Žena sa cik-cak kosom
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Povratak cik-cak frizura: cik-cak kosa je u trendu za 2018.

U novom milenijumu su svi hteli cik-cak kosu. Oni koji i dalje imaju presu za kovrdžanje iz tih dana mogu ponovo da je izvade: cik-cak se vraća! Najmoderniji izgled u 2018. je cik-cak kosa. Otkrivamo ponovno rađanje ovog trenda - i kako izgleda danas

Možda ste početkom 2000. bila jedna od onih devojaka čije je omiljeno sredstvo za oblikovanje bila presa za kovrdžanje (uz obaveznu ravnu peglu). Sjajno! Zato što: cik-cak kosa se opet vraća. Ali polako: kovrdžanje u 2018. nije kao tada. U 2018. kovrdžava kosa ne pokriva celu glavu već se radi samo o delovima kose. Zamislite: tanki pramenovi - na primer, uz pletenicu. Cik-cak kosa može da se kombinuje sa modernim aksesoarima kao npr. sa kapom ili sa novim načinom oblikovanja šiški.

Kako da oblikujete cik-cak kosu

Na prvom mestu- sa novim, diskretnim cik-cak frizurama u našoj galeriji: lakše se uvija kosa kada nije sveže oprana - idealno je da kosa bude oprana jedan i po dan pre. Kosa treba da bude najmanje dužine do ramena. Ako želite da operete kosu pre kovrdžanja, dobro je osušite. U svakom slučaju: koristite zaštitu od toplote, zato što presa za kovrdžanje dostiže temperature slične ravnoj pegli.

 

Oblikujte pojedinačne pramenove kose koji treba da se kovrdžaju. Pustite uvijene pramenove da se ohlade pre nego što nastavite sa oblikovanjem. Savet: ne stavljajte kosu u presu kao kad ispravljate nego uvijajte kosu prema dužinama. Držite presu da se pramenovi uviju zatim pustite - i tako nastavite sve do krajeva.
S obzirom da uvijanje može biti stresno za kosu, najbolje je da se kosa odmori nekoliko dana od kovrdžanja i negujte je dodatnim hranljivim sastojcima. Maske za kosu ili hranljiva ulja su dobro rešenje.

one dam image
Ukoliko želite da bude jednostavno: minimalno oblikovana cik-cak kosa takođe izgleda sjajno!

Ove frizure pristaju cik-cak kosi

Potiljak žene sa konjskim repom i cik-cak kosom

Cik-cak kosa stavlja konjski rep na vrh liste trendova.

Kao što je gore navedeno, trenutno postoji posebno moderan način da se kovrdža kosa sa određenom teksturom pramenova. Pređite na drugi nivo sa kovrdžanjem pramenova koji su jarko obojeni. Cik-cak konjski rep takođe izgleda sveže. Da bi postigli ovaj izgled, jednostavno oblikujte kosu u konjski rep. Uvijte samo konjski rep, ostavljajući koren i srednje dužine ravne. Za ravan, blistavi rezultat nanesite lak za kosu ili lak za sjaj na koren i srednje dužine.

Žena sa cik-cak kosom i šiškama

Za fenomenalan izgled, uvijte celu kosu - čak i šiške. Treba vam inspiracija? Pogledajte manekenku i got2b ambasadorku Boni Strejndž.

Evo još jedan izgled za „Instagram": pustite kosu ali napravite cik-cak u jednom nivou. Na primer: od očiju do usana, od brade do krajeva, ili...i eto slike - to je vaš izbor! Lak za kosu daje dodatnu postojanost. Ako imate šiške, uvijte samo njih. Rezultat: moderan izgled! Volite jednostavno? Probajte da uvijete samo nekoliko tankih pramenova koji će na prvi pogled izgledati kao moderni pramenovi.