Žena sa frizurom kao iz salona
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Kako da vam osećaj sveže kose kao iz salona traje kod kuće

Niko ne može bolje da vas isfenira od vašeg frizera, pletenice vam izgledaju najbolje nakon posete salonu? Otkrićemo vam trikove i proizvode sa kojima će osećaj kose kao iz salona trajati kod kuće!

Nije samo u pitanju šišanje ili boja zbog čega idemo kod frizera - već je i taj osećaj sveže kose iz salona. Naša kosa miriše drugačije, bolje se oseća, izgleda sjajnije i pruža nam #savršenukosu sve do sledećeg pranja. Nažalost, ne možemo da idemo kod frizera svakodnevno i taj osećaj sveže kose kao iz salona ne može da traje zauvek. Srećom postoje jednostavni i brzi trikovi koji pomažu da negujemo kosu tako da izgleda kao da iza toga stoji profesionalac. Koji trikovi? „Voila”:

8 trikova pomoću kojih će kosa izgledati kao da je upravo oblikovao frizer

Žena sa sveže oblikovanom frizurom

Sveže oblikovana frizura iz salona? Ne, nego smo pratili ove savete.

1) Operite kosu šamponom i balzamom iz iste linije, kao što i frizeri rade. Mirisi i sastojci se savršeno slažu i upotpunjuju jedan drugog.

 

2) Često smo u žurbi i ne operemo kosu adekvatno. Učinite to kao profesionalci i priuštite sebi masažu glave. Na taj način se stimuliše skalp za bolju cirkulaciju a proizvodi će imati dovoljno vremema da deluju.

 

3) Za dubinsko čišćenje: operite kosu šamponom dvaput za redom. Prvo pranje može biti kraće i uglavnom uklanja ostatke proizvoda za oblikovanje. Za vreme drugog pranja pustite šampon da deluje i da ispusti svoja svojstva.

 

„Sigurno moj život nije savršen. Ali moja kosa jeste.”

 

4) Za dodatni sjaj sa minimalnim naporom: isperite kosu hladnom vodom nakon pranja. Na taj način se zatvara kutikula kose što daje kosi sjaj. I: generalno, perite kosu toplom, a ne vrelom vodom.

 

5) Redovno koristite dodatnu negu - na primer masku za kosu dvaput nedeljno. Savet: nanesite masku četkom - jer će se tako lakše rasporediti i dostići više folikula. Da bi se pojačao efekat maske, umotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji 15 minuta. Frizeri često koriste maske bez ispiranja. One hrane kosu i ostavljaju predivan miris.

Žena sa frizurom oblikovanom u salonu i naočarima

Blagi talasi kao što ih frizer napravi? Napravite ih sami kod kuće sa okruglom četkom.

6) Koristite zaštitu od toplote pre feniranja ili ispravljanja. U suprotnom će toplota isušiti vašu kosu koja će izgubiti sjaj.

 

7) Isfenirajte sa okruglom četkom. Iskreno, to zahteva malo iskustva. Ili možete probati rotirajuću okruglu četku za kosu. Na taj način, čak i početnici mogu lako da postignu volumen. Savet: vredi kupiti dobar fen. Sa njim ćete optimalno, brzo osušiti i jednostavno oblikovati kosu.

 

8) Umereno koristite proizvode za oblikovanje kose. Nijedan frizer ne koristi ogromne količine gela ili voska za kosu. Zašto bi, kada je količina lešnika sasvim dovoljna za oblikovanje frizure. Isto važi i za lak za kosu: nekoliko špricanja je sasvim dovoljno da se učvrsti frizura.

Otkrijte: