Žena sa ravnom kosom dužine ramena
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Osnove ravne pegle: koje frizure možete da oblikujete i kako da zaštitite svoju kosu?

Ravna pegla je veoma praktična i skoro svako ima jednu. Ali: koje frizure može da napravi - i kako da napravite kovrdže? Reći ćemo vam i objasnićemo kako da zaštitite kosu dok je peglate da je ne biste oštetili

Ravna pegla samo ispravlja kosu - zar ne? Zapravo, može da uradi mnogo više od toga! Sa odgovarajućom ravnom peglom možete brzo i jednostavno da oblikujete kovrdže, morske talase ili lokne iz šezdesetih. S obzirom da ovo toplo sredstvo za oblikovanje dostiže relativno visoke temperature (do 250C), treba da zaštite kosu da bi oštećenje bilo minimalno. Zapamtite: nikad nemojte ispravljati mokru kosu i uvek nanesite proizvod za zaštitu od toplote pre ispravljanja.
Koje mogućnosti nudi pegla za kosu i na kojim strukturama kose deluje? Čitajte dalje da biste saznali sve što treba da znate o pegli za kosu!
 

Napravite kovrdže sa ravnom peglom

660x450_woman-smooth-straighteners-curly-hair
Možete postići glatke krajeve srednje dužine i kovrdže- sve sa ravnom peglom

Dok aparat za kovrdžanje može samo da uvija kosu, pegla može i da ispravlja kosu i da pravi kovrdže iz snova! Kako biste oblikovali nežne talase ili kovrdže, vaša pegla mora da bude tanka i okrugla. Prvo, nanesite sprej za zaštitu od toplote na mokru kosu. Odredite deo kose odakle će početi kovrdže. Uvijte taj deo oko pegle jednom. Nežno gurajte peglu ka dole ka krajevima. Za blage talase, raščešljajte kovrdže ili ih nežno očešljajte prstima. Savet: učvrstite lakom za kosu za veću postojanost.

Postignite glatku, sjajnu frizuru sa ravnom peglom

Žena sa zalizanim stilom, oblikovanim ravnom peglom

Zalizani stil se lako postiže sa ravnom peglom. Neophodno: koristite zaštitu od toplote.

Za savršeni zalizani stil, prvo nanesite zaštitu od toplote, zatim ispravite kosu iz korena ka krajevima. Savet: kako biste izbegli oštećenja kose, prođite svaki pramen kose kroz peglu samo jednom. Ako imate veoma gustu ili razbarušenu kosu, pređite kosu kroz peglu malo sporije.

 

Koristeći peglu kosa će automatski dobiti jedan lepi sjaj. Razlog: površina kose postaje glađa i reflektuje svetlost. Savet: za dodatnu dozu nege ili više sjaja, stavite malo ulja za kosu na dlanove i nežno nanesite preko ispravljenje kose. To će ukrotiti sve leteće pramenove i obezbediti maksimalni glamur.

 

Ispeglajte kosu za uspešne stilove

660x450_woman-curly-hair-straighteners

Možete postići i gladak i talasasti izgled sa peglom. Zalizani rep, na primer je elegantan i jednostavan. Jednostavno ispravite kosu, napravite rep i naprskajte sprej za sjaj. Savet: ukrotite svu novu kosu u korenu sa malo ulja.

 

Moderan izgled u trendu se takođe lako i brzo postiže sa peglom. Pročitajte ovde. Klasično elegantan izgled s kojim ne možete da pogrešite je ležerna, ravno oblikovana kosa. Jednostavno napravite razdeljak u sredini, zatim ispravite deo po deo. Da biste dodali modernu crtu iz šezdesetih vašim krajevima, ispravite kosu do kraja do poslednjih 5 cm i vucite peglu ka gore a krajeve ka spolja.
 

Za nežne morske talase, uvijte kosu kao što je opisano ovde. Raščešljajte, definišite pijedinačne delove slanim sprejem i unesite malo voska u kosu.

 

Koja je ravna pegla najbolja za mene?

Ako imate punu, gustu kosu, široka pegla sa podešavanjima sa višom temperaturom je najbolja. Sa veoma širokom peglom možete da spojite nežne talase sa dugom kosom i da ugladite i najkovrdžaviju kosu.
 

Uske, male pegle su pogodne za žene sa kratkom ili srednje dugom kosom. Sa njima, čak i kratka frizura kao moderan piksi može da se ispravi. Koristite ovu peglu za kovrdžanje kako biste stvorili volumen u tankoj kosi. Držite najnižu temperaturu moguće da se ne bi oštetila struktura kose.

Važni saveti za ispravljanje kose

Uvek sačekajte nekoliko dana između ispravljanja kose kako bi oštećenje bilo minimalno. Keramička pegla raspoređuje ravnomerno toplotu i sprečava kosu da bude naelektrisana. Korisni saveti kada birate ravnu peglu: izaberite uređaj sa automatskim gašenjem, koji će se ugasiti sam ako vi zaboravite. Kada ste u žurbi- pogotovo ako je naporno jutro - svakome to može da se desi.

Otkrijte: