Oblikovanje kose | Stepenaste frizure

Stepenaste frizure: Od kratkih do dugačkih

Kovrđžavo ili uglađeno, bob ili bujna kosa, kratka ili dugačka, tanka ili gusta, sa šiškama ili bez: stepenaste frizure odgovaraju bilo kojem tipu kose, a da ne pominjemo koliko su jednostavne. Predstavljamo vam najatraktivnije stepenaste frizure koje nose zvezde i otkrivamo vam najbolje savete za oblikovanje

Stepenasta frizura je idealna kako bi se dodala atraktivna crta kosi. Ošišajte blago ili veoma stepensto. Može biti u kratkoj verziji kao piksi ili od ušiju do brade kao šag frizura. Sa stepenastim šiškama ili istaknutim čelom - ovaj izgled ima nekoliko aspekata, a može i više: to je ona frizura koja može lepo da raste nekoliko nedelja (nije neophodno šišanje), a da ne brinete kako izgleda.

Postoje tri stvari o kojima treba voditi računa u vezi sa oblikovanjem stepenaste frizure kako bi izgledala kako želite: volumen u korenu, zdravi krajevi i definisani slojevi.

Stepenaste frizure i volumen

Priprema: pranje je prvi korak ka volumenu. Koristite posebne šampone i proizvode koji podižu kosu u korenu. Pena za volumen koja se nanosi na kosu prosušenom peškirom takođe pomaže da se doda postojanost.

Rezultat: za punu ali uglađenu stepenastu frizuru, fenirajte kosu sa okruglom četkom i sušite je od korena ka krajevima. Sušite kosu na ovaj način pramen po pramen. Ukoliko imate kosu srednje dužine ili dužu i želite da vam krajevi idu ka spolja, stavite četku na krajeve odozgo i uvijte ih ka spolja.

Stepenaste frizure i adekvatna nega

Za celokupni izgled sa stepenastom frizurom, kosa mora da bude negovana na krajevima. Pored svega, krajevi su oni koji daju stepenastoj frizuri posebnu crtu. Ovde kovrdžanje nije poželjno. Posebne tečnosti ili ulja za kosu mogu da pomognu. Šamponi, šamponi za ispiranje i tretmani za kosu razvijeni pre svega za oštećenu kosu mogu da je učine nežnijom i glađom. Ukoliko imate problem sa rascvetanim krajevima onda bi vaš frizer morao da ih ošiša. Pozitivno dejstvo: ne samo će vaša kosa izgledati zdravije već i punije i jače.  

Stepenaste frizure i oblikovanje

Dobra stepenasta frizura zavisi od definisanih slojeva i istaknutih krajeva. Prema toga oblikovanje je veoma važno. Posebno vam preporučujemo jedan proizvod: vosak za kosu. Pomaže da se definiše izgled, a ne spušta kosu niti je ulepljuje. Vosak za kosu dodaje prelepi sjaj. Ovaj pomagač za oblikovanje je savršen za tanku kosu jer daje punoću. Jednostavno nanesite malu količinu voska na prste i uvijte pojedinačne krajeve.

Još uvek tražite pravu stepenastu frizuru? Predstavljamo vam najmodernije kratke i dugačke frizure u našoj galeriji.

Galerija: Zvezde sa stepenastim frizurama