hairstyles-oscars-2014
Oblikovanje kose | Šik prilike

Prelepe frizure zvezda sa dodele Oskara 2014.

Dodela Oskara je događaj godine za mnoge poznate zvezde filmske indurstije, kao i za one koje će to tek postati. Na crvenom tepihu i izvan njega, glamurozna odeća i svečane frizure doprinose ambijentu i uzbuđenju. Ovogodišnja svečana dodela Oskara bila je prava poslastica za oči. Pozivamo Vas da pogledate neke od mnogih lepih frizura zvezda.

Svečano veče filmske industrije održalo se 2. marta 2014. u Dolbi teatru u Los Anđelesu. Postavljen je crveni tepih za zvezde koje su došle da prime nagradu Akademije filmske nauke i umetnosti, popularno zvane „Oskar“. Još uvek se vodi rasprava o tome da li je direktor Akademije tu zlatnu statuu nazvao „Oskarom“ jer je ličio na njegovog ujaka Oskara, ili je to ime povezano sa ne baš dostojanstvenim pozorišnim likom.

Tradicionalno je dodela Oskara odavanje počasti dostignućima u filmskoj industriji kao i proslava za svakoga ko je neko u tom filmskom svetu. Šoubiznis je prirodan deo te priredbe. Događaji po kojima ćemo pamtiti ovogodišnju dodelu jesu: „selfi“ fotografija grupe slavnih osoba koja se pojavila na Tviteru, Dženifer Lorens koja se opet saplela o svoju haljinu i pala, voditeljka Elen De Dženeres koja je za sve prisutne naručila pice i Leonardo Di Kaprio koji opet nije osvojio Oskara.

Dva Oskara su bolja nego jedan

Frizure zvezda sa dodele Oskara 2014.
© Getty Images

Metju Mekonahi i Džerard Leto osvojili su Oskare za svoje uloge u filmu „Dobri dileri iz Dalasa“.

Leonardo Di Kaprio, dugogodišnji miljenik publike, bio je treći put nominovan za Oskara. Međutim, žiri ga još nijednom nije nagradio tom prestižnom nagradom. Ove godine odabrali su Metju Mekonahija kao najboljeg glumca za glavnu ulogu u „Dobrim dilerima iz Dalasa“, drami o mogućnostima pristupa lekovima. U svom govoru je pohvalio kolege uz koje je nominovan rečima: „Nigde nisam čuo pogrešno odsviranu notu.“

  

Džerard Leto osvojio je Oskara za najboljeg sporednog glumca u filmu „Dobri diler iz Dalasa“. U tom je filmu glumio trans seksualca. Leonardno Di Kaprio i Metju Mekonahi takođe su se mogli takmičiti za „Najbolje obučenog muškarca“. Obojica su bili u belom smokingu, a kontrast je davala ležerno oblikovana frizura.

Frizure na dodeli Oskara 2014 : Glamurozne retro – kovrdže

Prelepe frizure zvezda sa dodele Oskara 2014.
© Getty Images

Sandra Bulok sa glamuroznim retro – kovrdžama prebačenim preko ramena

Glamurozne retro – kovrdže bile su deo imidža mnogih glumica. Bila je to pobednička frizura na dodeli Oskara 2014. Ovogodišnja dobitnica Oskara Kejt Blanšet oblikovala je retro – kovrdže sa razdeljkom na stranu dok je Sandra Bulok svoje retro kovrdže prebacila preko jednog ramena. Iako Sandra ove godine nije osvojila Oskara, glumila je u filmu „Gravitacija“ koji je nagrađen sa čak sedam Oskara.

Nadamo se da ćete u našoj galeriji uživati u fotografijama dobitnih frizura sa dodele Oskara.

 

Galerija: Prelepe frizure sa dodele Oskara 2014.