french-hair
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Francuski stil: Kako izgleda

Legendarne francuske neuglađene frizure - kosa je savršeno nesavršena, veoma popularna i fantastično izgleda! Kako da vaša kosa izgleda tako šarmantno „à la Parisienne"? Sa našim savetima i frizurama najlepših francuskinja kao primer i inspiracija 

Svi govore o izgledu francuskih devojaka ali šta ih zapravo čini tako posebnim? Prirodnost je u osnovi. Očigledno je da je taj nonšalantni stav urođen kod francuskinja. One koračaju kroz život bezbrižno i ležerno, uvek u raspoloženju „Je ne sais quoi" (u prevodu: tako nekako). Kosa zavodljivo pada, neupadljiva šminka i zanosni outfit. Zvuči kao da treba mnogo vremena za oblikovanje i pripremu - međutim Mademoiselles mogu i bez toga. U tome je njihova tajna: izbegavaju komplikovane stvari. Previše savršeno, previše seksi i preterano nije deo stajlinga francuskinja. Kada ih zagledate, primetićete da njihov stil uvek ima malo nonšalantnosti: frizura produvana vetrom, džemper koji pada spontano preko ramena i prirodna šminka. I vi biste voleli da izgledate tako? Počnite sa kosom, možete lako da postignete takav izgled iako niste francuskog porekla.

Francuski stil: Stajling à la française

Ukoliko želite da imitirate fantastični francuski šik samo pratite tri osnovna pravila:

  1. Izbegavajte neprirodne boje kose. Umesto toga, obogatite svoj izgled sa nekoliko diskretnih pramenova (ključna reč je balajaž).

  2. Kovrdžavo ili ravno, francuskinje ostaju verne svojoj prirodnoj boji i teksturi. Prema tome sklonite fen za kosu i pustite da se kosa osuši na vazduhu.

  3. Francuskom stilu je neophodna postojanost, a postaje très bon drugog dana bez pranja!

Francuski stil: TAJ neuglađeni izgled

Francuski stil
© Getty Images

Francuska glumica Marina Vakt


Zaljubljeni smo u Marinu Vakt još od filma "Mladi i prelepi". Francuska glumica je zavela mušku publiku u ulozi atraktivne Lolite u drami i takođe je privukla našu pažnju. To je zbog njenog nevinog stila sa prirodnom i neuglađenom frizurom, veoma malo oblikovanja i opuštenim stavom. Voilà, i izgled à la Parisienne je gotov!

Saveti za neuglađeni stil Marine Vakt

Neposredno posle pranja kose:

  1. Nanesite malo pene na kosu prosušenom peškirom.

  2. Uvijte mokre dužine u neuglađenu punđu i pustite da se osuši na vazduhu.

  3. Odvežite čvor, nanesite malo pudera za volumen za postojanu frizuru i napravite ležerne talase. Bez previše oblikovanja, sasvim prirodno.

Kada se radi o frizuri drugog dana:

  1. Napravite razdeljak u sredini i nanesite šampon za suvo pranje na koren.

  2. Ostavite proizvod da odstoji pet do deset minuta kako bi mogao u potpunosti da deluje.

  3. Zatim nežno utrljajte šampon za suvo pranje u koren prstima, kako bi vaša kosa izgledala punije.

  4. Na kraju koristite aparat za kovrdžanje kako biste dobili talase po dužinama. Savet: ostavite nekoliko pramenova dok kovrdžate i na kraju pažljjivo očešljajte.

Neka vas fasciniraju žene i frizure sa tim (francuskim) šarmom:

Francuski stil