2560x963_hairgrips
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Šnale i ukosnice - kratak pregled

Koje najbolje idu uz koju frizuru? Istraživali smo i pokazaćemo vam kako da koristite ove korisne male aksesoare za učvršćivanje, vezivanje i oblikovanje

One su praktične, moderne i potrebne su vam: šnalice za kosu i ostalo su pribor za oblikovanje za bilo koji izgled. Pre nego što vam kažemo koje da koristite sa kojim frizurama, evo mali uvod u proizvode:

Ukosnice

Black hairpins
© Fotolia

Slatke i praktične: neophodne ukosnice

Ukosnice su na vrhu liste i to s pravom: ove praktične šnale za kosu su od neprocenjive vrednosti za nestašnu kosu ili za učvršćivanje aksesoara za kosu. Sve što vam je neophodno je gumica za kosu i malo gela da pretvorite ukosnice u model sa revije. Da biste se u to uverili, pogledajte dalje.

Posebne karakteristike: Metalne ukosnice imaju jednu glatku i jednu naboranu stranu, i male okrugle grudvice na kraju kao zaštitu za kosu.

Kako se koriste: Naborana strana treba da bude ispod, a ne ravna strana. To je zato što se neravna strana oblikuje prema obliku vaše glave i ne klizi.

Harnadle

Hairpins
© Fotolia

Nevidljiva: harnadla za podignute frizure

Harnadla je običan, neprimetni ali glavni pribor za oblikovanje, na nevidljivi način se učvršćuju pojedinačni pramenovi kose, punđe i zvanične podignute frizure. Njen nežan oblik i ravan kraj znači da možete da je okrenete i da je zakačite baš u oblik koji vam je potreban.

Posebne karakteristike: u obliku slova U, simetrično grbasta strana sa tupim, ravnim krajem.

Kako koristiti: Nežno gurajte krajeve pomalo razdvojene i pritisnite harnadlu na pola u kosu. Zatim okrenite jednom harnadlu i gurnite je sasvim.

Štipaljke za kosu

© Manufactum

Idealna šnala kada žurite

Štipaljke za kosu su morale dobro da se potrude ovih godina kako bi se izborile sa zahtevima. Neko vreme, smatralo se da su one staromodne i nezanimljive ali je zapravo jedna fantastična šnala za kosu. Njena jednostavna kandža hvata i učvršćuje kosu udobno, bez stiskanja ili klizanja. Ako je koristite da zakačite kosu pozadi, automatski ćete dobiti razbarušeni izgled koji je ležeran ali moderan.

Posebne karakteristike: Duga šnala sa malim zupcima i oprugom.

Kako se koristi: skupite kosu pozadi, otvorite štipaljku, gurnite kosu, zatvorite štipaljku, gotovo!

Šnale za kosu

© Asos

Prelepo: šnale podignu svaku frizuru na viši nivo

Fantastična je stvar je što je šnalama za kosu svaka frizura atraktivna. Neverovatno fleksibilne, one odgovaraju svim oblicima i veličinama - okrugle, trouglaste, kockaste - i u svim bojama. Metalni tonovi kao zlatna i srebrna odgovaraju većini boja kose i uvek su prelepe.

Posebne karakteristike: dekorativni dizajn i čvrsta igla.

Kako se koriste: otvorite kopču, stavite metalnu šipku ispod kose, spojite i zakačite opet zajedno.

Potrebna vam je inspiracija za korišćenje šnala i ukosnica? Pogledajte u našoj galeriji:

Šnale, štipaljke i još

Otkrijte: Saveti i trikovi