Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Vodič za četke

One su neophodne za svakodnevnu rutinu nege i oblikovanja kose: češljevi i četke su jednostavno neophodni za svakodnevnu negu kose. Ali koja su najbolja pomagala za lepotu i za koji tip kose i za koju frizuru? Otkrijte ovde. Saveti za korišćenje i čišćenje četki Denman, Tengl, Tizer i ostalih

Potez po potez, češljevi i četke svakodnevno imaju važan posao: Uklanjaju ostatke oblikovanja, raščešljavalju kosu i daju volumen i sjaj kosi. Ali jedna sama ne može da učini sve to zajedno: Svaki tip kose is svako nanošenje proizvoda zahteva odgovarajuću četku. Proverite: Šta može svako sredstvo da uradi i gde može najbolje da se iskoristi. Odgovore ćete naći u našoj galeriji. 

Vodič za četke

Saveti: Korišćenje i čišćenje

Odozdo na gore

Kako bi se izbeglo bolno hvatanje i lomljenje kose, bolje je uvek početi sa češljanjem krajeva. Ako počnete s korena, već zamršena kosa se skuplja još više i pravi male čvorove. 

Očešljati pre pranja

To uklanja prljavštinu i ostatke proizvoda za oblikovanje pre pranja sa šamponom. Kosa se ne mrsi toliko dok se pere, a lakše će se očešljati nakon pranja.  

100 prelaza dnevno?

Poznato pravilo je da treba da negujemo kosu sa najmanje 100 prelaza četkom dnevno kako bi kosa bila jaka i sjajna. Prelazi  imaju pozitivan efekat: češljanje stimuliše cirkulaciju u skalpu i pomaže dostavljanje nutritivnih sastojaka do korena a s time i rast kose. Loj sa skalpa takođe se prenosi putem kose, a predstavlja zaštitni sloj. Međutim, dovoljna su samo nekoliko prelaza četkom. Izbegavajte previše da se češljate, s obzirom da se stimuliše pojačana proizvodnja sebuma na skalpu koji može da omasti kosu.

Nega četke je takođe neophodna 

Očistite kosu sa veslo četke, četke Denman i ostalih nakon upotrebe. Na taj način se sprečava preterano skupljanje loja i ostataka proizvoda za oblikovanje kose. Trebalo bi redovno da očistite vaše četke, u suprotnom prljavština i sebum se šire po kosi. Idealno bi bilo da se četke čiste jednom mesečno. Evo kako: skvasite četku sa mlakom vodom i nasapunjajte je postepeno sa blagim šamponom. Potom isperite pažljivo i spustite na peškir sa čekinjama na dole da se osuše. 

Otkrijte: Saveti i trikovi