Brižit Bardo sa šiškama u obliku zavesa
Oblikovanje kose | Šiške

Šiške u obliku zavesa: moderne šiške koje trendseterke trenutno nose

Ove šiške su postale popularne zahvaljujući ikoni stila Brižit Bardo: duge šiške koje su razdvojene u sredini. Ovaj stil, poznat kao „šiške u obliku zavesa", se ponovo vratio u modu - i pravi je hit među trendseterkama. Diže se zavesa sa šiškama sezone!

Aleksa Čung sa šiškama u obliku zavesa

Kraljica stila i mode: manekenka Aleksa Čung nosi šiške u obliku zavesa.

Veoma dugačke šiške za koje se može reći da su izrasle kratke šiške. Ali ako ih nazovete „šiške u obliku zavesa" – začas ćete imati najmodernije šiške sezone! Trendseterke ih obožavaju, i viđaju se svuda po društvenim mrežama. Iako ovaj izgled nije nov: ikona stila Brižit Bardo ih je nosila šezdesetih godina – međutim sada imamo i ime za ove šiške koje uokviruju lice.

 

Nije vam neophodan frizer da biste postigli ovaj izgled. Jednostavno: bilo ko sa izraslim kratkim šiškama može da proba ovaj trend. Možda umesto da ih pustite sasvim da izrastu, možete da im date drugu šansu - sa šiškama u obliku zavesa! Samo sa nekoliko još drugih varijanti može da se uokviri lice na takav nonšalantan i moderan način.

Izgled sa šiškama u obliku zavesa

Žene sa šiškama u obliku zavesa

Dobro stoje i sa talasastom kosom: šiške u obliku zavesa.

Kao što i samo ime kaže, ovde šiške ne padaju preko čela, već se razdvajaju u sredini, i padaju s obe strane na lice. Idealno bi bilo kad bi šiške bile duže od visine očiju i spojene se strane sa dužim pramenovima preostale kose – na taj način ćete najbolje nositi ovu frizuru. Ova frizura će posebno pristajati onima koji imaju gušću kosu: što gušće, to bolje.

Kako oblikovati šiške u obliku zavesa

Žene sa šiškama u obliku zavesa i naočarima

Ostatak kose može da bude pušteno - ili oblikovano u visoku punđu kao što je ovde.

Nakon pranja, nanesite zaštitu od toplote na kosu, napravite razdeljak u sredini i rašćešljajte šiške prstima dok sušite. Kada se kosa osuši, razdvojite šiške na sredini i oblikujte s obe strane lica. Nisu vam potrebni češalj ili četka - samo oblikujte prstima. Kako bi ostale na mestu, nanesite gel ili vosak za mat finiš. Ipak oprezno sa proizvodima za oblikovanje: šiške u obliku zavesa izgledaju najbolje kada opušteno i nasumice padaju oko lica.