Žena s neuredno složenom punđom se rasteže i gleda kroz prozor
Oblikovanje kose | Saveti i trikovi

Brze ideje za oblikovanje kada vreme nije na vašoj strani


Da li provodite vreme između svojih četiri zida više nego ikada? Mi takođe! Radite od kuće, učite od kuće i čak vežbate na joga prostirci u dnevnoj sobi. Priznajemo, zapostavili smo kosu i brine se sama o sobi. To je sve u redu, ali šta ako iznenada primite poziv od kolege? Nema problema! Pokazaćemo vam tri brze ideje za oblikovanje koje će vam omogućiti da sredite kosu za tren. 

 

Provučete četku kroz kosu i to je sve? Iskreno – to je bila jutarnja rutina u poslednje vreme? Razumljivo je s obzirom da svi provodimo mnogo vremena kod kuće, tako da ponekad sačekamo dan ili dva više nego obično između pranja. Ali, ako želite da imate lepu frizuru za odlazak u radnju, za dnevnu šetnju u parku ili za iznenadni video poziv, imamo tri brze frizure za vas.

Žena sa razbarušenom punđom, u svetlo roze majici.
© Shutterstock / shurkin_son

Razbarušena punđa: najlakša i najbrža frizura od svih.

Razbarušena punđa

Vaša kosa je i dalje sjajna, ali nekako deluje monotono, a ne želite da provedete 20 minuta ispred ogledala samo da biste otišli do prodavnice? Onda je razbarušena punđa prava frizura za vas.

 

 1. Temeljno iščetkajte kosu. Očešljajte je pozadi u visoki konjski rep i učvrstite tankom gumicom za kosu. Pazite da ne vežete rep previše visoko.
 2. Zatim obmotajte konjski rep samog oko sebe kako bi se napravila punđa i učvrstite ukosnicama. Izvucite nekoliko pramenova iz punđe kako biste postigli razbarušeni izgled.
 3. Izvucite pramen ili dva s prednje strane tako da padaju sa strane i uokviruju lice.
 4. Poslednji korak je da učvrstite punđu sa malo laka za kosu i da dodate platnenu šarenu gumicu oko čvora – to će odati utisak kao da ste se više potrudili.

 

Pletena frizura

Šef vam je javio da će vas pozvati na video konferenciju za 5 minuta i shvatili ste da je trebalo da operete kosu juče? Nema potrebe da paničite. Jednostavna pletena frizura je savršena za tu priliku i izgledaćete veoma stilizovano začas.

 

 1. Pletene frizure su veoma jednostavne za oblikovanje kada kosa nije sveže oprana s obzirom da su pramenovi čvrstiji pri pletenju.
 2. Nanesite malo šampona za suvo pranje kako bi kosa upila višak masnoće. Šampon će takođe pomoći da kosa bude postojanija. Zatim prođite prstima kroz kosu kako bi se proizvod dobro rasporedio.
 3. Iščetkajte temeljno kosu ka pozadi.
 4. Zatim podelite kosu na vrhu u tri sekcije i pletite je postavljajući levi pramen i desni pramen naizmenično ispod srednjeg.
 5. S vremena na vreme, uzmite dodatni pramen kose i ubacite ga u pletenicu.
 6. Ispletite celu kosu i učvrstite na kraju gumicom i lakom za kosu.

 

 

Savet: Ako navlažite pletenicu, dodate malo ulja i prenoćite, probudićete se sa kovrdžama sledeći dan kad raspletete pletenicu.

Labavi niski konjski rep

Upravo ste završili sa jogom kod kuće i potrebno vam je malo svežeg vazduha? Nema potrebe da satima oblikujete kosu, ako planirate da uđete pod tuš čim se vratite. Tu dolazi na red niski konjski rep.

 

 1. Počešljajte kosu temeljno i umasirajte malo pudera za volumen u koren.
 2. Izaberite da li želite rep na sredini ili sa strane.
 3. Vežite konjski rep što niže moguće koristeći tanku gumicu za kosu i pobrinite se da ne bude zavezan previše čvrsto.
 4. Izvucite poneki pramen kose s prednje strane. Ako imate vremena, možete takođe da ih uvijete peglom za kosu ili aparatom za kovrdžanje kose. Nemojte zaboraviti da upotrebite zaštitu od toplote pre nego što to uradite.
 5. Učvrstite frizuru lakom za kosu i gotovi ste!