Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Nega kose na odmoru: 6 Pravila za najbolji osećaj na odmoru

Top lista ležernih frizura za odmor. Možete konačno da se opustite i da se posvetite kosi: program nege za kosu uključuje dobru pripremu, proizvode za negu za put i adekvatan tretman za kosu na plaži. Naravno, lepe frizure za odmor su takođe neophodne!

Sunce, pesak i potpuno opuštanje - odmor je najbolji trenutak u godini! Na početku leta ili na kraju, na jesen ili zimu – odmor je uvek dobrodošao. Za kosu isto to važi! Zaslužila je dobar odmor kako bi se oporavila od svakodnevnice. Ovih šest pravila će vam pomoći:

Džekpot! Top šest saveta za srećnu kosu na odmoru

1. Zakažite kod vašeg frizera
Zdrava kosa i odgovarajuća nega su najbolji način da započnete odmor. Iz tog razloga bi trebalo da posetite frizera i da se ošišate pred put. Na taj način se kosa osvežava i sigurno će dobro izgledati do kraja odmora i duže. Slabije i oštećene krajeve koji su veoma osetljivi na sunce i slanu vodu je bolje ukloniti nego poneti sa sobom na odmor. U tom slučaju nećete morati da brinete o rascvetanim krajevima na plaži ili bazenu.

2. Odgovarajuće pranje
Bilo da više volite da skačete u bazen ili da ronite u okeanu, hladan tuš nakon kupanja je uvek dobra ideja. Na taj način se otklanjaju mogući ostaci štetnog hlora ili soli iz kose. Brzo rashlađivanje zatvara spoljnu kutikulu - a to daje kosi dodatni sjaj! Nakon svakog dana na plaži, trebalo bi da operete kosu sa blagim šamponom. Proizvodi za negu (na primer sa ekstraktom cveta Monoi) daju dodatnu vlažnost.

3. Koristite kremu za sunčanje - za kosu
UV zaštita je obavezna tokom letnjih meseci. Nažalost mnogi misle samo na kožu ali zaboravljaju da zaštite kosu. Posledice: izlaganje UV zracima može da ošteti boju, a sunčevi zraci mogu čak i da oštete strukturu kose. Prema tome na odmoru koristite proizvode za pranje i negu sa UV filterima. Stavite šešir, maramu ili kačket kako bi zaštitili skalp od sunca!

4. Posvetite malo više vremena kosi
Kosa često trpi svakodnevni stres. Iskoristite odmor kako biste više negovali kosu. Dok se opuštate na ljuljašci ili dok čitate omiljenu knjigu pored bazena, možete da učinite nešto dobro za kosu. Ipak, to je trenutak kada zaista možete da ostavite masku ili tretman da odstoji toliko vremena koliko joj je potrebno! Dobra nega hrani i efikasno oporavlja kosu, dodaje vlažnost i sjaj.

5. Ne dozvolite da vam kosa bude suva
Vašoj kosi je potrebna dodatna vlažnost za vreme sunčanih dana. Dužine i krajevi su posebno osetljivi i mogu brzo da oslabe i da izgledaju suvo. Stoga, nanesite povremeno ulje za kosu na krajeve. Blaga formula se brzo apsorbuje i ne talože se masni ostaci. Ulje omekšava kosu i daje joj sjaj.

6. Izbacite balast
Izdvojite vreme za tretman detoksikacije na odmoru. Posebni šamponi čiste temeljno vlakna kose, otklanjajući ostatke proizvoda koji su se taložili s vremenom na vašoj kosi. Možete takođe da probate da napravite jedan energični koktel (preuzmite recept ovde: Detoks za kosu) kako bi se vaša kosa vratila jača i zdravija sa odmora!

Kosa okupana suncem ne mora da bude oblikovana kako bi lepo izgledala. Ali za promenu, imamo nekoliko idealnih frizura za vas dok ste na odmoru.

Frizure sa stilom za vaš odmor

Otkrijte: