuru da izgledate mršavije! Odgovarajuća frizura može zapravo da učini da okruglo lice izgleda vidno uže. Mali nedostaci kao podbradak mogu jednostavno da se prikriju frizurom. Najbolja činjenica: Da efekat mršavijeg lica utiče na izgled celog tela. Duga kosa do ramena izdužuje lice, uklanja konture tamo gde treba, a ležerne šiške i razdeljak mogu da učine vizuelno mršavijim. Evo frizura koja vas čine mršavijim.

Posetite našu galeriju za fotografije efikasnih frizura "dijeta":

Galerija: Frizure za mršavljenje

Koje frizure čine mršavijim?

Savršena frizura, prave šiške, odgovarajući stil - postoji nekoliko trikova koji mogu jednostavno da skinu nekoliko grama. Puštene frizure oblikovane tako da igraju oko lica i/ili vizuelno izdužuju obično garantuju efekat mršavljenja. Jedna od vodećih frizura varalica je stepenasta sa šiškama koja nežno uokviruje lice. Veoma dobro pristaje okruglim licima. Takođe uz odgovarjuću frizuru, tekstura i dubina mogu da se dobiju sa dobro osmišljenim postavljanjem pramenova. Svetliji i tamniji efekat pramenova može da pooštri konture za efekat mršavljenja.

Osnovna pravila za prevaru oblikovanja

Uopšteno, važi sledeće: Nemojte oblikovati previše oštro kosu, prilepljeno uz glavu ili da pada ravno dole. Lagani talasi koji se igraju sa dubinom i omekšavaju konture su mnogo bolji. Stepenasta frizura srednje dužine ("shag") sa mekanim talasima je idealna - čini lice mršavijim i privlači pažnju.

Kosa gore: Visoki rep i visoka punđa vezana pozadi na glavi i košnica poput Emi Vajnhaus vizuelno izdužuju lice. Podignuta kosa ili natapirana izdužuje i čini višim a s time i mršavije. Francuski uvojci ili polu podignuta kosa ("half bun") je još jedna efikasna frizura za mršavljenje.

Nepovoljno: Ravna frizura sa šiškama koja pokriva čelo. Okrugle šiške koje uokviruju lice su bolje, ili dijagonalne šiške koje dolaze do obraza.
Zalizani deo je još jedan tabu oblikovanja za bilo koga ko želi da izgleda mršavije. Rep zalizan pozadi privlači pažnju na određeni deo lica koji obično želimo da sakrijemo: između obraza i brade. Naš savet: Nosite lagani rep u neuglađenom stilu.

Izbegavajte velike kovrdže u retro holivudskom stilu. Previše su raskošne i čine kosu teškom. Kratke frizure nisu najbolji izbor za punija lica. Oni koji žele da sakriju po koji gram trebalo bi da nose dužu kosu - od boba do dužine prsa sve odgovara. 

Frizure za mršavljanje: Pravila

Evo pregled frizura koje možete da izaberete i one koje bi trebalo da izbegavate da bi izgledali mršavije:

Za: Stepenastu frizuru, pramenove, lagane talase, okrugle šiške, dijagonalne šiške, bob, visoki rep, visoku punđu, košnicu, francuske uvojke, polu podignutu frizuru, srednju dužinu i dužu kosu iznad ramena

Protiv: Duge, ravne kose, retro talasa, zalizanog repa, ravnih šiški, kratkih frizura