Nasmejana žena sa krunom od pletenica
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Kako plesti kosu: četiri načina da se oblikuje kruna od pletenice

Pletena kosa je u modi! Otkrivamo vam koliko je jednostavno napraviti modernu krunu od pletenice. Pored toga, reći ćemo vam sve što treba da znate o ključnim varijacijama ovog stila: kao što je dupla kruna od pletenica i kruna od pletenica ukrašena cvećem.

Pletene frizure pružaju istovremeno slatku/ženstvenu crtu - ili elegantnu/glamuroznu. Ako želite da vaš izgled bude savršeni miks ležernog i stilizovanog, onda je to kruna od pletenice. Kruna od pletenice vas može pratiti svuda - od branča sa drugaricama do žurke za vikend ili izlaska u pozorište. 

Pogled s leđa žene sa krunom od pletenica

Oblikujte vašu krunu od pletenica za određenu priliku

Dupla kruna od pletenica 

 

Ova frizura kruniše krunu! Dupla kruna od pletenica je veoma atraktivna - i ima izuzetnu postojanost. Još jedna dobra stvar: može da se nosi nekoliko dana. Fleksibilno! Frizura se sastoji od ukupno četiri pletenice koje izgledaju kao dve. Čak je moguće kombinovati različite načine pletenja. Na primer, kombinacija Francuske pletenice i riblje kosti daje zreliju crtu, dok duple pletenice u neuglađenom stilu pružaju mladolik izgled.

Evo koliko je jednostavno napraviti duplu krunu od pletenica

Šta vam je potrebno: Duga kosa, pena za oblikovanje, dve tanke gumice za kosu, šnalice, ukosnice i lak

Kako je napraviti:

  1. Za teksturu i postojanost, nanesite penu za oblikovanje u količini veličine loptice za tenis u kosu prosušenom peškirom i sasvim osušite.
  2. Napravite razdeljak na sredini i počevši od korena na liniji kose, skupite deo od oko tri prsta širine sa obe, desne i leve strane razdeljka.
  3. Podelite ostatak kose u dva jednaka pramena i zakačite ih za sada.
  4. Zatim, pletite dva dela na liniji kose ravno od korena ka dužinama. Učvrstite ove pletenice koristeći tanku gumicu za kosu. Miks tehnike pletenja Francuske i riblje kosti će dati najbolji rezultat.
  5. Uzmite dva dela kose sa potiljka, ispletite ih i učvrstite svaku gumicom za kosu.
  6. Sada će vam biti potrebno malo veštine: umotajte pletenicu iz leve ruke s potiljka oko glave kao traku ka desnoj strani, paralelno od pletene linije kose. Učvrstite je na vrhu glave ukosnicama.
  7. Uradite isto sa pletenicom iz desne ruke, umotavajući ka levoj strani i učvrščujući je.
  8. Na kraju, oblikujte krajeve dva prednja pletena dela sa strana glave ka potiljku. Zakačite.
  9. Za moderni, neuglađeni izgled, nežno olabavite frizuru i izvucite nekoliko pramenova prstima.
  10. Za dodatnu postojanost, završite dobrom dozom laka za kosu. Gotovo!


Još jedna interpretacija duple krune od pletenica

Žena sa krunom od pletenica - umotana pletenica

Umotana pletenica 

 

Ovaj izgled je idealan za devojku sa festivala piva Oktoberfest! Sa dirndl haljinom i odgovarajućom šminkom, umotana pletenica je pravi hit kada je tematika oblačenja folk festival. Postoji nekoliko načina da se napravi.

Za dugu kosu, počnite u predelu iza ušiju i napravite dve duge pletenice. One su umotane oko glave i učvršćene ukosnicama. Za kratku kosu, pletite direktno na liniji kose. Možete to napraviti kao osnovnu pletenicu: npr. sa tri pramena ili sa dodavanjem drugih pramenova u pletenicu.

Žena sa krunom od pletenica - podignuta frizura

Pletena podignuta frizura 

 

Pletena podignuta frizura izgleda posebno moderno sa dugom kosom. Ovo je ženstvena i romantična frizura koja kroji vaše raspoloženje. Kao i sa umotanom pletenicom, strane su pletene - ali su ovde dužine i krajevi pušteni. Možete ih sve vezati u punđu ili jednostavno ih ostaviti neuglađene i malo olabaviti prstima. Savet: za bolju postojanost, nanesite sprej za teksturu ili penu pre pletenja.

Žena sa krunom od pletenica i cvećem.

Kruna od pletenica ukrašena cvećem 

 

Pružite vašoj pletenoj kruni dodatnu romantičnu crtu dodavajući sveže cveće. Jednostavno je, izgleda prirodno i daje nešto posebno. Savršeno je za žurke u dvorištu, svadbe ili ostale specijalne prirlike.


Ne postoji pravilo kada je u pitanju ukrašavanje kose cvećem. Možete koristiti pojedinačno sveže cveće da biste napravili venac od cveća za vašu kosu. Veštački venci od cveća mogu stvarno biti lepi - i mogu se koristiti više puta.