chin-length-hair-bob-wins
Oblikovanje kose | Srednje duga kosa

Kosa dužine do brade: Bob pobeđuje

Kratka frizura ostvalja prostor za kreativnost više nego što možete da zamislite - na primer, naša frizura u trendu Pretty Jaws pokazuje koliko su frizure dužine do brade fleksibilne. Dženifer Lorens i Lea Sejdu su se usudile da nose ovu dužinu. Predstavljamo vam najlepše verzije ove multifunkcionalne frizure.

Želite li bob? Samo napred - kratka kosa je trenutno veoma popularna. Sigurno postoji dobar razlog zbog kojeg blogeri, korisnici Instagrama, trendseteri i svetske zvezde koriste populani #ShortHairDontCare haštag. S obzirom da se pojavilo blizu 1.4 miliona slika samo na Instagramu pod ovim pojmom, trend ne može da se porekne. To takođe pokazuje naša Pretty Jaws frizura - dužina do brade, elegantna, pun pogodak među našim frizurama u trendu za 2016. Bićete u najboljem društvu sa kratkom frizurom. Pogotovo sa bobom. Šta ga čini tako popularnim? Kratak je i prema tome praktičan, ali još uvek dovoljno dugačak i ženstven. Ono što je najbolje: ova srednja dužina je jednostavna i lagana za oblikovanje. Bob daje brojne mogućnosti oblikovanja kao nijedna druga frizura - kovrdžavo, zalizano, talasasto, vezano, podignuto, sa ukosnicama... Pored svih njegovih prednosti, volimo bob zbog njegove promene: Može biti elegantan, moderan, sportski, seksi i drugo.

Holivud takođe to prepoznaje. Najlepše glumice su zamenile svoje duge kose sa bobom. Zvezde su se pojavile sa kosom dužine do brade od ležernog do veoma glamuroznog stila, pokazujući zašto toliko vole ovu multifunkcionalnu frizuru.

© Getty Images

Samo ravno: Dženifer Lorens sa ravnim bobom i laganom asimetrijom

Bob izgleda veoma ekstravagantno sa ravnom kosom. Precizno šišanje ga čini sofisticiranijem. Bazične dužine su do brade (prednji pramenovi i na potiljku), a strane padaju asimetrično od čela do klavikule.  Bob i "clavi-cut" su pravi moderan duet u ovoj frizuri! Kako bi frizura bila savršena napravite razdeljak na sredini.

 


Kako se oblikuje: Napravite razdeljak na sredini i nanesite zaštitu za kosu. Nakon toga pređite pramen po pramen sa aparatom za ravnanje kose. Blago okrenite krajeve. Na kraju nanesite sjaj u spreju za veoma ravnu i šik frizuru.

Kristen Stjuart nam pokazuje kako se jednostavno može pretvoriti bob dužine do brade - pogledajte sami:

Galerija: Kosa dužine do brade